Recept Tuňáková pomazánka 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

„Okapaného“ tuňáka vložíme do misky, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, několik lžiček kremžské hořčice, majonézu, poprášíme čerstvě namletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Všechno promícháme, aby nám vznikla hustá směs, kterou pak namažeme na chlebíček.

Záměrně neuvádím poměry - sama vše dělám podle oka a vím také, že každý má jinou chuť, tak ať si pomazánku přizpůsobí té své.

Je velmi rychlá, takže pokud chystáte mejdan, určitě ji zkuste - ingredience nejsou drahé, většinu z nich doma najdete.

Nechte si chutnat!

Recept je z kategorií: Rybí pomazánky



Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 26095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Ingredience

  • Tuňák v konzervě
  • Cibule
  • Kremžská hořčice
  • Majonéza
  • Citronová šťáva
  • Pepř

Doporučená příloha

  • pečivo - nejlépe bílé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňáková pomazánka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

My máme nejraději pomazánku z tuňáka v oleji, okapaného a jednoduše smíchaného s Lučinou. Přisolím jen lehce. Poměr = jedna konzerva, jedna Lučina. Toť vše, báječné.
Cibuli, okurky, hořčici apod. včetně našlehaného másla přidávám jen do pomazánky z olejovek. Tuňáka si vychutnáváme tak, jak je…

 
bondousek
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

O víkendu jsem hostila malou sešlost, přidala jsem i nadrobno nakrájenou velkou kyselou okurku…bylo to ještě lepší :o)

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

Překvapila jsem na mejdanu, unavené mejdanisty, -krajíci chleba s domácím sádlem a cibulí. Nakonec po jistém čase odešli, s tím že prozradím recept . A neprozradím !!

 
Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

Náhodou je to fakt bezva. Bondousku děkuju za inspiraci. Kremžskou hořčici v této kombinaci nepoužívám a příjemně mě překvapila výsledná chuť. Doma všem chutnalo.

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

To je určitě vý-teč-né. Ještě když se oznámí, tu konservu otevírala moje manželka sama vlastnoručně.Ma­jonézu si sama vybrala sama bez nápovědy v sámošce Šup a je v oblíbených. Bezva !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist