Recept Velikonoční beránek s kokosovými lupínky

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Šlehačku ušleháme dotuha. Kelímek od šlehačky vymyjeme, vysušíme a použijeme na odměření dalších ingrediencí. Ke šlehačce přimícháme cukry, špetku soli, 4 celá vejce a 1 žloutek. Promícháme. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opět řádně promícháme.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (do jedné velké nebo dvou menších). Pečeme v předehřáté troubě, na spodní příčce, při 180 °C po dobu cca 40 minut (stupeň 2–3 na plynové troubě; v horkovzdušné troubě při 160 °C cca 35 minut). Po upečení necháme beránka 5 minut zchladnout, nožem ho uvolníme z formy a vyklopíme na mřížku.

Smícháme 3 lžíce citrónové šťávy s kokosovým sirupem a směsí potřeme beránka, kterého poté necháme zcela vychladnout. Když je sirup vsáklý, potřeme beránka bílkovou polevou, kterou připravíme ušleháním 1 bílku se zbývající citrónovou šťávou dohladka. Ještě mokrou polevu posypeme kokosovými lupínky. Čokoládu rozehřejeme v horké vodní lázni a vyznačíme oči a uši beránka.

1 kousek 251 kcal.

Čerpáno z netu a volně přeloženo.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 2939x zobrazeno

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 250 ml šlehačky
  • 1 kelímek cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 5 vajec
  • 2 kelímky mouky
  • 5-6 PL citrónové šťávy
  • 3 PL kokosového sirupu
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g kokosových lupínků
  • 10 g jemně hořké čokolády.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek s kokosovými lupínky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chilli con carne Chilli con carne
TOPlist