Recept Velikonoční beránek (Agnello pasquale)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu předehřejeme na 175 °C (375 °F). Obě půlky formy vymažeme dobře máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesijeme mouku spolu s práškem do pečiva, muškátovým oříškem a solí.

Ručním šlehačem vyšleháme máslo s cukrem „doběla“. Přidáme kůru z citrusů, vanilku a mandlový extrakt. Zašleháme vejce jedno po druhém. Postupně přimícháme moučnou směs. Vmícháme oříšky.

Lžící vkládáme těsto do jedné půlky formy (té hlubší), uhladíme ho a přikryjeme druhou polovinou formy. Pečeme 40–45 minut. Po uplynutí časového limitu zkontrolujeme těsto špejlí, zda je již upečeno. Pokud se ještě na špejli lepí, necháme ho, již odkryté, v troubě dalších 10–15 minut. Po upečení a vyjmutí z formy necháme na mřížce beránka zcela vychladnout.

Mezitím v míse ušleháme rostlinný tuk a máslo dohladka. Postupně zašleháváme cukr a poté mandlový extrakt. Ledová poleva by měla být dostatečně tuhá. V případě potřeby ji necháme ztuhnout v lednici.

Polevu plníme do zdobícího sáčku s hvězdičkovou trubičkou. Imitujeme vlněný kožich na beránkovi. Rozinky použijeme namísto očí, stuhu mu uvážeme kolem krku. Podél beránka pohážeme mandlové konfety, abychom docílili slavnostního vzhledu. Servírujeme nakrájeného na tenké plátky.

Čerpáno z internetu (recept Mary Ann Esposito) a volně přeloženo.

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 3949x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 šálky mouky
  • 3/4 KL kypřicího prášku do pečiva
  • 1/8 KL mletého muškátového oříšku
  • 1/4 KL soli
  • cca 230 g másla nebo margarinu (*1/2 pound*)
  • 1 šálek cukru
  • 2 KL strouhané citrónové kůry
  • 1 KL strouhané pomerančové kůry
  • 1 PL vanilky
  • 1 KL mandlového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 1/2 šálku jemně pomletých lískových oříšků;
  • *Poleva:*
  • 1/2 šálku tuhého rostlinného pokrmového tuku
  • 8 PL změklého másla
  • 8 šálků moučkového cukru
  • 1 PL mandlového extraktu;
  • máslo a hrubá mouka na formu;
  • rozinky pro oči
  • "mandlové konfety":http://michaelsunlimited.com/images/almondcandyL.JPG
  • barevná stuha.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční beránek (Agnello pasquale)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Beránek herecký od Jany J.

 

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
TOPlist