Recept Vařené uzené koleno

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízne­me ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou jemně pi­kantní chuť, také polévka po vaření je chutnější. Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60-80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti).

Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klade­me přímo na talířky.
Vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 41324x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 střední uzené syrové kole­no
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1 menší cibule
  • 3-4 kuličky nového koření
  • 20 kuliček pepře
  • 1 středně velký strou­žek česneku.

Doporučená příloha

  • různé druhy hořči­ce, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vařené uzené koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gabi
551 příspěvků 08.02.09 06:33
Re: Vařené uzené koleno

presne takto varim kazde udene maso, ovsem bez masoxu…maso najprv povarim 10-15 minut a vodu vylejem, nalejem cerstvu, pridam koreniny, cibulku a cesnak a pomaly necham pobublavat podla potreby kym sa maso neuvari…maso necham vo vyvare vychladnut…vyvar nepouzivam, pretoze to uz nie je ako kedysi, ked bolo udene maso naozaj iba nasolene a vyudene maso…dnes je v tom mase hotovy chemicky koktail

 
Sylvie
2302 příspěvků 08.02.09 05:28
Re: Vařené uzené koleno

Bezva nápad s tím naříznutím, maso jsem ale málo osolila, tak příště. S bramborovou kaší a čočkovou polévkou to byl skvělý oběd

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Pepíčku, uhodil jsi u mne na správnou strunku. Myslím si že to bude ono na můj zubožený žaludek. Jenom nevidím obrázek. Ale možná že je závada na mém přijímači. :-))))

 
ogroats
64 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

Já to dělal tak, že jsem tu vodu po deseti minutách varu všechnu vylil a nahradil novou vařící vodou a pak teprve pokračoval v papiňáku. Zlikviduje se tím dost sanytru (dusitanů? dusičnanů?) a má to pak lepší, ne tolik slanou, chuť. Prej to má bejt zdravější, haha!

 
Ivo
1031 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vařené uzené koleno

…ne že bych neuměl uvařit koleno (skvělé je, když se po naporcování uzavře do grilovácí mřížky a ještě se nechá pár minut opékát nad plamenem), ale kde je obrázek? - sliny mi tečou jen polovičním proudem.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist