Recept Vaření hlemýždi (šneci)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzavřené hlemýždí ulity kartáčkem ve vodě dobře očistíme, vhodíme do vařící se vody na dobu asi 10 minut. Potom je scedíme a špikovací jehlou vybereme hlemýždě z ulit. Jejich zadní konec oddělíme nožíkem a přitom vytáhneme střívka. Potom je vypereme důkladně v octové vodě. Takto očištěné hlemýždě vložíme do osolené vody, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme asi 1 hodinu.

Podáváme s níže uvedenou přílohou nebo dále upravujeme.

Poznámka:
Recept uvádím jako zajímavost, sama jsem to nikdy neochutnala a ani netoužím takovou krmi ochutnat… :-))

Čerpáno z Velké české kuchařky (1992).

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 19.07.04 vloženo
  • 21075x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 80 minut

Ingredience

  • 20 ks hlemýžďů zahradních nebo mořských
  • 1 cibule
  • cca 150 g kořenové zeleniny
  • sůl
  • voda
  • ocet.

Doporučená příloha

  • jablečný křen

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vaření hlemýždi (šneci)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

v každém případě je nutné nechat šneky několik dní se vyčistit!Nemůžem je sebrat na zahradě a šup s nima do kastrólu ;-) Šneky máme moc rádi, jíme je docela často, ale kupujeme maso v konzervě a tím pádem veškerá příprava odpadá.

 
kcesenek
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Takto upravené šneky už jsemjedl můžu říct že je to dobré jen se ten můj recept trochu liší v čištění šneků v knize podle které jsem je vařil já se čistily solí ale jinak recept uplně stejný.kdo se chystá vyskoušet vyskoušejte!!!!!

 
Labužník irma02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Šneků nám „běhá“ po zahradě dost…ale odvaha chybí…

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Milá esmeraldo, to proto, že je pondělí…jinak Ti přeji šťastný dlouhý život ;o)

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Babi, poslala bych ti pár smajlíků, ale na této stránce nejsou. Tak snad jen přání pěkného týdne, měsíce i roků.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

esmeraldo, alespoň někdo se přiznává k tomu, že by šneky ochutnal ;o) Já je jím po dlouhá léta. Divím se lidem, kteří se brání zabít šneka, nebo langustu, ale vepřové, nebo kuře mají neustále na stole (snažně Vás prosím, toto není výzva k diskuzi). Mockrát Ti děkuji za navigaci ke článku o Šnecích. Připsala jsem k němu nějaké poznámky.

Pěkný týden Ti přeje,

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci) - Moustache

Tady si můžeš přečíst něco o šnečcích .

 
Moustache
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

kde se daj sehnat, i konzervovany? dej vedet kri25@seznam.cz

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Koukám, že jsem tu zase jediné čuně které by to klidně ochutnalo. Co se týče trápení zvířátek, pro to ale taky nejsem a tak myslím že by se to dalo udělat tak jako se to tady dělá třeba s kraby. Živí se dají na 20 minut do mrazáku. Oni se dostanou do komatického stavu, takže nic nevědí. A nezapomeňte: voda se musí OPRAVDU POŘÁDNĚ VAŘIT!!!!!

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

chudaci sneci, jak je videt, hazou se do vody zivi a timpadem je uvarite k smrti. fuj fuj, smazat z labuznika takovou vrahovinu, fuj fuj

 
kastrol
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

netoužím takovou krmi ochutnat… :-)) danke schoen. Ja tez netouzim ani si k tomu cichnout. Ja mam tez kucharskou knizku. cha cha cha

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

…ejo…mně se vždy vybaví film Křidýlko nebo stehýnko..jak se Louis de Funes musel cpát něčím podobným mořským…a fakt taky nemusím…

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vaření hlemýždi (šneci)

Asi nejsem ten správný labužník, údajně je to lahůdka, ale neee.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist