Recept Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tygří krevety rozmrazíme (jiné na trhu stejně nedostanete) v odražené vodě. Pro snadnost ostraníme před úplným rozmražením krunýř, ale ponecháme s hlavou a ocáskem. Hlavy propíchneme! Na pánvi rozpálíme olej, dáme krevety, osolíme opepříme a smažíme 2-3 minuty, vidličkou zmáčkneme hlavy, aby vytekl obsah, přidáme čenek, petržel a víno protřepeme a přikrejeme pokličkou a dusíme 2 minuty. Odstraníme poklici, necháme vydusit tekutinu a podáváme na předehřátých talířích.

Poznámka: hlavy ponechávám a propichuji proto, aby se obsah dostal do oleje. Jen tak zachováte nenapodobitelnou vůni i skutečnou chuť. Navíc jejich presentace je daleko vhlednější a vznešenější!

Rád bych upozornil na jednu skutečnost! Mnoho obchodních míst uvádí chlazené krevety. Chlazené se prodávají pouze vařené garnáty loupané a neloupané s typickou losovou barvou! Ostatní - tygří jsou neznám důvod rozmrazované, což je proti všem hygienickýcm předpsisům. Nikdy nekupujte krevety s načernalým fleky na hlavách. Kupujte je jen a pouze v mraženém stavu! Vyvarujete se tím i velice vážných zdravotních potíží či otravy. Jen pro informaci uvádím následující. Pokud by šlo o čerstvé tygří krevety, jejich cena by nikdy nebyla pro střední velikost nižší než 2.500,00 Kč za kilo! Máte zde určité vodítko!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 15588x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 ks mražených tygřích krevet (velikost 12-18 do kg
  • 6 PL oleje
  • 1 KL rozetřeného česneku
  • 1 PL nasekané lístky ploché petržele
  • 5 cl suchého bílého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • bagueta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist