Recept Tvarohové pagáčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohové pagáčky

Postup

Mouku, tvaroh, máslo a sůl důkladně zpracujeme. Těsto několikrát rozválíme a přeložíme jako lístkové těsto, opakujeme ještě jednou.

Těsto vyválíme na sílu asi jednoho prstu a vykrajujeme placky, které klademe na pekáč potřený máslem. Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen žloutkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 6585x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla (tuku na pečení)
  • 1 vejce
  • sůl

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohové pagáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: VIDEO: Nepečený cheesecake

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

včera | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
TOPlist