Recept Tvarohova strudla po taliansky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ruru je potrebne vyhriat na cca 170' a vacsi plech vymastit maslom alebo vylozit papierom na pecenie.
Zo surovin uvedenych na cesto sa vymiesia dve! cesta: hladka muka, sol, vajce, ocot a maslo sa zmiesia na jedno cesto a polohruba muka a mast na druhe cesto. Obidva daj odlezat do chladnicky na cca 20min. Zatial si mozes urobit plnku, ktora bude mat aspon cas vychladnut.
Potom vyvalkaj obidve cesta osobitne a poloz ich na seba, zvalkaj dohromady, preloz raz-dvakrat a znovu rozvalkaj na velky okruhly tenky kolac*
Plnku pripravis tak, ze uvaris krupicu v mlieku a nechas vychladnut, potom primiesaj tvaroh, vajce, cukor, kandovane ovocie a skoricu. Vysledna plnka by mala byt hustejsia masa, ktora sa dobre natiera, aj pecie, lebo vobec nevyteka.
No a teraz ak chces pouzit moj ‚upraveny‘ recept jednoducho natri celu plnku na cesto, pokvapkaj rozpustenym maslom, zroluj ako zavin, daj na plech, potri kuskom masla a pec do zlatista.
Ak chces urobit originalny recept(male strudlove kolaciky)-cesto zroluj do zavinu-bez plnky! a krajaj kolieska hrube asi 5cm, palcom v strede kazde koliesko ‚natiahni‘ a vytvaruj na akoby malu kapsu, vloz dnu za lyzicu plnky, uzavri okraje a daj na plech. Nakoniec tiez vsetky potri maslom a pec do zlatista. tato verzia je urcite ‚piplacka‘ ale stoji zato lebo kazdy jednotlivy kolacik je chrumkavy zvonku a stavnaty zvnutra.

*toto cesto je nesmierne univerzalne a fajne, kedze v nom nie je ziadny cukor da sa velmi dobre pouzit aj na slane strudle a v chladnicke vydrzi aj mesiac a navyse chuti vyborne ak je urobene presne podla receptu s kvalitnou mastou a maslom.
Dobru chut;-)

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 18.08.06 vloženo
  • 8463x zobrazeno

Ingredience

  • Tuto uzasnu pochutku som objavila pri nedavnom cestovani po talianskom pobrezi Amalfi, je typicka pre region Campania a Napoli, napln je podobna nasej tvarohovej plnke v strudli, pecu sa vlastne male kolaciky, ktore som si ja 'upravila' na jeden velky zavin-strudlu, ale ponukam aj originalny recept.
  • Cesto:
  • 150g hladkej muky
  • 150g polohr muky
  • 120g dobrej domacej masti
  • 120g masla
  • 2 lyzice octu
  • 1 vajce
  • stipka soli
  • Plnka:
  • 1 salka* mlieka
  • 1/4 salky krupice
  • 1 salka tvarohu
  • 1 vajce
  • 1/2 cukru
  • 2 lyzice kandovanej cit. a pomar. kory
  • stipka skorice
  • *salka ktora je uvedena v recepte ma cca 225ml

Doporučená příloha

  • kavicka;-)

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohova strudla po taliansky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4732 příspěvků 03.05.08 16:33
Re: Tvarohova strudla po taliansky-cacorko

..davala som s mastou/:,–(love dnu a maslove vonkajsie…:)

 
jolana
4732 příspěvků 03.05.08 16:31
Re: Tvarohova strudla po taliansky

…fajne?..to je fantasia!…dostala som sklenku :,-(la, tak som si tento receptik neodpustila…a so spenatom a tvarohom…a uz je aj po nom o) ;-)…diky bea..;)

 
Labužník cacorka02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tvarohova strudla po taliansky

Záleží na tom, v jakém pořadí se na sebe placky těsta kladou? Která má být při pečení vně? Díky moc za odpověď.

 
Jenofefa
1314 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tvarohova strudla po taliansky

Slovensky MASŤ = česky SÁDLO

 
Michel
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Tvarohova strudla po taliansky

120g dobrej domacej masti – vůbec netuším,co by to mohlo být. Sádlo,olej??Díky za odpověď.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
TOPlist