Recept Tuňáková pomazánka 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

„Okapaného“ tuňáka vložíme do misky, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, několik lžiček kremžské hořčice, majonézu, poprášíme čerstvě namletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Všechno promícháme, aby nám vznikla hustá směs, kterou pak namažeme na chlebíček.

Záměrně neuvádím poměry - sama vše dělám podle oka a vím také, že každý má jinou chuť, tak ať si pomazánku přizpůsobí té své.

Je velmi rychlá, takže pokud chystáte mejdan, určitě ji zkuste - ingredience nejsou drahé, většinu z nich doma najdete.

Nechte si chutnat!

Recept je z kategorií: Rybí pomazánky



Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 25906x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Ingredience

  • Tuňák v konzervě
  • Cibule
  • Kremžská hořčice
  • Majonéza
  • Citronová šťáva
  • Pepř

Doporučená příloha

  • pečivo - nejlépe bílé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňáková pomazánka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

My máme nejraději pomazánku z tuňáka v oleji, okapaného a jednoduše smíchaného s Lučinou. Přisolím jen lehce. Poměr = jedna konzerva, jedna Lučina. Toť vše, báječné.
Cibuli, okurky, hořčici apod. včetně našlehaného másla přidávám jen do pomazánky z olejovek. Tuňáka si vychutnáváme tak, jak je…

 
bondousek
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

O víkendu jsem hostila malou sešlost, přidala jsem i nadrobno nakrájenou velkou kyselou okurku…bylo to ještě lepší :o)

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

Překvapila jsem na mejdanu, unavené mejdanisty, -krajíci chleba s domácím sádlem a cibulí. Nakonec po jistém čase odešli, s tím že prozradím recept . A neprozradím !!

 
Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

Náhodou je to fakt bezva. Bondousku děkuju za inspiraci. Kremžskou hořčici v této kombinaci nepoužívám a příjemně mě překvapila výsledná chuť. Doma všem chutnalo.

 
la_mil
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuňáková pomazánka

To je určitě vý-teč-né. Ještě když se oznámí, tu konservu otevírala moje manželka sama vlastnoručně.Ma­jonézu si sama vybrala sama bez nápovědy v sámošce Šup a je v oblíbených. Bezva !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist