Recept Vaflové kornouty se šlehačkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vaflové kornouty se šlehačkou

Úvod

…na rozdíl od nenaplněných makronek, kterých mám doma krabice pro stýčka příhodu (ale jedlé jsou až po půldni od naplnění) tak pro tchyňku mám krabici těchto nenaplněných kornoutů. Než provede inspekci bytu, tak stihnu šlehačkou naplnit a ke kávičce nabídnout…
Hihi, ta dobrá žena měla v oblibě čistou šlehačku. Už jsem ji naučil na šlehačku s hořkou čokoládou; pomalu si už zvyká i na šlehačku s příchutí hořkých mandlí… :mrgreen:

Postup

Vše smícháme dohromady: bílky, cukr, mouku a změklé (rozpuštěné) máslo. NEŠLEHAT!
Vymícháme hladké těsto.

Na papír na pečení klademe lžící hromádky (max. 6 ks na plech) dál od sebe a roztáhneme je (stěrkou, lžící) na terče tlusté max. 5 mm a asi 8 cm v průměru (můžeme si předkreslit tužkou, nebo naznačit hrnkem a moukou).

Pečeme při 160°C asi 8 minut do momentu, kdy okraje začnou zlátnout. Upečené placky podebereme špachtlí a svižně navineme na tvořítko (kužel, trubička) a necháme vychladnout do ztvrdnutí korpusu.
Plníme šlehačkou (ochucenou?) a můžeme ozdobit (Čokoládou? Jádrovinami? Krokantem? …?)

Dámy nechť si na svinování horkých placek zjednají pár mužských pracek (nejlépe zednických) :)

Ze stejného těsta lze dělat i tyčinky; nejlépe se tvoří v tzv. harmonice

Poznámka:
Pokud chcete dělat kornouty jako na běžícím páse, pořiďte si u klempíře 3 plechová tvořítka - kužely.
Placku navinete na kužel č.1 a zafixujete ji vsunutím do kužele č.2. Druhou placku navinete na kužel č.3 a vsunete do kužele č.1. Sundáte kužel č.2, navinete na něj třetí placku a vsunete do kužele č.3. Sundáte první hotový kornout a i kužel na kterém byl. Na tento kužel navinete další placku a zafixujet vložením do spodního kužele té jakési pyramidy. A tak pořád dokola. Je dobré mít při ruce nádobu se studenou vodou - plechové kornouty je potřeba chladit.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 19.03.12 vloženo
  • 7563x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

  • 60 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 60 g vaječného bílku
  • 70 g hladké mouky

Na náplň:

  • šlehačka
  • cukr (vanilínový cukr)
  • zdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 19.03.12 22:46

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vaflové kornouty se šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Dadooa
263 příspěvků 22.12.14 23:38

@casino To sem ale fakt zvedava, jak z tech tycek udelas kornouty. Nebyl by místo harmoniky lepsi lesni roh? :-D

 
casino
4378 příspěvků 22.12.14 22:11
Ze stejného těsta jsem letos tvořil i tyčky

Před lety jsem dělal tyčky ze žloutkového (rakvičkového) těsta, tak jsem i toto bílkové těsto napasoval na stejný postup.
Tyčky se tvoří v papírové skládačce - harmonice.
Skoro ideální je papír na pečení (tyčinky z něho po upečení vyběhnou jak cikán z hospody), ale špatně se s ním pracuje - je jako živé stříbro.
Zkusil jsem tedy harmoniku naplisovat z kladívkového papíru a před každým použitím pomáslovat a vysypat moukou.
FUNGUJE TO :potlesk:
Asi by to chtělo udělat nějaké udělátko ze silikonu… :think:

 
casino
4378 příspěvků 25.02.13 12:41
Naďabil jsem zde na stejný...

RECEPT
Nutno uznat, že je praktičtější (podle váhy použitých bílků navažovat další suroviny) :palec: :potlesk: :)

 
svato
1395 příspěvků 09.06.12 21:49

V nejakom starom časopise som videla tento recept so šľahačkou a lesným ovocím a vyzeralo to veľmi efektne. Mala som sto chutí realizovať, ale od detstva mám komplex na šľahačku, moja mati ju buď mala tekutú alebo s hrudkami masla, tak to radšej ani neskúšam. :zed:

 
casino
4378 příspěvků 09.06.12 21:15
FÚZIA

Tak se mi podařilo spářit OŘEŠNICI se zde uvedeným těstem :palec:
Výsledek je potěšující: lze tak vytvořit praktické jednohubky při jejichž mlsání se sníží riziko šlehačkové dekupáže dekoltáže :mrgreen:
Asi by si to zasloužilo svůj recept, ale protože to speciální udělátko zde vlastní patrně méně labužníků než stolař před důchodem prstů, tak to nechám bejt… 8)

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 02:09

Casíno - mlsal, a umí :potlesk:

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Cibulačka Cibulačka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist