Recept Vařené uzené koleno

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízne­me ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou jemně pi­kantní chuť, také polévka po vaření je chutnější. Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60–80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti).

Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klade­me přímo na talířky.
Vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 28704x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 střední uzené syrové kole­no
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1 menší cibule
  • 3-4 kuličky nového koření
  • 20 kuliček pepře
  • 1 středně velký strou­žek česneku.

Doporučená příloha

  • různé druhy hořči­ce, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vařené uzené koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gabi
550 příspěvků 08.02.09 06:33
Re: Vařené uzené koleno

presne takto varim kazde udene maso, ovsem bez masoxu…maso najprv povarim 10–15 minut a vodu vylejem, nalejem cerstvu, pridam koreniny, cibulku a cesnak a pomaly necham pobublavat podla potreby kym sa maso neuvari…maso necham vo vyvare vychladnut…vyvar nepouzivam, pretoze to uz nie je ako kedysi, ked bolo udene maso naozaj iba nasolene a vyudene maso…dnes je v tom mase hotovy chemicky koktail

 
Sylvie
2305 příspěvků 08.02.09 05:28
Re: Vařené uzené koleno

Bezva nápad s tím naříznutím, maso jsem ale málo osolila, tak příště. S bramborovou kaší a čočkovou polévkou to byl skvělý oběd

 
esmeralda
4754 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Pepíčku, uhodil jsi u mne na správnou strunku. Myslím si že to bude ono na můj zubožený žaludek. Jenom nevidím obrázek. Ale možná že je závada na mém přijímači. :-))))

 
ogroats
64 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Já to dělal tak, že jsem tu vodu po deseti minutách varu všechnu vylil a nahradil novou vařící vodou a pak teprve pokračoval v papiňáku. Zlikviduje se tím dost sanytru (dusitanů? dusičnanů?) a má to pak lepší, ne tolik slanou, chuť. Prej to má bejt zdravější, haha!

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

…ne že bych neuměl uvařit koleno (skvělé je, když se po naporcování uzavře do grilovácí mřížky a ještě se nechá pár minut opékát nad plamenem), ale kde je obrázek? – sliny mi tečou jen polovičním proudem.

Vložit nový komentář
 

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Karbanátky Karbanátky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
TOPlist