Recept Velikonoční beránek z pomazánkového másla

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Postup

Máslo, cukr, žloutky utřeme do pěny. Ovoce , ořechy, prášek do pečiva promícháme v mouce a společně s několika lžícemi mléka přidáváme do utřené hmoty. Nakonec lehce zašleháme tuhý sníh z bílků. Naplníme do beránkové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme cca při 180 °C v elektrické troubě nebo při 160 °C v troubě horkovzdušné. Prochladlého beránka vyklopíme z formy a posypeme cukrem nebo můžeme zdobit libovolnou polevou.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 09.04.06 vloženo
  • 11828x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 1 krabička (200 - 250 g) pomazánkového másla bez příchutě
  • 2 větší vejce
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 2 lžíce rozinek
  • 3 lžíce sekaného sušeného nebo kandovaného ovoce
  • 2 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů
  • několik lžic mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

remoska 03.03.13 12:20

Dělávám ho každý rok, je skvělý

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
remoska
6 příspěvků 11.03.13 20:09
Beránek-babicoviny

Holky, vždyť je to fuk, babicoviny, nebabicoviny. Já podle něj vařím moc ráda. Mohla jsem s ním i vařit, ale mám malý byt, nevlezli by se tady :D. Každý máme jiné chutě, jiný způsob vaření :)

 
gmp
1575 příspěvků 10.03.13 08:10
+
:potlesk:
 
esmeralda
4785 příspěvků 10.03.13 02:17

Koukám, že vyjádřit svůj názor už se tady také nenosí.

Di se aspoň neschovává za nový (u některých Labužníků už několikátý) nick.
A pozdvihnout tyto stránky? Nebijte mrtvého koně.

 
tady
1 příspěvek 10.03.13 01:36

Rozhodně to musí být babicovina, když to píše taková odbornice jakou je Di-letantka :dance: Je jediná, která ty stránky je schopná pozvednout, tak proč to nedělá.

Příspěvek upraven 10.03.13 v 01:44

 
di
2350 příspěvků 03.03.13 17:18

Zuzko, bohužel to babicovina je, jak vyšitá. Že je recept staršího data, to na tom nic nemění.
P. S. Starosti mám doopravdy jiné, nicméně mě mrzí, kam až tyhle stránky upadly a ještě upadnou, za zdatné pomocí podobných „hodných lidiček“ jako jste vy.

Příspěvek upraven 03.03.13 v 18:04

 
Zuzka1973
1324 příspěvků 03.03.13 16:49

@di Přidání pomazánkového másla do různých těst není nic babicovského… to už je hodně stará záležitost… a přiznám se, že moc dobrá, takže prolém nevidím… :nevim:
Chtěla bych mít vaše starosti… to bych byla nejšťastnější člověk na světě :D Nic ve zlém… ;)

 
di
2350 příspěvků 03.03.13 16:40

Vypadá to, že babicoviny zde definitivně přejímají vládu, nebo se pletu? Ráda bych…

 
Zuzka1973
1324 příspěvků 03.03.13 16:08

@remoska Taky už jsem z tohoto těsta berana pekla, to jsem sem ještě chodila jako neregistrovaná, je fakt dobrej, letos asi zopakuju, dík za včasné vytažení receptu :kytka:

edit – zas ty překlepy a nedoklepy :oops:

Příspěvek upraven 03.03.13 v 16:09

 
remoska
6 příspěvků 03.03.13 12:22
Beránek z pomazánkového másla

Dovolila jsem si, pokud nevadí přidat foto beránka, kterého dělám každý rok celé rodině. Je skvělý.. :P

 
mrak
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Nevím, jestli se ještě někdo k tomuto receptu vrátí, ale myslím, že pomazánkové máslo naší výroby je těžko nahraditelné. Já jsem to zkusila s polským, protože jsem je měla doma, ale nebylo to ono – potvrdil i manžel.

 
lydia
1212 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

vladko, děkuji. Dostanu u nás sice koupit jogurtové máslo, ale nevím, jestli se dá s takovým péct. Zkusím podle rady od marmelady.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Složení pomazánkového másla: smetana, sušené mléko, bramborový škrob, jedlá sůl, sušená syrovátka, smetanové kultury, sušina min. 42%

A jeho energetická hodnota je asi poloviční než u normálního másla, čili můžeš použít obyčejné máslo, lýdie, jen bude výsledný beránek větší kalorickou bombou. ;o))

 
lydia
1212 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Marme, děkuji, zkusím to tak udělat.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla - Lydie

Pomazánkové máslo je v podstatě máslovo-tvarohová pomazánka. Bohužel nemám právě doma, abych zjistila obsah tuku, ale asi by šlo nahradit tučným tvarohem a máslem – odhadem tak 200 g tvarohu a 50 g másla. Je to odhad, ale myslím, že to půjde, těsto bude vlahé.

 
lydia
1212 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Může mi někdo říct, co mám vzít místo pomazankového másla? Má pomazánkové máslo méně tuku než normální máslo?

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Vlastinko,

díky moc. :)

 
Labužník Vlastinka02
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

AbiesAlba – peču asi 3/4 hodiny

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Vlastinko,

prosím tě, jak dlouho pečeš toho beránka v horkovzdušné troubě? Zatím jsem beránka nepekla, ale Labužník mě tak navnadil, že si vypůjčím formu. :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist