Recept Vanilkové tyčinky s brusinkami Pro Děti

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vanilkové tyčinky s brusinkami

Úvod

zdroj: Katarinka - vánoční pečení

Postup

Brusinky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy s ostatními surovinami. Jemně uhněteme těsto a odložíme na dvě hodiny do lednice, těsto můžeme připravit i den předem.

Na pracovní desce vytvarujeme tyčinky o tloušťce asi 1cm a délce 8-10 cm. Tyčinky při tvarování nepodsypáváme ničím. Tyčinky poklademe na plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut při teplotě 160°C. Upečené necháme na plech zchladnout, protože jsou velmi křehké.

Připravíme směs moučkového a vanilkového cukru v poměru 2:1 a vlažné tyčinky obalíme.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 09.01.12 vloženo
  • 9065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + odležení těsta

Ingredience

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 200 g másla
  • 50 g medu
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g moučkového cukru
  • nastrouhaná kůra z jednoho menšího citronu
  • nastrouhaná kůra z poloviny menšího pomeranče
  • špetka soli.

Na obalení:

  • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 29.12.14 16:14

Chutné tyčinky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.12.14 10:46

Výborná věc, ta kůra tam dělá divy. Je to moc dobré, budeme dělat. Jen výsledné obalování si vystačí s jedním sáčkem vanilkového cukru.

Odkaz na uvaření

casino 16.03.12 00:00

danda píše: „Casino, mohl jsi je upéct rozrádlované , ale po upečení nechat na plechu, stydnutím zpevní, a šly by dobře odlomit.“

Jak psáno, tak uděláno…

Odkaz na uvaření

goralka 15.03.12 01:06

Piekla som s hrozienkami, výborné

Odkaz na uvaření

casino 11.01.12 16:02

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Vanilkové tyčinky s brusinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
daduuja
1002 příspěvků 30.12.14 17:01

@Lyduska nám nejvíc chutnaly až naposled po Vánocích :-), letos jsem je nepekla.
Casinovi fakt dík za vychytávku s rádlováním :-), šulení je zdlouhavé :-)

 
Lyduska
258 příspěvků 29.12.14 20:31

@daduuja, tyčinky sú chutnučké, brusnice, pomarančová a citrónová kôra ich robia trošku šťavnatými. Odporúčam.

 
daduuja
1002 příspěvků 29.12.14 20:15

@Lyduska jak vám chutnají?

 
Lyduska
258 příspěvků 07.12.14 18:05

:mavam:http://sweetlive-recepty.blogspot.no/…snicami.html

Příspěvek upraven 07.12.14 v 18:31

 
klaaarka
222 příspěvků 12.12.12 21:56

Tak jsem se na ně dostala až dnes, tak snad to stihnou, holky - zaležet se. A jestli ne, budu mít speciální cukroví na Silvestra :-) Každopádně voní i vypadají dobře. Díky.

 
danda  05.12.12 20:57

Klarko, mně stačí 14 dní a jsou měkké, cukroví peču jen z másla, ukládám do papírové krabice vyložené ubrousky, skladuji na verandě, kde není topení, ale nemrzne.
Mylím, že je akorát pomalu začít, třeba o víkendu :-)

 
klaaarka
222 příspěvků 05.12.12 11:48

@danda Dando, prosím, kdybych je chtěla péct na vánoce, tak jak dlouho předem? Děkuji moc.

 
goralka
267 příspěvků 15.03.12 01:07

Hrozienka v rume boli namiesto brusníc,tie najväčšie čo poznám a nesekané, namiesto tyčiniek som tým pádom urobila valec, nakrájala „dukáty“ a upiekla, boli plné dva plechy. Zopakované, výborne, do tretice budú brusnicové, už sa teším. Súhlas s casinom, piecť do bleda.

 
danda  12.01.12 22:12

Wydro, čerstvé jsou křupavé, po rozležení zvláční a brusinky zintenzivní svoji chuť, na fotce jsou poslední kousky, které Zdenda přivezl nedojedené ze školy, ale byly jich asi dva plechy s půlcentimetrovýma mezerama, jdou krásně šoulet, právě ta ruční výroba mne zaujala :-)

Casino, mohl jsi je upéct rozrádlované :-), ale po upečení nechat na plechu, stydnutím zpevní, a šly by dobře odlomit.

Až se doma odsladíme zkusím se sušenýma švestkama.

 
casino
4386 příspěvků 11.01.12 23:05

Ano, BYLO :) to dobré, velmi dobré…
Jen maličkost: já jeden plech upekl podle zvyku dozlatova, (ne, nebylo to spálené) a druhý spíše jen dobleda, tak jak to má danda na foto… Ty světlejší tyčinky BYLY lepší :palec:

Edit:
jolana, zvíře jsem nebylo já… a už jsem je vygumítkoval. …byl to takový, také vodní draveček :mrgreen:

 
jolana
4988 příspěvků 11.01.12 23:03

Casino, ty mas ale apetit na sladke.. :mrgreen: ..a prosim ta, co si to za zviera.. 8o :mrgreen: :P
Tiez si pochutname, brusinky sice nemam , ale mam dristal :)

 
wydra  11.01.12 22:45

Děkuji za vyčerpávající (po všech stránkách) odpovědˇ. Mně se recept libí od prvni minuty, ale na množství všeho se mi zdálo těch placiček málo, z té Dandiné fotky.
Musí to být hodně dobré.
Až mi přijede pomocník, spášeme společně. pravda, to abych měla pytlík brusinek a mandlí navíc…

 
casino
4386 příspěvků 11.01.12 18:38

Množství?
Jak co nejsložitěji se dopočítati?
Těsto jsem zadělal, jen co se tu recept ukázal, ještě v noci.
Včéééra jsem upekl. Potřeboval jsem odzkoušet rádlo od Ježíška, tak jsem vyválel plát přimo na plechu a narádloval na tyčinky. Pak jsem dostal strach, že co když se tyčinky zase pečením spojí v plát? Tak jsem tyčinky trošku roztáhl od sebe a 1/3 jich dal na druhý plech. Dobře jsem učinil - trošku se rozpečou a hůř se oddělují. Fotografka přišla až dnes odpoledne… Takže 2/3 jsem snědl. Na fotce je 15 ks. Fotografka snědla 5!!! ks, když si myslela, že se nedívám
Kontrolní výpočet:
(15+5)x3=60ks
Odpověď:
Ne, wydra, ta fotka, to není mnozstvi te uvedene davky. :)

 
wydra  11.01.12 17:00

casino, ta fotka, to je mnozstvi te uvedene davky ?

 
casino
4386 příspěvků 11.01.12 16:13

No, já že je tu LABUŽNÍK a on zatím PETRŮV ZDAR :)

…tedy, soudě podle komentářů a obrázků :mrgreen:

 
wydra  10.01.12 16:51

Taky mam kaprika, ma i druhou polovinu . Mam ho rada, ryba co nepachne ani od hlavy :P

 
glama  10.01.12 16:39

Dando, to vypadá moc pěkně, navíc máš úplně stejnou mísu jako já!
Kapří trio..? ;-)
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist