Recept Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tuk ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáme oba cukry a vejce. Zašleháme citrónovou kůru a šťávu a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva. Formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 180 °C, těsto ve velké formě 50 minut a v malé 30 minut.

Po upečení, vychladnutí a následném vyjmutí beránka z formy, ho posypeme moučkovým cukrem, popřípadě polijeme ledovou polevou a poprášíme kokosovou moučkou.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 6756x zobrazeno

Ingredience

  • *Předpis pro velkou formu:*
  • 170 g pokrmového tuku
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 175 g mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • tuk a strouhanka na formu;
  • *Předpis pro malou formu:*
  • 70 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z 1/4 citronu
  • tuk a strouhanka na formu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist