Recept Velikonoční beránek z pomazánkového másla

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Postup

Máslo, cukr, žloutky utřeme do pěny. Ovoce , ořechy, prášek do pečiva promícháme v mouce a společně s několika lžícemi mléka přidáváme do utřené hmoty. Nakonec lehce zašleháme tuhý sníh z bílků. Naplníme do beránkové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme cca při 180 °C v elektrické troubě nebo při 160 °C v troubě horkovzdušné. Prochladlého beránka vyklopíme z formy a posypeme cukrem nebo můžeme zdobit libovolnou polevou.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 09.04.06 vloženo
  • 8646x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 1 krabička (200 - 250 g) pomazánkového másla bez příchutě
  • 2 větší vejce
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 2 lžíce rozinek
  • 3 lžíce sekaného sušeného nebo kandovaného ovoce
  • 2 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů
  • několik lžic mléka

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

remoska 03.03.13 12:20

Dělávám ho každý rok, je skvělý

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
remoska
6 příspěvků 11.03.13 20:09
Beránek-babicoviny

Holky, vždyť je to fuk, babicoviny, nebabicoviny. Já podle něj vařím moc ráda. Mohla jsem s ním i vařit, ale mám malý byt, nevlezli by se tady :D. Každý máme jiné chutě, jiný způsob vaření :)

 
gmp
1559 příspěvků 10.03.13 08:10
+
:potlesk:
 
esmeralda
4773 příspěvků 10.03.13 02:17

Koukám, že vyjádřit svůj názor už se tady také nenosí.

Di se aspoň neschovává za nový (u některých Labužníků už několikátý) nick.
A pozdvihnout tyto stránky? Nebijte mrtvého koně.

 
tady
1 příspěvek 10.03.13 01:36

Rozhodně to musí být babicovina, když to píše taková odbornice jakou je Di-letantka :dance: Je jediná, která ty stránky je schopná pozvednout, tak proč to nedělá.

Příspěvek upraven 10.03.13 v 01:44

 
di
2298 příspěvků 03.03.13 17:18

Zuzko, bohužel to babicovina je, jak vyšitá. Že je recept staršího data, to na tom nic nemění.
P. S. Starosti mám doopravdy jiné, nicméně mě mrzí, kam až tyhle stránky upadly a ještě upadnou, za zdatné pomocí podobných „hodných lidiček“ jako jste vy.

Příspěvek upraven 03.03.13 v 18:04

 
Zuzka1973
1170 příspěvků 03.03.13 16:49

@di Přidání pomazánkového másla do různých těst není nic babicovského… to už je hodně stará záležitost… a přiznám se, že moc dobrá, takže prolém nevidím… :nevim:
Chtěla bych mít vaše starosti… to bych byla nejšťastnější člověk na světě :D Nic ve zlém… ;)

 
di
2298 příspěvků 03.03.13 16:40

Vypadá to, že babicoviny zde definitivně přejímají vládu, nebo se pletu? Ráda bych…

 
Zuzka1973
1170 příspěvků 03.03.13 16:08

@remoska Taky už jsem z tohoto těsta berana pekla, to jsem sem ještě chodila jako neregistrovaná, je fakt dobrej, letos asi zopakuju, dík za včasné vytažení receptu :kytka:

edit – zas ty překlepy a nedoklepy :oops:

Příspěvek upraven 03.03.13 v 16:09

 
remoska
6 příspěvků 03.03.13 12:22
Beránek z pomazánkového másla

Dovolila jsem si, pokud nevadí přidat foto beránka, kterého dělám každý rok celé rodině. Je skvělý.. :P

 
mrak
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Nevím, jestli se ještě někdo k tomuto receptu vrátí, ale myslím, že pomazánkové máslo naší výroby je těžko nahraditelné. Já jsem to zkusila s polským, protože jsem je měla doma, ale nebylo to ono – potvrdil i manžel.

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

vladko, děkuji. Dostanu u nás sice koupit jogurtové máslo, ale nevím, jestli se dá s takovým péct. Zkusím podle rady od marmelady.

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Složení pomazánkového másla: smetana, sušené mléko, bramborový škrob, jedlá sůl, sušená syrovátka, smetanové kultury, sušina min. 42%

A jeho energetická hodnota je asi poloviční než u normálního másla, čili můžeš použít obyčejné máslo, lýdie, jen bude výsledný beránek větší kalorickou bombou. ;o))

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Marme, děkuji, zkusím to tak udělat.

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla - Lydie

Pomazánkové máslo je v podstatě máslovo-tvarohová pomazánka. Bohužel nemám právě doma, abych zjistila obsah tuku, ale asi by šlo nahradit tučným tvarohem a máslem – odhadem tak 200 g tvarohu a 50 g másla. Je to odhad, ale myslím, že to půjde, těsto bude vlahé.

 
lydia
1201 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

Může mi někdo říct, co mám vzít místo pomazankového másla? Má pomazánkové máslo méně tuku než normální máslo?

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Vlastinko,

díky moc. :)

 
Labužník Vlastinka02
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční beránek z pomazánkového másla

AbiesAlba – peču asi 3/4 hodiny

 
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Vlastinko,

prosím tě, jak dlouho pečeš toho beránka v horkovzdušné troubě? Zatím jsem beránka nepekla, ale Labužník mě tak navnadil, že si vypůjčím formu. :o)

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jahodový pohár Jahodový pohár
TOPlist