Recept Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tygří krevety rozmrazíme (jiné na trhu stejně nedostanete) v odražené vodě. Pro snadnost ostraníme před úplným rozmražením krunýř, ale ponecháme s hlavou a ocáskem. Hlavy propíchneme! Na pánvi rozpálíme olej, dáme krevety, osolíme opepříme a smažíme 2–3 minuty, vidličkou zmáčkneme hlavy, aby vytekl obsah, přidáme čenek, petržel a víno protřepeme a přikrejeme pokličkou a dusíme 2 minuty. Odstraníme poklici, necháme vydusit tekutinu a podáváme na předehřátých talířích.

Poznámka: hlavy ponechávám a propichuji proto, aby se obsah dostal do oleje. Jen tak zachováte nenapodobitelnou vůni i skutečnou chuť. Navíc jejich presentace je daleko vhlednější a vznešenější!

Rád bych upozornil na jednu skutečnost! Mnoho obchodních míst uvádí chlazené krevety. Chlazené se prodávají pouze vařené garnáty loupané a neloupané s typickou losovou barvou! Ostatní – tygří jsou neznám důvod rozmrazované, což je proti všem hygienickýcm předpsisům. Nikdy nekupujte krevety s načernalým fleky na hlavách. Kupujte je jen a pouze v mraženém stavu! Vyvarujete se tím i velice vážných zdravotních potíží či otravy. Jen pro informaci uvádím následující. Pokud by šlo o čerstvé tygří krevety, jejich cena by nikdy nebyla pro střední velikost nižší než 2.500,00 Kč za kilo! Máte zde určité vodítko!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 12604x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 ks mražených tygřích krevet (velikost 12-18 do kg
  • 6 PL oleje
  • 1 KL rozetřeného česneku
  • 1 PL nasekané lístky ploché petržele
  • 5 cl suchého bílého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • bagueta

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
TOPlist