Recept Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tygří krevety rozmrazíme (jiné na trhu stejně nedostanete) v odražené vodě. Pro snadnost ostraníme před úplným rozmražením krunýř, ale ponecháme s hlavou a ocáskem. Hlavy propíchneme! Na pánvi rozpálíme olej, dáme krevety, osolíme opepříme a smažíme 2–3 minuty, vidličkou zmáčkneme hlavy, aby vytekl obsah, přidáme čenek, petržel a víno protřepeme a přikrejeme pokličkou a dusíme 2 minuty. Odstraníme poklici, necháme vydusit tekutinu a podáváme na předehřátých talířích.

Poznámka: hlavy ponechávám a propichuji proto, aby se obsah dostal do oleje. Jen tak zachováte nenapodobitelnou vůni i skutečnou chuť. Navíc jejich presentace je daleko vhlednější a vznešenější!

Rád bych upozornil na jednu skutečnost! Mnoho obchodních míst uvádí chlazené krevety. Chlazené se prodávají pouze vařené garnáty loupané a neloupané s typickou losovou barvou! Ostatní – tygří jsou neznám důvod rozmrazované, což je proti všem hygienickýcm předpsisům. Nikdy nekupujte krevety s načernalým fleky na hlavách. Kupujte je jen a pouze v mraženém stavu! Vyvarujete se tím i velice vážných zdravotních potíží či otravy. Jen pro informaci uvádím následující. Pokud by šlo o čerstvé tygří krevety, jejich cena by nikdy nebyla pro střední velikost nižší než 2.500,00 Kč za kilo! Máte zde určité vodítko!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 11456x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 ks mražených tygřích krevet (velikost 12-18 do kg
  • 6 PL oleje
  • 1 KL rozetřeného česneku
  • 1 PL nasekané lístky ploché petržele
  • 5 cl suchého bílého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • bagueta

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tygří krevety a la chef - Gambas a ma façon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s...
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
TOPlist