Recept Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tuk ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáme oba cukry a vejce. Zašleháme citrónovou kůru a šťávu a nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva. Formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme při 180 °C, těsto ve velké formě 50 minut a v malé 30 minut.

Po upečení, vychladnutí a následném vyjmutí beránka z formy, ho posypeme moučkovým cukrem, popřípadě polijeme ledovou polevou a poprášíme kokosovou moučkou.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 6655x zobrazeno

Ingredience

  • *Předpis pro velkou formu:*
  • 170 g pokrmového tuku
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 175 g mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • tuk a strouhanka na formu;
  • *Předpis pro malou formu:*
  • 70 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g mouky
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z 1/4 citronu
  • tuk a strouhanka na formu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Osterlämmer)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist