Recept Uzená pečeně s hrachovou kaší

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzená pečeně s hrachovou kaší

Postup

1. Promytý hrách namočíme do 1 l vody přes noc. Očistíme polévkovou zeleninu a drobně ji nakrájí­me. Nasekáme cibuli. Přidáme k namočenému hrachu a vaříme asi 45 min. v nevyměněné vodě.

2. Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme vy­maštěný pekáč s uzeným masem a pečeme zhruba 45 min. Jakmile začne pokrm hnědnout, polijeme ho troškou vody.

3. Zbývající cibuli rozčtvrtíme a po 20 min. peče­ní přidáme k masu. Pečené měkké uzené maso vy­jmeme. Výpečenou šťávu rozředíme troškou vody, zjemníme vínem a zahustíme moukou.

4. Prolisujeme vařený hrách se zeleninou. Hrachovou kaši osolíme, opepříme a dáme na ro­zehřáté máslo.

Recept je z kategorií: Uzené maso



Nahlásit recept

  • 04.11.01 vloženo
  • 17932x zobrazeno

Čas přípravy

  • 14 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g sušeného hrachu
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 2 cibule
  • 1 kg uzené vepřové rolky (nebo uzené plece vcelku)
  • 10 ml červeného vína
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 30 g másla

Doporučená příloha

  • Podáváme s kysaným zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jjirka 09.03.12 22:35

přidal jsem k uzenému klobásku. výborné

Odkaz na uvaření

jjirka 09.03.12 11:06

K uzenému jsem přidal výbornou Baltskou klobásu.

Diskuse k receptu Uzená pečeně s hrachovou kaší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist