Recept Vegetariánský kaviár

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vegetariánský kaviár

Postup

Ságo uvarte v pul litru vody podle návodu. Doba varení závisí na velikosti zrn sága - od 7 do 30 minut.
Uvarené ságo vyklopte na síto, propláchnete vodou aby se odstranil povrchový skrob a nechte odkapat. Smíchejte se sojovou omáckou a dejte na asi 12 hodin do chladnicky. Po této dobe odlejte prípadne tekutinu která se nevsákla a „kaviár“ smíchejte s feferonkou, trochou strouhaného zázvoru a olejem az je „kaviár“ lesklý a nelepivý.

Na snímku je místo zázvoru pouzit cesnek a místo feferonky omácka piri-piri.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 08.11.09 vloženo
  • 4854x zobrazeno

Čas přípravy

  • 12 hodin

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 g sága
  • ½ l vody
  • 150 ml sojové omácky
  • 1 nadrobno nakrájená feferonka nebo tabasco
  • 2 PL oleje
  • strouhaný zázvor

Doporučená příloha

  • Pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vegetariánský kaviár

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  14.02.11 00:21

esme, ja si nedam kaviar zadny, ale tez tatarak TATARAK , maso MASO a tvaroh TVAROH :potlesk:

 
esmeralda
4806 příspěvků 14.02.11 00:11

To já jenom kdyby si někdo chtěl tuto lahůdku vyrobit a nemohl sehnat ságo.
Já patřím bohužel k těm barbarům kteří chtějí kaviár z kaviáru…a Tatarákem z brambor se též nenechám ošidit.

 
wydra  14.02.11 00:03

Esme, to mas jedno co a cim, hlavne ze kulicky :-) Ale vyrobu jejich hledam :-)
Tak, jen ze zvedavosti !

 
esmeralda
4806 příspěvků 13.02.11 23:50

Ságo můžete nahradit Tapiokou.
Ságo pochází ze Sago Palmy (Metroxylon sagu), zatím co Tapioka je z Cassavy neboli Maniocu (Manihot esculenta)

I když oba dva produkty pocházejí ze dvou odlišných rostlin, jsou si velice podobné, podobně chutnají a dají se použít stejným způsobem.

 
Alis
2617 příspěvků 13.02.11 23:01

Tak to ti holka nepovím, logika mi říká, že ano, je to vlastně podobné jako prapůvodní výroba kuskusu… ale je to stará kniha, možná je to prapůvodní výroba a dnes průmyslové stroje a barviva vytvoří cokoli, stejně jako třeba písmenka do polévky :-)

 
wydra  13.02.11 22:55

Alis, dobry link, diky!
Jeste otazka. Tim stálým pohybem rámu se zrnka sagová zaoblí a „změní v perly“ myslis, ze se delaji i ty velke? Ja bych pod tim videla ty drobne kulicky, perlicky. Ale ty vetsi kulicky, no nevim …

 
Alis
2617 příspěvků 13.02.11 22:48

http://botanika.wendys.cz/…rostlina.php?116

P.S. Krásná čeština :-)

 
wydra  13.02.11 22:34

Mile Casino, kulicky znam, kupuju i pouzivam!
Muj dotaz znel : " JAK se delaj ty kulicky !?"

 
casino
4417 příspěvků 13.02.11 22:23

Ty kuličky-perličky se tak prodávaj :-) a sou různejch velikostí :mrgreen:

 
wydra  13.02.11 22:14

Dotaz zasadniho charakteru - jak se delaj ty kulicky ? :-)

 
spiser
717 příspěvků 09.11.09 23:02
Re: Vegetariánský kaviár. gmp.

Na Tvoji otázku Ti, Milosi, bohuzel, neodpovím. Ale jsem si jist, ze to myslís z legrace, a ze dobre vís proc se to tak nazývá!

 
spiser
717 příspěvků 09.11.09 22:51
Re: Vegetariánský kaviár. Madlaf.

GMP Ti uz odpovedel na Tvoji otázku za mne. Zde v Dánsku se produkuje nepravé ságo z bramborového skrobu a to jsem pouzil v receptu. Prodává se ve vetsine potravinárských obchodu. Vyfotil jsem Ti jak vypadá a zde je fotka. (Gryn=krupice, coz znamená ze je to ságo s malými zrny).

 
casino
4417 příspěvků 09.11.09 22:49
Re: Vegetariánský kaviár.

Protože je vegetable :-))). Ale vážně, já si to docela dokáži představit. Sice ta chuť nebude asi nic moc, ani na skus to nelupne, ale rozhodně to bude kaviáru blíže než ten nepravý z baklažánu.
gmp, zklamal jste mě tím odkazem :o()) Celý říčný v očekávání, že konečně se dovím, kde v ČR koupit ságo, a zase nic :-)

Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:25

 
gmp
1600 příspěvků 09.11.09 22:36
Re: Vegetariánský kaviár.

Spiseříčku, prosim tě proč je to kaviár, když je to ságo? (úsměv) Miloš

 
gmp
1600 příspěvků 09.11.09 22:32
Re: Vegetariánský kaviár - madlaf

http://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1go

 
madlaf
37 příspěvků 09.11.09 21:30
Re: Vegetariánský kaviár.

Milý spisere, omluv mou neznalost, ale co je to ságo?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist