Recept Valašské klobásy zapečené

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uděláme těsto jako na buchty (bez cukru, jen do kvásku dáme špetičku cukru, aby rychleji vzešel).

Když těsto vykyne, rozdělíme je na 8 dílů, vyválíme obdélníčky a do každého zavineme půlku klobásy, kterou nejprve dobře vidličkou propícháme. Pak těsto stočíme a podlouhlé buchty klademe vedle sebe na pekáč, mastíme je mezi sebou aby se neslepily.

Upečené necháme vychladnout a studené krájíme na tenké plátky.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky



Nahlásit recept

  • 16.05.03 vloženo
  • 3480x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Kynuté těsto:
  • 1/2 kg mouky
  • 5 dkg tuku
  • 2 dkg droždí
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka
  • asi 3/4 dkg soli
  • 4 páry uzených klobás

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Valašské klobásy zapečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník marta
12 příspěvků 11.07.03 15:05
Valasske klobasy

Ve Frenstate se jako napln puvodne nepouzivaly uzene klobasy, ale velice jemne mlete maso, osolene, okorenene. Recept si s sebou bohuzel odnesla teticka na vecnost.
Rodina ale pouziva zjednodusenou verzi: (kupovane) listkove testo se rozvali na asi 25 cm dlouhe, 8 cm siroke a 5 mm vysoke obdelniky, na ktere se doprostred polozi asi 20 cm dlouhy kus bile klobasy, jejiz konce predem stlacime, aby napln nevytekala, testem klobasu obalime, stocime do podkovy, dame na plech (pouzivam pecici papir, takze nemazu ani nevysypavam) a pomazeme rozslehanym vejcem. Peceme do zlatova. Je to strasne dobre, hlavne ty konecky, do kterych nejvic nasakne stava.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
TOPlist