Recept Velikonoční beránek s kokosovými lupínky

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Šlehačku ušleháme dotuha. Kelímek od šlehačky vymyjeme, vysušíme a použijeme na odměření dalších ingrediencí. Ke šlehačce přimícháme cukry, špetku soli, 4 celá vejce a 1 žloutek. Promícháme. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opět řádně promícháme.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (do jedné velké nebo dvou menších). Pečeme v předehřáté troubě, na spodní příčce, při 180 °C po dobu cca 40 minut (stupeň 2-3 na plynové troubě; v horkovzdušné troubě při 160 °C cca 35 minut). Po upečení necháme beránka 5 minut zchladnout, nožem ho uvolníme z formy a vyklopíme na mřížku.

Smícháme 3 lžíce citrónové šťávy s kokosovým sirupem a směsí potřeme beránka, kterého poté necháme zcela vychladnout. Když je sirup vsáklý, potřeme beránka bílkovou polevou, kterou připravíme ušleháním 1 bílku se zbývající citrónovou šťávou dohladka. Ještě mokrou polevu posypeme kokosovými lupínky. Čokoládu rozehřejeme v horké vodní lázni a vyznačíme oči a uši beránka.

1 kousek 251 kcal.

Čerpáno z netu a volně přeloženo.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 3294x zobrazeno

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 250 ml šlehačky
  • 1 kelímek cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 5 vajec
  • 2 kelímky mouky
  • 5-6 PL citrónové šťávy
  • 3 PL kokosového sirupu
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g kokosových lupínků
  • 10 g jemně hořké čokolády.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek s kokosovými lupínky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist