Recept Túrós Csusza - Tvarohové těstoviny

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky, vajec a soli uhníst tuhé těto, vyválet jej na tenko a natrhat na malé kousky. Uvařit je ve vařící osolené vodě do al dente a přecedit je.

Na másle rozškvařit slaninu nakrájenou na kostičky, vyjmout kousky slaniny a do tuku přidat uvařené těstoviny. Přimíchat dovnitř polovinu tvarohu a kyselé smetany, osolit a dobře promíchat. Znovu rozehřát a nalít do teplé zapékací misky s polovinou vyškvařených kousků slaniny. Nahoru rozdrobit zbylý tvaroh a zalít vše zbylou sehřátou smetanou. Povrch posypat druhou polovinou uschované slaniny, vložit do prudké trouby a nechat na malou chvíli zapéct (sehřát).

Horký pokrm ihned podávat.

P.S. Co to je Quark? Je to hladký tvaroh obvykle připravený z kravského, ovčího, nebo i kozího mléka. K dostání je s různým obsahem % tuku. Nízkotučný ¨sovány¨ obsahuje 5% tuku, ale nejvíc používaný je ¨félzssíros¨15%. a ¨zsíros¨35%.

Hospodyňky si však připravují svůj vlastní Quark. Jak na To?
Za prvé se obvykle trochu odtučnění čerstvé mléko, nalije se do kameninového džbánku a nechá stát na teplém místě. Jakmile zkysne, tak se přendá do trouby, kde se urychlí sražení mléka. Takto se kysele chutnající syrovátka oddělí rychleji. Potom se sražené mléko nalije do plátěného pytlíku, který se nahoře zaváže a syrovátka se nachá odkapat.

Quark je zdravý a chutný pro svoji jemnou příchuť. Navíc je jeho použití nesmírně všestrané.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 30.10.03 vloženo
  • 17624x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g polohrubé nebo hrubé mouky, nebo množství podle potřeby
  • 3vejce
  • sůl
  • 100g slaniny
  • 400g krémového Quarku (hladkého tvarohu)
  • 4 lžíce másla
  • 200ml kyselé smatany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Túrós Csusza - Tvarohové těstoviny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Túrós Csusza - Tvarohové těstoviny.

aničko, já Ti nemíním ubírat Tvů maďarský původ, to absolutně ne! Recept mám však přímo z Maďarska a zní přesně tak, jak je zde napsáno, až na tu mouku ;o) Je to vlastně nudlové těsto. Italové používají 00 hladkou mouku na své těstoviny, já používám na české nudle polohrubou (v Kanadě jsem hrubou nedostala). To, že palacsinta je palačinka zajisté vím ;o) A tak Ti děkuji za připomínky a recept upravuji. Kdykoliv budeš v mých receptech vidět nějakou tu nesrovnalost, tak mě prosím na ni upozorni ;o) Díky předem!

Přeji Ti velice pěkný víkend!

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Túrós Csusza - Tvarohové knedlíčky.

Nechcem poučovať nikoho, iba maďarsky som začala rozprávať skorej ako slovensky a teda viem, že slovo -csusza- znamená v češtine to, čomu vy hovoríte nudle /a myslím že je to vyvalkané a pokrájané cesto. /
Nezdá sa mi iba ten názov, t.j.tvarohové knedličky …a nie postup… teda až na to, že ja všetky cestoviny robím z polohrubej alebo hrubej múky…
a palacsinta je palacinka…
Zdravím z dalekej cudziny…

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Túrós Csusza - Tvarohové knedlíčky.

anicko, nemáš na mysli ¨Túrós palacsinta¨? ;o)

Přeji Ti pěkný den!

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Túrós Csusza - Tvarohové knedlíčky.

My sme tomu doma hovorili tvarohové rezance , lebo sme to krájali /nesprávne rezali/ a nie trhali…trhanému vyvaľkanému cestu sme vraveli trhance…
a múka polohrubá… lepšie sa s cestom pracuje…

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist