Recept Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Úvod

Je to sice starý známý recept na cokoliv v trojobalu, ale řízek z vatovce uchvátí svou specifickou chutí, která po usmažení v sádle rozehraje na jazyku mírně hermelínové aroma. A pořád máte pocit, že je tam něco nového, lahodného… a hledáte a hledáte až k prasknutí :-D

Postup

Vatovec oloupeme a nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky. Nachystáme si ingredience na obalování: strouhanka, hladká mouka a vejce prokvedlané se solí.

Rozpálíme si sádlo, obalujeme plátky vatovce a smažíme je do zlatova.

Podáváme jen tak samotné či s chlebem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 15.10.07 vloženo
  • 49194x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • vatovec
  • vejce
  • sůl
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sádlo

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Evžen Kamenár 17.10.16 18:24

klasika 3 obal a kdo chce může přidat koření do mouky dle chuti .

Odkaz na uvaření

Hoždy 03.09.15 21:31

Perfektní recept! Poprvé v životě jsem ochutnal a jsem nadšený. Zadařilo se mi najít Pýchavku při houbaření ;-)

Odkaz na uvaření

Jari 23.12.12 14:45

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  30.10.12 22:21

Království za košík hub, jakýchkoliv, jedlých :-)
Letos jsme se nedostali ani jednou do lesa, hrůza.
Vatovec se k nám přestěhoval ze sousedovo zahrady, sebrala jsem malého a druhý nakonec, ve velikosti fotbalového míče, odešel do houbového nebe :-), doufám, že příští rok se bude zahrada bělat :-)

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 30.10.12 13:58

Musím použít kamarádovu větu: „Království za vaťana!“ (Jenže já tím myslím tu houbu, zatím co on při vyslovení té věty trpí vždy spíše otravou kyslíkem, protože když je u nás, nesmí kouřit :) )
Ostatních hub mám na rozdávání, letos byla hojná úroda, ale „vaťan“ ani jeden… jen pár malých, ty jsem sobecky sežrala sama :oops:
Naposledy jsem tyhle skvělé řízečky měla někdy tak před pěti lety 8o A dala bych si je z fleku hned!
Tak holt budu muset počkat… třeba příští rok porostou… :kytka:

 
bocianka
528 příspěvků 30.10.12 13:24

Zkuste někdy vatovce ugrilovat. Lepší pochoutku jsem neměla. Bohužel nemám štěstí, abych ho někde našla. Nějak se v naší lokalitě tato výborná houba vytratila. :pocitac:

 
Jarinek5
1 příspěvek 04.04.11 16:57

Pokud mohu doporučit tak před obalením ještě nechat „nacucat“ plátky mlékem s trochou soli…Kam se hrabe smažený sýr ;-) (a to houby nejím)

 
svato
1402 příspěvků 11.11.10 21:01

Keďže sú opäť dostupné články/blogy, prelistovala som si znova zaujímavé prešporské kuchyne od Cusa a v VI. časti odporúčajú k rezňom z vatovca pikantné bylinkové maslo.

 
Jari
66 příspěvků 09.11.10 14:37

Chutnalo nám.

 
glama  06.11.10 23:26

Tak tyto řízky jsou opravdu vynikající!!
Potvrzuji specifickou chuť podobnou sýru. Možná je trochu nevýrazná… Já když dělám tyto řízky, tak je obaluji v těstíčku, které výrazně okořením, až pak obalím ve strouhance. Chuť po sýru se neztratí a řízky jsou velmi příjemně pikantní.
Před pár lety manžel našel obříka, asi jako fotbalový míč, vzali jsme ho do hospody…hospodský se vytratil do kuchyně a za chvíli už píchala celá hospoda… :mrgreen:

 
marketaantares
1 příspěvek 22.08.10 04:09
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Vynikající,vy­nikající,vyni­kající

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R) - DanoJ

Náš prvňáček Vojtíšek cestou ze školy vždycky nějaký prťavoučký donese a voní už zdáli. Hned si ho nechá nakrájet a usmažit a nedá a nedá. Prej si máme taky nějaký nasbírat

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Vatovec je opravdu dobrý. Letos jsem ho jedla poprvé a chuťově mi trochu připomínal hermelín. Ještě jsem k vatovci v trojobalu udělala falešnou tatarku: jogurt, cibulka, hořčice, pepř a sůl, a bylo to moc dobré.

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Sylvie, taky jsme náhodně při procházce letos poprvé našli jen malé vatovce, ale i tak to stojí za to.;-)

 
Twirl
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Mňam! Tohle jídlo miluju! Nejvíc mi připomíná asi telecí. Máme vytipované místečko kde vatovce rostou pravidelně každý rok, u kravského hnoje :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

Chutnají mi víc jak bedly nabo masáci, ale kde je hledat. Chodili jsme po pastvinách jako diví, ale našli jsme jenom malé a málo. :-(

 
podzim27
31 příspěvků 09.12.09 11:28
Re: Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu (R)

To věřím ,že ta pýchavka usmažená jako řízek je dobrota.Houby usmažené na sádle jsou lepší než na oleji.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist