Recept Valašské klobásy zapečené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uděláme těsto jako na buchty (bez cukru, jen do kvásku dáme špetičku cukru, aby rychleji vzešel).

Když těsto vykyne, rozdělíme je na 8 dílů, vyválíme obdélníčky a do každého zavineme půlku klobásy, kterou nejprve dobře vidličkou propícháme. Pak těsto stočíme a podlouhlé buchty klademe vedle sebe na pekáč, mastíme je mezi sebou aby se neslepily.

Upečené necháme vychladnout a studené krájíme na tenké plátky.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky



Nahlásit recept

  • 16.05.03 vloženo
  • 4536x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kynuté těsto:
  • 1/2 kg mouky
  • 5 dkg tuku
  • 2 dkg droždí
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka
  • asi 3/4 dkg soli
  • 4 páry uzených klobás

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské klobásy zapečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník marta
12 příspěvků 11.07.03 15:05
Valasske klobasy

Ve Frenstate se jako napln puvodne nepouzivaly uzene klobasy, ale velice jemne mlete maso, osolene, okorenene. Recept si s sebou bohuzel odnesla teticka na vecnost.
Rodina ale pouziva zjednodusenou verzi: (kupovane) listkove testo se rozvali na asi 25 cm dlouhe, 8 cm siroke a 5 mm vysoke obdelniky, na ktere se doprostred polozi asi 20 cm dlouhy kus bile klobasy, jejiz konce predem stlacime, aby napln nevytekala, testem klobasu obalime, stocime do podkovy, dame na plech (pouzivam pecici papir, takze nemazu ani nevysypavam) a pomazeme rozslehanym vejcem. Peceme do zlatova. Je to strasne dobre, hlavne ty konecky, do kterych nejvic nasakne stava.

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist