Recept Vaření hlemýždi (šneci)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzavřené hlemýždí ulity kartáčkem ve vodě dobře očistíme, vhodíme do vařící se vody na dobu asi 10 minut. Potom je scedíme a špikovací jehlou vybereme hlemýždě z ulit. Jejich zadní konec oddělíme nožíkem a přitom vytáhneme střívka. Potom je vypereme důkladně v octové vodě. Takto očištěné hlemýždě vložíme do osolené vody, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme asi 1 hodinu.

Podáváme s níže uvedenou přílohou nebo dále upravujeme.

Poznámka:
Recept uvádím jako zajímavost, sama jsem to nikdy neochutnala a ani netoužím takovou krmi ochutnat… :-))

Čerpáno z Velké české kuchařky (1992).

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 19.07.04 vloženo
  • 21299x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 80 minut

Ingredience

  • 20 ks hlemýžďů zahradních nebo mořských
  • 1 cibule
  • cca 150 g kořenové zeleniny
  • sůl
  • voda
  • ocet.

Doporučená příloha

  • jablečný křen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vaření hlemýždi (šneci)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

v každém případě je nutné nechat šneky několik dní se vyčistit!Nemůžem je sebrat na zahradě a šup s nima do kastrólu ;-) Šneky máme moc rádi, jíme je docela často, ale kupujeme maso v konzervě a tím pádem veškerá příprava odpadá.

 
kcesenek
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Takto upravené šneky už jsemjedl můžu říct že je to dobré jen se ten můj recept trochu liší v čištění šneků v knize podle které jsem je vařil já se čistily solí ale jinak recept uplně stejný.kdo se chystá vyskoušet vyskoušejte!!!!!

 
Labužník irma02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Šneků nám „běhá“ po zahradě dost…ale odvaha chybí…

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Milá esmeraldo, to proto, že je pondělí…jinak Ti přeji šťastný dlouhý život ;o)

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Babi, poslala bych ti pár smajlíků, ale na této stránce nejsou. Tak snad jen přání pěkného týdne, měsíce i roků.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

esmeraldo, alespoň někdo se přiznává k tomu, že by šneky ochutnal ;o) Já je jím po dlouhá léta. Divím se lidem, kteří se brání zabít šneka, nebo langustu, ale vepřové, nebo kuře mají neustále na stole (snažně Vás prosím, toto není výzva k diskuzi). Mockrát Ti děkuji za navigaci ke článku o Šnecích. Připsala jsem k němu nějaké poznámky.

Pěkný týden Ti přeje,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci) - Moustache

Tady si můžeš přečíst něco o šnečcích .

 
Moustache
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

kde se daj sehnat, i konzervovany? dej vedet kri25@seznam.cz

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Koukám, že jsem tu zase jediné čuně které by to klidně ochutnalo. Co se týče trápení zvířátek, pro to ale taky nejsem a tak myslím že by se to dalo udělat tak jako se to tady dělá třeba s kraby. Živí se dají na 20 minut do mrazáku. Oni se dostanou do komatického stavu, takže nic nevědí. A nezapomeňte: voda se musí OPRAVDU POŘÁDNĚ VAŘIT!!!!!

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

chudaci sneci, jak je videt, hazou se do vody zivi a timpadem je uvarite k smrti. fuj fuj, smazat z labuznika takovou vrahovinu, fuj fuj

 
kastrol
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

netoužím takovou krmi ochutnat… :-)) danke schoen. Ja tez netouzim ani si k tomu cichnout. Ja mam tez kucharskou knizku. cha cha cha

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

…ejo…mně se vždy vybaví film Křidýlko nebo stehýnko..jak se Louis de Funes musel cpát něčím podobným mořským…a fakt taky nemusím…

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Asi nejsem ten správný labužník, údajně je to lahůdka, ale neee.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist