Recept Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tuk ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáme oba cukry a vejce. Zašleháme citrónovou kůru a šťávu a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva. Formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 180 °C, těsto ve velké formě 50 minut a v malé 30 minut.

Po upečení, vychladnutí a následném vyjmutí beránka z formy, ho posypeme moučkovým cukrem, popřípadě polijeme ledovou polevou a poprášíme kokosovou moučkou.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 5539x zobrazeno

Ingredience

  • *Předpis pro velkou formu:*
  • 170 g pokrmového tuku
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 175 g mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • tuk a strouhanka na formu;
  • *Předpis pro malou formu:*
  • 70 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z 1/4 citronu
  • tuk a strouhanka na formu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
TOPlist