Recept Tvarohový nákyp v pomalém hrnci

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohový nákyp v pomalém hrnci

Postup

Tvaroh dejte na síto a v chladnicce jej nechte pár hodin odkapat. Pomalý hrnec vymazte tukem. Piskoty rozdrtte na jemno a hrnec jimi vysypte. Z citronu vytlacte stávu a kuru nastrouhejte. Hrusky oloupejte, rozkrojte na ctvrtky, odstrante jaderník, nakrájejte je podélne na plátky a potrete je citronovou stávou. Brusinky nebo tresne nechte odkapat. Vejce rozdelte na bílky a zloutky.
Z bílku, soli a 1 PL cukru uslehejte sníh. Zloutky spolu s 50 g cukru a vanilkovým cukrem uslehejte na penivou hustou hmotu. Presejte do ni skrobovou moucku a pridejte do ni citronovou kuru. Nakonec do ni vmíchejte tvaroh a uslehaný sníh.
Tuto nákypovou hmotu dejte do pomalého hrnce, povrch uhladte a pokladte jej hruskami a brusinkami/tres­nemi.
Pecte pod poklickou 2,5 hodiny na HIGH. Nechte chvíli vychladit a podávejte teplé posypané mouckovým cukrem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 3212x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny+odkapání

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g mekkého tvarohu
  • 2 piskoty
  • spetka soli
  • 50 g rozsekaných mandlí
  • 1 sácek (7 g) vanilkového cukru
  • 4 malé hrusky
  • zavarené brusinky nebo tresne
  • 1 PL mouckového cukru
  • 3 vejce
  • 1 citron
  • 1 PL skrobové moucky (maizena)
  • mouckový cukr na posypání nákypu
  • tuk na vymazání hrnce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohový nákyp v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist