Recept Velikonoční mazanec

aneb Velikonoční mazanec 4

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční mazanec

Postup

1. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky, lžíci cukru, zalijeme 100 ml vlažného mléka a rozmícháme. V teple necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme zbylou mouku, přidáme cukr, žloutky, sůl, rozinky, 3/4 nasekaných mandlí, přilijeme máslo a zbylým vlažným mlékem zaděláme tužší těsto.

2. Těsto necháme asi 60 minut kynout na teplém místě. Z těsta na posypaném vále vytvarujeme maza­nec, který přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3. Troubu předehřejeme na 190 °C. Mazanec ozdo­bíme zbývajícími mandlemi a potřeme rozšlehanými vejci. Uprostřed ho nařízneme do tvaru kříže. Pečeme 15 minut a dopékáme 45 minut při 100 °C.

Recept je z kategorií: Vánočky



Nahlásit recept

  • 16.03.04 vloženo
  • 29057x zobrazeno

Čas přípravy

  • 180 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 230 kcal, 960 kJ, 5 g bílkovin, 9 g tuků, 32 g sacharidů
  • 30 g droždí
  • 500 g prosáté polohrubé mouky
  • 90 g cukru krupice
  • 250 ml vlažného mléka
  • 40 g oloupaných mandlí
  • 50 g rozinek
  • 125 g rozehřátého zchladlého másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • polohrubá mouka na zpracování těsta
  • tuk na vymazání
  • vejce na potření

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DevilsAngela 19.04.14 16:49

Jednoduché, že jsem to zvládla i já, která skoro nepeču :) Tak hurá na Velikonoce :)

Diskuse k receptu Velikonoční mazanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kukaki
1 příspěvek 22.04.11 22:04

Tak těsto mi nějak nevyšlo. Teď je v troubě, tak uvidim, jak mu to půjde a bude-li chutnat.

 
petrunka
102 příspěvků 16.03.09 17:59
Re: Velikonoční mazanec

už jsem pekla dvakrát, je vynikajicí

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Letos jsem ho vyzkoušela a je moc dobrý. Tak nějak chutná babiččino těsto i na vánočky…
 P.

 
Cafa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Tak co k tomu dodat. Je to fakt luxusni zalezitost. Pekl jsem ho dvakrat behem studii ve svedsku – vsechna mnozstvi 4× a musim rict, ze poprve se povedl a po druhe jsem sveril dopeceni na dozor pratelum a ty ho hezky vysmazili, takze byl vevnitr dost jakoze zlutej. Jinak si na tom smsnuly vsechny narodnosti, co byly na koleji, nemky dokonce tajne ujidaly.:-) Takze fakt luxusni zalezitost.. :)

 
Cafa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Tak co k tomu dodat. Je to fakt luxusni zalezitost. Pekl jsem ho dvakrat behem studii ve svedsku – vsechna mnozstvi 4× a musim rict, ze poprve se povedl a po druhe jsem sveril dopeceni na dozor pratelum a ty ho hezky vysmazili, takze byl vevnitr dost jakoze zlutej. Jinak si na tom smsnuly vsechny narodnosti, co byly na koleji, nemky dokonce tajne ujidaly.:-) Takze fakt luxusni zalezitost.. :)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Chléb s celerem Chléb s celerem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
TOPlist