Recept Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hrášek (nikoli sterilovaný) uvaříme v mírně osolené vodě (trvá asi tři hodiny).

Pšenici špaldu taktéž uvaříme (trvá asi půl hodiny)

V části vody z hrášku rozpustíme med, osolíme a přidáme ocet (podle chuti a vztahu ke kyselosti) a trochu pepře.

Na oleji osmahneme zprudka nakrájené vepřové a na drobné kostičky nakrájený patison. Přidáme uvařenou pšenku špaldu a hrášek a podusíme (podléváme vodou z hrášku s medem a octem i pepřem).

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 24.10.07 vloženo
  • 2252x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 minut + obilÄ‚

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • plátek vepřového
  • oloupaný patison na kostičky nakrájený
  • hrášek uvařený
  • pšenice špalda (asi hrst)
  • trošku bílého pepře
  • vinný ocet (asi dvě polévkové lžíce)
  • jednodruhový olej
  • voda
  • dvě kávové lžičky medu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme nejlépe s vařenými brambůrky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí: sigrid

ještě je možná varianta hrách na čtyřiadvacet hodin nechat máčet ve vodě - doba vaření se pak výrazně zkrátí! Já ale obvykle hrách nenamáčím; ovšem je to zcela jistě možné, neb mnozí to běžně dělají…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Díky :-))

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí : sigrid

Tohle je fakt moc dobrá a chytrá otázka. Myslím to vážně, nikoli ironicky!!! Asi jsem ten recept nenapsal úplně správně… myslím tím hrášek suchý, prostě ten obyčejný - nikoli zelený…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

MI_LANe, myslíte zelený hrášek nebo suchý hrách? Když totiž budu vařit zelený hrášek tři hodiny, budu z něj mít kaši. A ještě jeden dotaz - jestliže vepřové přidám do vody z hrášku, tak ho neosmahnu. Takže buď můžu osmahnout vepřové a patison, pak přidat hrášek a špaldu, zalít hráškovým vývarem a podusit nebo můžu dát vepřové do vývaru a povařit i s patisonem, což bude dietnější, ale chuťově odlišné.
Nechci rýpat, ale z receptu to opravdu nevysvítá a mě to zajímá, protože skladba potravin v receptu mě láká.
Díky a zdravím.

 
nynuna
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Hrášek mám vařit 3 hodiny ?
Co když bude chtít vyzkoušet recept nějaký začínající kuchtík ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist