Recept Velikonoční nádivka s uzeným masem

aneb Velikonoční nádivka I

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vařené maso umeleme, promícháme s pokrájenými rohlíky namočenými v mléce, přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a nasekané zelené bylinky. Vše promícháme a dáme upéci do vymazané formy. Při pečení podléváme masovým vývarem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 73440x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g vepřového
  • 250 g hovězího
  • 250 g uzeného masa
  • 4 rohliky
  • 1/4 l mléka
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • zelené bylinky (kopřivy, pažitka, petrželová nať).

Doporučená příloha

  • Podáváme se sladkokyselými okurkami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4987 příspěvků 26.04.11 23:20

jj..Jago asi tak to je. A co kraj to nadivka..alebo co dedinka to nadivka. Ale u nas sa dava aj mlieko, aj cesnak a masa sa dava na tretiny ako pise Jaga. Nadivka sa berie s ostatnymi dobrotami skoro rano do kosika, prikryje sa tym najkrajsim rucne vysivanym lanovym obruskom aby vsetky babky len tak na novy vzor kukali a ide sa do cirkvi. Tam sa posvati a az potom sa hoduje. Akaze by to bola nadivka po tak dlhom poste bez trojakeho masa , bez mlieka (u nas sa dava smotana)… :lol:

 
jaga13
399 příspěvků 26.04.11 20:38

dovolím si drobátko nesouhlasit s tím, že mléko potírá masovou chuť, nedávno jsem dělala sekanou, ve které se mléko přidávalo přímo k mletému masu, nechalo se 1-2hod. vstřebat a dále klasický postup s mlékem vlhčenými rohlíky a byla výborná, velmi šťavnatá…zkoušeka jsem to poprvé, ohlas byl příznivý. P.S. do velikonoční hlavičky česnek nedávám vůbec, myslím, že potlačuje chuť bylinek, ale jak praví wydra, každý podle chuti :-) masa dávám na třetiny telecí, vepřové a uzené vepřové, opět nechávám vyniknout byliny, hlavně kopřivy, popenec, pažitku
Během roku občas připravím nádivku jenom z uzeného, inteznivní chutí po uzeném se liší od té velikonoční :-)

 
wydra  26.04.11 20:02

Byla jsem jednou svedkem vic nez zurive debaty na tema hovezi maso ve velikonocni nadivce. Pan z Milevska tvrdil (v hospode), ze do nadivky hovezi patri, 10 dalsich, ze je to blbost . Na noze nedoslo, ale donesl za par dni ochutnat. Uprimne, vubec , ale vubec mi to nechutnalo a vsem ostatnim take ne. Verim, ze kdyz ochutnas nadivku, ve ktere bude pouze a jenom dobre, uzene maso (bucek, koleno, zebra), uz jinou jist nebudes.
Veprove a hovezi jsou prinejmensim nevyrazna masa ve spojeni s houskou.

http://www.labuznik.com/…nny-z-masny/#…

Souhlasim, ze housku macet v mlece je trestuhodne. Cesnek kazdy podle chuti.

 
balud
2 příspěvky 26.04.11 18:15
S česnekem

Téměř totožný rcpt mám od své maminky. Léta je používaný a opravdu osvědčený. I zarputilí ¨hlavičkáři¨přešli na moji velikonoční sekanou. Rozdíl oproti uvedenému rcpt: Je možné přidat o 1-2 rohlíky navíc, naprosto vynechat mléko-myslím že kazí masovou chuť. Kostky rohlíků přelijeme jen masovým vývarem, vmícháme maso rozsekané opět na kostky, vmícháme jen žloutky a rozmačkané 2 paličky česneku (hmota musí pořádně česnekem vonět - čínského č. i víc, nebojte se toho, ale vynechat pepř),případně přisolit, doplnit rozsekaným kontryhelem nebo důkladnou hrstí kopřiv a na závěr lehce vmíchat sníh ze zbylých bílků. Vajec může být o 1-2 víc. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme sekanou, kterou navrch bohatě posypeme celým kmínem. Pokropíme olejem, lépe sádlem, pečeme ve střední troubě, až sekaná zezlátne.
Ochutnala jsem sekanou i s mlékem a chuť mléka i natě např. cibulky, pažitky mě rušila. Můj přidaný česnek dodá šmrnc. Dobrou chuť a ať vás moje sekaná nezklame! :wink:

Příspěvek upraven 26.04.11 v 18:22

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist