Recept Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tuk ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáme oba cukry a vejce. Zašleháme citrónovou kůru a šťávu a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva. Formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 180 °C, těsto ve velké formě 50 minut a v malé 30 minut.

Po upečení, vychladnutí a následném vyjmutí beránka z formy, ho posypeme moučkovým cukrem, popřípadě polijeme ledovou polevou a poprášíme kokosovou moučkou.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 5546x zobrazeno

Ingredience

  • *Předpis pro velkou formu:*
  • 170 g pokrmového tuku
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 175 g mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • tuk a strouhanka na formu;
  • *Předpis pro malou formu:*
  • 70 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z 1/4 citronu
  • tuk a strouhanka na formu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Květáková polévka Květáková polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
TOPlist