Recept Utopence podle Fany Kadlecové

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchládnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.

Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka - potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely. Je to ideální pochoutka na chatu, čekáte-li hosty. Lze ji totiž připravit předem, navíc nepotřebujete ledničku, během deseti minut utopenec na stole nevychladne a příjemně se zalévá pivem.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 16.07.04 vloženo
  • 11719x zobrazeno

Ingredience

  • M N O Ž S T V Í
  • do zavařovací láhve
  • S U R O V I N Y
  • špekáčky
  • cibule
  • voda
  • ocet
  • kuličky pepře
  • mletý pepř
  • feferonka
  • bobkový list
  • plnotučná hořčice

Doporučená příloha

  • chléb, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Utopence podle Fany Kadlecové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babca
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Utopence podle Fany Kadlecové

pro ty co mají rádi ostřejší, určitě !!!

 
1irena
588 příspěvků 25.01.09 03:43
Babca

v posledni dobe je delame dost casto, ale s horcici jsme to nezkouseli. To by sneslo i „ostrou“, ze?

 
babca
22 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Utopence podle Fany Kadlecové

irena: malý renonc - opraveno

 
1irena
588 příspěvků 19.03.05 17:17
Babca

fakt to pochazi z Indie? :)

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist