Recept Uzenářské hovězí maso

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzenářské hovězí maso

Postup

Hovězí maso protkneme dvěma párky, osolíme ho, opepříme a necháme po všech stranách opéct na rozpáleném tuku. Pak maso vyjmeme, do tuku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso, podlijeme horkou vodou, nebo vývarem a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně nebo ve víně, dobře promícháme a povaříme.

Zbylý párek nakrájíme na kolečka, osmahneme ho na troše oleje a pak posypeme paprikou. Zamícháme a hned sejmeme z ohně, aby se paprika nespálila. Párek vmícháme do omáčky. Měkké maso nakrájíme na plátky, podlijeme ho omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo s knedlíky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 16.03.04 vloženo
  • 4226x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí kýty
  • 3 párky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek zakysané smetany (nebo sklenka vína)
  • lžička mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzenářské hovězí maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Uzenářské hovězí maso

vypadá to nádherně…jen nepoužívat krabicové víno, kterým se dá vše pokazit!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist