Recept Utopenci III

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravíme si nálev - osolenou vodu svaříme s kořením a olejem přidáme ocet a necháme přejít varem.

Špekáčky oloupeme, nakrájíme na polovinu a proložíme cibulí poté zalijeme horkým nálevem. Necháme odležet v teple tak 5 až 7 dní.

Poznámky:
Utopence nakládám do 5 l nádoby a koření přidávám i mezi vrstvy cibule a uzeniny.

Můžeme prokládat i kysaným zelím.

Špekáčky můžeme také posypat grilovacím kořením.

Na toto množství si připravuji kolem 1 l nálevu.

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 23.08.06 vloženo
  • 9603x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Ingredience

  • 1,5 kg špekáčků
  • 8 větších cibulí
  • voda (7 dílů)
  • ocet (3 díly)
  • pepř
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • 1- 2 lžíce oleje
  • kysané zelí

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Utopenci III

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Babetak
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Utopenci III

Já mám pocit že je to jedno jaký to má přesně název ale číslovka na konci tu není mockrát

 
esmeralda
4801 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Utopenci III

Tys určitě myslela Utopenci XXIII .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist