Recept Vejce v hořčicové omáčce

(Hodnoceno 2x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vejce v hořčicové omáčce

Postup

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a smažíme dozlatova. Mléko smícháme s vodou ( obojí studené) a za stálého míchání přidáme k jíšce. Za častého míchání vaříme asi 10 minut. Pak omáčku osolíme a vmícháme hořčici (množství podle chuti a vůně), popřípadě přisladíme ( to závisí na použité hořčici).
Vložíme oloupaná celá vejce a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými brambory, ozdobenými něčím zeleným.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.02.10 vloženo
  • 7626x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 3 PL oleje
  • 1 cibule ( malá)
  • 2 PL mouka hladká
  • 1/4 l mléka
  • 1/4 l vody
  • sůl
  • hořčice plnotučná
  • cukr

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.03.17 17:14

Od prvního uvaření jsme měli již několikrát, vždy s velkým úspěchem :)
Dnes opět s brambory „na loupačku“, vajíčkem a petrželkou…

Odkaz na uvaření

parles 03.12.14 12:51

Vylepšil jsem o povařené fazolové lusky. Ty jdou k této omáčce velmi dobře!

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 18.08.12 15:34

…vracím původní fotku.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.08.12 14:16

Tak toto hodně překvapilo… Je to nenáročné jak na čas, tak na suroviny, ale přitom výsledkem je vynikající omáčka. Řadím k oblíbeným, protože ta bude chutnat nejen s vajíčky ;)
A na místě brambor si umím moc dobře představit i knedlíky… je to vážně super :)
Použila jsem na posyp brambor petrželku, ale klidně by se hodil i kopr, cibulová nať…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vejce v hořčicové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 24.03.17 17:13

Dnes repete (již poněkolikáté) - pokaždé velmi dobrý oběd :srdce:
Pořád to říkám: že nejvíce si člověk pochutná na zdánlivě jednoduchých jídlech…
Na petrželku jsem si vzpomněla až už bylo vyfoceno - ale nechyběla, ač je zatím jen kupovaná (naši jsem musela včera nasázet novou, nějak se té loňské po zimě nechce růst).
Zkoušela jsem jednou dát i jinou hořčici, než obyčejnou „pnotučnou“, ale nejlepší je to právě jen a jen s ní, s tou nejobyčejnější :)

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 18.08.12 19:50

Díky, Jari… ono se to už stalo víckrát, že původní fotka najednou zmizela, proto jsem to zmínila v komentáři v naději, že autor fotky tu ještě je… :kytka:

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 15.08.12 13:14

Děkuji za upřesnění (a vlastně i potvrzení mé osobní zkušenosti s uvařením). :kytka:
U nás včera zbyl jen doslova „vylízaný“ kastrol, vážně to bylo skvělé :palec:
A už nyní špekuluju, že k vepřovým plátkům to bude taky velká dobrota…
Ještě jednou díky za skvělý recept, vřele doporučuji všem, kdo rádi jemné (a přesto lehce pikantně chuťově zabarvené) omáčky :kytka:

 
parles
294 příspěvků 15.08.12 12:58

Jsem rád, že chutnalo! Je to opravdu hodně rychlé jídlo, kuchaři tohle pro posádku lodi uvařili, když měli málo času, například při doplňování zásob, nebo při generálním úklidu. Nejčastěji tohle, nebo vysypali do fritézy 20kg pytel obalovaných kroužků z kalmarů. Obojí jsem měl rád a nikdy se mi to nepřejedlo. Hostů se to samozřejmě netýkalo, ti měli svůj ***** jídelníček jistý vždy. V posádce ale bylo 42 lidí, tak dost času ušetřili.
Co se týče postupu vaření a množství hořčice, tak dávám za pravdu Zuzce1973, popsala to správně a 1 až 2 lžíce hořčice by v této omáčce nebylo moc cítit. :mavam:

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 14.08.12 18:51

S tím souhlasím, každý máme jinak stavěné chuťové buňky :kytka:
Ale i každá hořčice je jiná… Proto autor neuvedl množství a proto i já psala: ochutnávat, přidat lze vždy, ubrat nee… Myslím, že každý pozná, kdy ta omáčka má přesně tu jeho „chuťovou vlnu“, ale bylo fajn to zde zdůraznit, díky a hezký večer :kytka:

 
di
2443 příspěvků 14.08.12 18:20

Jasně, chápu. Osobně bych nějaké silnější dala tak max. lžíci, klasické české plnotučné nanejvýš dvě. Ale proti gustu… Každý holt máme jiné chutě.

Příspěvek upraven 14.08.12 v 18:35

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 14.08.12 18:01

Opravdu jsem dala čtyři rovné lžíce obyčejné hořčice a bylo to tak akorát… (Mám lžíce větší, než je obvykle zvykem, proto jsem napsala 4 - 5) Do té doby to chutnalo „vodově“. Záleží na hořčici, zmínila jsem, že je třeba ochutnávat a v případě ostřejší hořčice dát méně. Nic proti vám, ale ta hořčice, kterou jsem použila, je vážně dost „slabá“, takže mluvme každý za „svoji hořčici“ :kytka:

Edit: oprava chybného slova…

Příspěvek upraven 15.08.12 v 18:15

 
di
2443 příspěvků 14.08.12 17:48

4-5 lžic hořčice na tuhle dávku? No nazdar… :-/

 
Frantiska
925 příspěvků 14.08.12 14:55

Dekuji :)

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 14.08.12 14:29

Vařila jsem přesně podle receptu a hořčici jsem použila na tento rozpis surovin asi 4 - 5 rovných lžic. Použila jsem úplně obyčejnou, pokud budeš dávat ostřejší, doporučuju vždy po zamíchání ochutnat - přidat lze vždy, ubrat už nee… ;) Ale ten správný šmak to dostalo, když jsem nakonec vmíchala lžíci (zarovnanou) cukru (krupice) a povařila…
Ta chuť ti sama při ochutnávání dá vědět, co přidat a co už stačí… Moc se mi líbí ta konzistence, taková krémová, příjemná :palec:
Akorát to chce pořád hlídat, mám plynový sporák, tak jsem raději pořád promíchávala, ale je to tak rychlé, že to vůbec nevadí u toho bdít… :kytka:

 
Frantiska
925 příspěvků 14.08.12 14:19

Zuzko1973 kolik jsi tak dala horcice? Ja aspon nejakou orientaci potrebuji, kdyz netusim jak to ma chutnat.

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 14.08.12 14:17

Omlouvám se, ale moje fotka přemazala původní obrázek… :oops:
Není to má vina a všimla jsem si, že se to zde stává často :nevim:

Je to vážně moc dobrá omáčka :palec:

 
parles
294 příspěvků 29.07.11 23:21

Anko 22, do omáčky patří normálně natvrdo vařená oloupaná vejce. Já tam tu fotku nedával. Přeji dobrou chuť a zdravím Berlín!

 
anka22
95 příspěvků 29.07.11 22:36

Na fotce je ztracené vejce, jaká tedy patří do omáčky?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist