Recept Uzené kotlety s kysaným zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzené kotlety s kysaným zelím

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dvě cibule olou­peme, rozčtvrtíme a spolu s uzeným masem pečeme na pekáči potřeném olejem v troubě asi 20 min.

2. Zavařeninu rozmícháme s omáčkou chilli a só­jovou omáčkou a směsí potřeme uzené ma­so. Přilijeme cidre a dusíme 30 min. Maso občas potřeme vypečenou šťávou.

3. Posekáme česnek a zbylou cibuli. Tymián osmahneme s cibulí a česnekem na oleji. Přidáme jalovčinky, zelí a přikryté dusíme 30 min. Osolíme, opepříme a osladíme.

4. Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a osmahneme na másle. Maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu rozmixujeme, osolíme, opepříme.

Recept je z kategorií: Uzené maso



Nahlásit recept

  • 25.10.02 vloženo
  • 4845x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 700 kcal, 48 g bílkovin, 45 g tuků, 20 g sacharidů
  • 1 kg vykostěných uze­ných kotlet
  • 3 cibule
  • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 4 lžíce omáč­ky chilli
  • 1-2 lžíce sójové omáčky
  • 375 ml cidru (jablečné víno)
  • 1 strou­žek česneku
  • 8 snítek ty­miánu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 jalovčinky
  • 500 g kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • 2 pomeranče
  • 1 lžíce másla

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzené kotlety s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
TOPlist