Recept Velikonoční nádivka s uzeným masem

aneb Velikonoční nádivka I

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vařené maso umeleme, promícháme s pokrájenými rohlíky namočenými v mléce, přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a nasekané zelené bylinky. Vše promícháme a dáme upéci do vymazané formy. Při pečení podléváme masovým vývarem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 74039x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g vepřového
  • 250 g hovězího
  • 250 g uzeného masa
  • 4 rohliky
  • 1/4 l mléka
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • zelené bylinky (kopřivy, pažitka, petrželová nať).

Doporučená příloha

  • Podáváme se sladkokyselými okurkami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
jolana
4988 příspěvků 26.04.11 23:20

jj..Jago asi tak to je. A co kraj to nadivka..alebo co dedinka to nadivka. Ale u nas sa dava aj mlieko, aj cesnak a masa sa dava na tretiny ako pise Jaga. Nadivka sa berie s ostatnymi dobrotami skoro rano do kosika, prikryje sa tym najkrajsim rucne vysivanym lanovym obruskom aby vsetky babky len tak na novy vzor kukali a ide sa do cirkvi. Tam sa posvati a az potom sa hoduje. Akaze by to bola nadivka po tak dlhom poste bez trojakeho masa , bez mlieka (u nas sa dava smotana)… :lol:

 
jaga13
399 příspěvků 26.04.11 20:38

dovolím si drobátko nesouhlasit s tím, že mléko potírá masovou chuť, nedávno jsem dělala sekanou, ve které se mléko přidávalo přímo k mletému masu, nechalo se 1-2hod. vstřebat a dále klasický postup s mlékem vlhčenými rohlíky a byla výborná, velmi šťavnatá…zkoušeka jsem to poprvé, ohlas byl příznivý. P.S. do velikonoční hlavičky česnek nedávám vůbec, myslím, že potlačuje chuť bylinek, ale jak praví wydra, každý podle chuti :-) masa dávám na třetiny telecí, vepřové a uzené vepřové, opět nechávám vyniknout byliny, hlavně kopřivy, popenec, pažitku
Během roku občas připravím nádivku jenom z uzeného, inteznivní chutí po uzeném se liší od té velikonoční :-)

 
wydra  26.04.11 20:02

Byla jsem jednou svedkem vic nez zurive debaty na tema hovezi maso ve velikonocni nadivce. Pan z Milevska tvrdil (v hospode), ze do nadivky hovezi patri, 10 dalsich, ze je to blbost . Na noze nedoslo, ale donesl za par dni ochutnat. Uprimne, vubec , ale vubec mi to nechutnalo a vsem ostatnim take ne. Verim, ze kdyz ochutnas nadivku, ve ktere bude pouze a jenom dobre, uzene maso (bucek, koleno, zebra), uz jinou jist nebudes.
Veprove a hovezi jsou prinejmensim nevyrazna masa ve spojeni s houskou.

http://www.labuznik.com/…nny-z-masny/#…

Souhlasim, ze housku macet v mlece je trestuhodne. Cesnek kazdy podle chuti.

 
balud
2 příspěvky 26.04.11 18:15
S česnekem

Téměř totožný rcpt mám od své maminky. Léta je používaný a opravdu osvědčený. I zarputilí ¨hlavičkáři¨přešli na moji velikonoční sekanou. Rozdíl oproti uvedenému rcpt: Je možné přidat o 1-2 rohlíky navíc, naprosto vynechat mléko-myslím že kazí masovou chuť. Kostky rohlíků přelijeme jen masovým vývarem, vmícháme maso rozsekané opět na kostky, vmícháme jen žloutky a rozmačkané 2 paličky česneku (hmota musí pořádně česnekem vonět - čínského č. i víc, nebojte se toho, ale vynechat pepř),případně přisolit, doplnit rozsekaným kontryhelem nebo důkladnou hrstí kopřiv a na závěr lehce vmíchat sníh ze zbylých bílků. Vajec může být o 1-2 víc. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme sekanou, kterou navrch bohatě posypeme celým kmínem. Pokropíme olejem, lépe sádlem, pečeme ve střední troubě, až sekaná zezlátne.
Ochutnala jsem sekanou i s mlékem a chuť mléka i natě např. cibulky, pažitky mě rušila. Můj přidaný česnek dodá šmrnc. Dobrou chuť a ať vás moje sekaná nezklame! :wink:

Příspěvek upraven 26.04.11 v 18:22

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chilli con carne Chilli con carne
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist