Recept Tvarohové pagáčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohové pagáčky

Postup

Mouku, tvaroh, máslo a sůl důkladně zpracujeme. Těsto několikrát rozválíme a přeložíme jako lístkové těsto, opakujeme ještě jednou.

Těsto vyválíme na sílu asi jednoho prstu a vykrajujeme placky, které klademe na pekáč potřený máslem. Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen žloutkem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 21.10.03 vloženo
  • 6771x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla (tuku na pečení)
  • 1 vejce
  • sůl

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohové pagáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná...
TOPlist