Recept Tuňák na olivách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozehřátém oleji rozpustíme ančovičky, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou, osolíme a podusíme v oleji s ančovičkami, až směs zhoustne.

Přidáme omyté kapary a vypeckované olivy, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. Maso z tuňáka nakrájíme na porce, osolíme a osmažíme na oleji z obou stran doměkka. Maso s připravenou směsí upravíme na talíř a posypeme sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 08.04.02 vloženo
  • 4469x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g čerstvého nebo mraženého tuňáka
  • hrst černých a zelených oliv
  • 400 g loupaných rajčat
  • menší hrst kaparů
  • asi 3 ančovičky v oleji
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • petrželka

Doporučená příloha

  • Podáváme s bílým chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňák na olivách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist