Recept Vejce vinným sosem s houbami províněná Pra

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vejce vinným sosem s houbami províněná

Postup

Vejce natvrdo vařená, oloupu. Odložím. V kastrůlku si roztopím přepuštěné máslo a zesklím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám ocezené houby, které jsem si včera namočil. Obecenstvu předvedu několik umných protřepání pánví (železnou), ať se obecenstvo baví (v mém případě na mou osobu čumí jen ten pes, marně doufající, že mi to spadne). Až se mi cibulka jemně zezlatoví, zapráším moukou, zaleji ji lehce vývarem a 1 dl vína. Podusím, dochutím solí a pepřem. A nyní nastává ten vrcholný okamžik čarování s vejci. Uchopím vejce do levé ruky, nůž do pravé ruky umně vedu řez od špičky dolů tak abych nakrojil bílek a žloutek zůstal nedotčen, leč odhalen. Po nářezu vložím vejce do sosu a nechám chvíli povařit. Podávám teplé.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.11.16 vloženo
  • 1054x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 PL másla
  • 1 PL mouky
  • 1 pánská hrst sušených hřibů
  • 1 cibule
  • 1 dl vývaru
  • 0,7 l suchého vína
  • sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 28.11.16 20:52

Provinile se přiznávám, že jsem neprovínila, nemaje bílého vína.
Ale … přidala jsem stroužeček česneku, špetku tymiánu, malinko citrónové kůry a lžíci šťávy z něj :-)
Výborné to bylo, určitě ne naposled!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vejce vinným sosem s houbami províněná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5059 příspěvků 15.12.16 21:18

Bolo to bez vina. Bola k tomu ryza.Bolo to fantasticke!
Vdaka:) :mavam:

 
parles
294 příspěvků 01.12.16 00:10

@gmp
ingredience je dosti blbé slovo, ale zas tak mi nevadí, ostatně " suroviny " taky neznějí moc pěkně!
Já bych samozřejmě mezi čtyři vejce sedmičku vína nenalil, chtěl jsem jen případné začínající kuchtíky uchránit před tím, aby si z toho udělali vinnou polífffku!
Zdravím!

 
gmp
1603 příspěvků 30.11.16 19:50
- parles

Jestli co z duše nenávidim tak je to slovo „ingredience“!!!
Jsou to záhady stvoření, které čekají na svá ozřejmení co je lidstvo samo. Přistoupíš k vaření se sedmičkou v ruce použiješ jen deci do hrnce, kde se poděje ten zbylý objem? To zůstává jedním z tajů zákona zachování hmoty…

Příspěvek upraven 30.11.16 v 19:51

 
parles
294 příspěvků 29.11.16 23:57

Když jsem si přečetl ingredience, tak jsem čekal, že v postupu bude vtípek, jako že do vajíček stříkneme špric vína a zbytek si nalejeme do obří číše. Po přečtení postupu jsem ale zjistil, že jde pouze o překlep, nebo omyl, takže by to chtělo v ingrediencích opravit! :mrgreen:

 
daduuja
1110 příspěvků 29.11.16 21:24

@Eja já na to měla chuť hned jak Miloš zveřejnil, proto jsem tě předběhla :-) Ale i ve čtvrtek si pochutnáš :mavam:

 
Eja
3691 příspěvků 29.11.16 06:58

Dando, předběhla jsi mne, ve čtvrtek jsem to chtěla vyzkoušet…přesně tak jsem si to představovala, krása :mavam:

 
jolana
5059 příspěvků 28.11.16 21:33

Tak toto!!!…ale uz je to na nastenke na cestnom mieste… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist