Recept Vanilkové tyčinky s brusinkami Pro Děti

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vanilkové tyčinky s brusinkami

Úvod

zdroj: Katarinka - vánoční pečení

Postup

Brusinky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy s ostatními surovinami. Jemně uhněteme těsto a odložíme na dvě hodiny do lednice, těsto můžeme připravit i den předem.

Na pracovní desce vytvarujeme tyčinky o tloušťce asi 1cm a délce 8-10 cm. Tyčinky při tvarování nepodsypáváme ničím. Tyčinky poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při teplotě 160°C. Upečené necháme na plech zchladnout, protože jsou velmi křehké.

Připravíme směs moučkového a vanilkového cukru v poměru 2:1 a vlažné tyčinky obalíme.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 09.01.12 vloženo
  • 9325x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + odležení těsta

Ingredience

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 200 g másla
  • 50 g medu
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho menšího citronu
  • nastrouhaná kůra z poloviny menšího pomeranče
  • špetka soli.

Na obalení:

  • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 29.12.14 16:14

Chutné tyčinky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.12.14 10:46

Výborná věc, ta kůra tam dělá divy. Je to moc dobré, budeme dělat. Jen výsledné obalování si vystačí s jedním sáčkem vanilkového cukru.

Odkaz na uvaření

casino 16.03.12 00:00

danda píše: „Casino, mohl jsi je upéct rozrádlované , ale po upečení nechat na plechu, stydnutím zpevní, a šly by dobře odlomit.“

Jak psáno, tak uděláno…

Odkaz na uvaření

goralka 15.03.12 01:06

Piekla som s hrozienkami, výborné

Odkaz na uvaření

casino 11.01.12 16:02

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vanilkové tyčinky s brusinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
1032 příspěvků 30.12.14 17:01

@Lyduska nám nejvíc chutnaly až naposled po Vánocích :-), letos jsem je nepekla.
Casinovi fakt dík za vychytávku s rádlováním :-), šulení je zdlouhavé :-)

 
Lyduska
263 příspěvků 29.12.14 20:31

@daduuja, tyčinky sú chutnučké, brusnice, pomarančová a citrónová kôra ich robia trošku šťavnatými. Odporúčam.

 
daduuja
1032 příspěvků 29.12.14 20:15

@Lyduska jak vám chutnají?

 
Lyduska
263 příspěvků 07.12.14 18:05

:mavam:http://sweetlive-recepty.blogspot.no/…snicami.html

Příspěvek upraven 07.12.14 v 18:31

 
klaaarka
222 příspěvků 12.12.12 21:56

Tak jsem se na ně dostala až dnes, tak snad to stihnou, holky - zaležet se. A jestli ne, budu mít speciální cukroví na Silvestra :-) Každopádně voní i vypadají dobře. Díky.

 
danda  05.12.12 20:57

Klarko, mně stačí 14 dní a jsou měkké, cukroví peču jen z másla, ukládám do papírové krabice vyložené ubrousky, skladuji na verandě, kde není topení, ale nemrzne.
Mylím, že je akorát pomalu začít, třeba o víkendu :-)

 
klaaarka
222 příspěvků 05.12.12 11:48

@danda Dando, prosím, kdybych je chtěla péct na vánoce, tak jak dlouho předem? Děkuji moc.

 
goralka
268 příspěvků 15.03.12 01:07

Hrozienka v rume boli namiesto brusníc,tie najväčšie čo poznám a nesekané, namiesto tyčiniek som tým pádom urobila valec, nakrájala „dukáty“ a upiekla, boli plné dva plechy. Zopakované, výborne, do tretice budú brusnicové, už sa teším. Súhlas s casinom, piecť do bleda.

 
danda  12.01.12 22:12

Wydro, čerstvé jsou křupavé, po rozležení zvláční a brusinky zintenzivní svoji chuť, na fotce jsou poslední kousky, které Zdenda přivezl nedojedené ze školy, ale byly jich asi dva plechy s půlcentimetrovýma mezerama, jdou krásně šoulet, právě ta ruční výroba mne zaujala :-)

Casino, mohl jsi je upéct rozrádlované :-), ale po upečení nechat na plechu, stydnutím zpevní, a šly by dobře odlomit.

Až se doma odsladíme zkusím se sušenýma švestkama.

 
casino
4407 příspěvků 11.01.12 23:05

Ano, BYLO :) to dobré, velmi dobré…
Jen maličkost: já jeden plech upekl podle zvyku dozlatova, (ne, nebylo to spálené) a druhý spíše jen dobleda, tak jak to má danda na foto… Ty světlejší tyčinky BYLY lepší :palec:

Edit:
jolana, zvíře jsem nebylo já… a už jsem je vygumítkoval. …byl to takový, také vodní draveček :mrgreen:

 
jolana
5020 příspěvků 11.01.12 23:03

Casino, ty mas ale apetit na sladke.. :mrgreen: ..a prosim ta, co si to za zviera.. 8o :mrgreen: :P
Tiez si pochutname, brusinky sice nemam , ale mam dristal :)

 
wydra  11.01.12 22:45

Děkuji za vyčerpávající (po všech stránkách) odpovědˇ. Mně se recept libí od prvni minuty, ale na množství všeho se mi zdálo těch placiček málo, z té Dandiné fotky.
Musí to být hodně dobré.
Až mi přijede pomocník, spášeme společně. pravda, to abych měla pytlík brusinek a mandlí navíc…

 
casino
4407 příspěvků 11.01.12 18:38

Množství?
Jak co nejsložitěji se dopočítati?
Těsto jsem zadělal, jen co se tu recept ukázal, ještě v noci.
Včéééra jsem upekl. Potřeboval jsem odzkoušet rádlo od Ježíška, tak jsem vyválel plát přimo na plechu a narádloval na tyčinky. Pak jsem dostal strach, že co když se tyčinky zase pečením spojí v plát? Tak jsem tyčinky trošku roztáhl od sebe a 1/3 jich dal na druhý plech. Dobře jsem učinil - trošku se rozpečou a hůř se oddělují. Fotografka přišla až dnes odpoledne… Takže 2/3 jsem snědl. Na fotce je 15 ks. Fotografka snědla 5!!! ks, když si myslela, že se nedívám
Kontrolní výpočet:
(15+5)x3=60ks
Odpověď:
Ne, wydra, ta fotka, to není mnozstvi te uvedene davky. :)

 
wydra  11.01.12 17:00

casino, ta fotka, to je mnozstvi te uvedene davky ?

 
casino
4407 příspěvků 11.01.12 16:13

No, já že je tu LABUŽNÍK a on zatím PETRŮV ZDAR :)

…tedy, soudě podle komentářů a obrázků :mrgreen:

 
wydra  10.01.12 16:51

Taky mam kaprika, ma i druhou polovinu . Mam ho rada, ryba co nepachne ani od hlavy :P

 
glama  10.01.12 16:39

Dando, to vypadá moc pěkně, navíc máš úplně stejnou mísu jako já!
Kapří trio..? ;-)
:mrgreen:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist