Recept Vegetariánský kaviár

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vegetariánský kaviár

Postup

Ságo uvarte v pul litru vody podle návodu. Doba varení závisí na velikosti zrn sága - od 7 do 30 minut.
Uvarené ságo vyklopte na síto, propláchnete vodou aby se odstranil povrchový skrob a nechte odkapat. Smíchejte se sojovou omáckou a dejte na asi 12 hodin do chladnicky. Po této dobe odlejte prípadne tekutinu která se nevsákla a „kaviár“ smíchejte s feferonkou, trochou strouhaného zázvoru a olejem az je „kaviár“ lesklý a nelepivý.

Na snímku je místo zázvoru pouzit cesnek a místo feferonky omácka piri-piri.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 08.11.09 vloženo
  • 4524x zobrazeno

Čas přípravy

  • 12 hodin

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100 g sága
  • ½ l vody
  • 150 ml sojové omácky
  • 1 nadrobno nakrájená feferonka nebo tabasco
  • 2 PL oleje
  • strouhaný zázvor

Doporučená příloha

  • Pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vegetariánský kaviár

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  14.02.11 00:21

esme, ja si nedam kaviar zadny, ale tez tatarak TATARAK , maso MASO a tvaroh TVAROH :potlesk:

 
esmeralda
4799 příspěvků 14.02.11 00:11

To já jenom kdyby si někdo chtěl tuto lahůdku vyrobit a nemohl sehnat ságo.
Já patřím bohužel k těm barbarům kteří chtějí kaviár z kaviáru…a Tatarákem z brambor se též nenechám ošidit.

 
wydra  14.02.11 00:03

Esme, to mas jedno co a cim, hlavne ze kulicky :-) Ale vyrobu jejich hledam :-)
Tak, jen ze zvedavosti !

 
esmeralda
4799 příspěvků 13.02.11 23:50

Ságo můžete nahradit Tapiokou.
Ságo pochází ze Sago Palmy (Metroxylon sagu), zatím co Tapioka je z Cassavy neboli Maniocu (Manihot esculenta)

I když oba dva produkty pocházejí ze dvou odlišných rostlin, jsou si velice podobné, podobně chutnají a dají se použít stejným způsobem.

 
Alis
2617 příspěvků 13.02.11 23:01

Tak to ti holka nepovím, logika mi říká, že ano, je to vlastně podobné jako prapůvodní výroba kuskusu… ale je to stará kniha, možná je to prapůvodní výroba a dnes průmyslové stroje a barviva vytvoří cokoli, stejně jako třeba písmenka do polévky :-)

 
wydra  13.02.11 22:55

Alis, dobry link, diky!
Jeste otazka. Tim stálým pohybem rámu se zrnka sagová zaoblí a „změní v perly“ myslis, ze se delaji i ty velke? Ja bych pod tim videla ty drobne kulicky, perlicky. Ale ty vetsi kulicky, no nevim …

 
Alis
2617 příspěvků 13.02.11 22:48

http://botanika.wendys.cz/…rostlina.php?116

P.S. Krásná čeština :-)

 
wydra  13.02.11 22:34

Mile Casino, kulicky znam, kupuju i pouzivam!
Muj dotaz znel : " JAK se delaj ty kulicky !?"

 
casino
4379 příspěvků 13.02.11 22:23

Ty kuličky-perličky se tak prodávaj :-) a sou různejch velikostí :mrgreen:

 
wydra  13.02.11 22:14

Dotaz zasadniho charakteru - jak se delaj ty kulicky ? :-)

 
spiser
717 příspěvků 09.11.09 23:02
Re: Vegetariánský kaviár. gmp.

Na Tvoji otázku Ti, Milosi, bohuzel, neodpovím. Ale jsem si jist, ze to myslís z legrace, a ze dobre vís proc se to tak nazývá!

 
spiser
717 příspěvků 09.11.09 22:51
Re: Vegetariánský kaviár. Madlaf.

GMP Ti uz odpovedel na Tvoji otázku za mne. Zde v Dánsku se produkuje nepravé ságo z bramborového skrobu a to jsem pouzil v receptu. Prodává se ve vetsine potravinárských obchodu. Vyfotil jsem Ti jak vypadá a zde je fotka. (Gryn=krupice, coz znamená ze je to ságo s malými zrny).

 
casino
4379 příspěvků 09.11.09 22:49
Re: Vegetariánský kaviár.

Protože je vegetable :-))). Ale vážně, já si to docela dokáži představit. Sice ta chuť nebude asi nic moc, ani na skus to nelupne, ale rozhodně to bude kaviáru blíže než ten nepravý z baklažánu.
gmp, zklamal jste mě tím odkazem :o()) Celý říčný v očekávání, že konečně se dovím, kde v ČR koupit ságo, a zase nic :-)

Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:25

 
gmp
1593 příspěvků 09.11.09 22:36
Re: Vegetariánský kaviár.

Spiseříčku, prosim tě proč je to kaviár, když je to ságo? (úsměv) Miloš

 
gmp
1593 příspěvků 09.11.09 22:32
Re: Vegetariánský kaviár - madlaf

http://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1go

 
madlaf
37 příspěvků 09.11.09 21:30
Re: Vegetariánský kaviár.

Milý spisere, omluv mou neznalost, ale co je to ságo?

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist