Recept Velikonoční mazanec

aneb Velikonoční mazanec 4

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční mazanec

Postup

1. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky, lžíci cukru, zalijeme 100 ml vlažného mléka a rozmícháme. V teple necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme zbylou mouku, přidáme cukr, žloutky, sůl, rozinky, 3/4 nasekaných mandlí, přilijeme máslo a zbylým vlažným mlékem zaděláme tužší těsto.

2. Těsto necháme asi 60 minut kynout na teplém místě. Z těsta na posypaném vále vytvarujeme maza­nec, který přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3. Troubu předehřejeme na 190 °C. Mazanec ozdo­bíme zbývajícími mandlemi a potřeme rozšlehanými vejci. Uprostřed ho nařízneme do tvaru kříže. Pečeme 15 minut a dopékáme 45 minut při 100 °C.

Recept je z kategorií: Vánočky



Nahlásit recept

  • 16.03.04 vloženo
  • 28138x zobrazeno

Čas přípravy

  • 180 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 230 kcal, 960 kJ, 5 g bílkovin, 9 g tuků, 32 g sacharidů
  • 30 g droždí
  • 500 g prosáté polohrubé mouky
  • 90 g cukru krupice
  • 250 ml vlažného mléka
  • 40 g oloupaných mandlí
  • 50 g rozinek
  • 125 g rozehřátého zchladlého másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • polohrubá mouka na zpracování těsta
  • tuk na vymazání
  • vejce na potření

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční mazanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kukaki
1 příspěvek 22.04.11 22:04

Tak těsto mi nějak nevyšlo. Teď je v troubě, tak uvidim, jak mu to půjde a bude-li chutnat.

 
petrunka
102 příspěvků 16.03.09 17:59
Re: Velikonoční mazanec

už jsem pekla dvakrát, je vynikajicí

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Letos jsem ho vyzkoušela a je moc dobrý. Tak nějak chutná babiččino těsto i na vánočky…
 P.

 
Cafa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Tak co k tomu dodat. Je to fakt luxusni zalezitost. Pekl jsem ho dvakrat behem studii ve svedsku – vsechna mnozstvi 4× a musim rict, ze poprve se povedl a po druhe jsem sveril dopeceni na dozor pratelum a ty ho hezky vysmazili, takze byl vevnitr dost jakoze zlutej. Jinak si na tom smsnuly vsechny narodnosti, co byly na koleji, nemky dokonce tajne ujidaly.:-) Takze fakt luxusni zalezitost.. :)

 
Cafa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční mazanec

Tak co k tomu dodat. Je to fakt luxusni zalezitost. Pekl jsem ho dvakrat behem studii ve svedsku – vsechna mnozstvi 4× a musim rict, ze poprve se povedl a po druhe jsem sveril dopeceni na dozor pratelum a ty ho hezky vysmazili, takze byl vevnitr dost jakoze zlutej. Jinak si na tom smsnuly vsechny narodnosti, co byly na koleji, nemky dokonce tajne ujidaly.:-) Takze fakt luxusni zalezitost.. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční jidáš

Inzerce

Bonduelle Vapeur - zelenina na páře!

10.04.14 | Zelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny! (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
TOPlist