Recept Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hrášek (nikoli sterilovaný) uvaříme v mírně osolené vodě (trvá asi tři hodiny).

Pšenici špaldu taktéž uvaříme (trvá asi půl hodiny)

V části vody z hrášku rozpustíme med, osolíme a přidáme ocet (podle chuti a vztahu ke kyselosti) a trochu pepře.

Na oleji osmahneme zprudka nakrájené vepřové a na drobné kostičky nakrájený patison. Přidáme uvařenou pšenku špaldu a hrášek a podusíme (podléváme vodou z hrášku s medem a octem i pepřem).

Recept je z kategorií: Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.10.07 vloženo
  • 2513x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 minut + obilÄ‚

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • plátek vepřového
  • oloupaný patison na kostičky nakrájený
  • hrášek uvařený
  • pšenice špalda (asi hrst)
  • trošku bílého pepře
  • vinný ocet (asi dvě polévkové lžíce)
  • jednodruhový olej
  • voda
  • dvě kávové lžičky medu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme nejlépe s vařenými brambůrky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí: sigrid

ještě je možná varianta hrách na čtyřiadvacet hodin nechat máčet ve vodě - doba vaření se pak výrazně zkrátí! Já ale obvykle hrách nenamáčím; ovšem je to zcela jistě možné, neb mnozí to běžně dělají…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Díky :-))

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí : sigrid

Tohle je fakt moc dobrá a chytrá otázka. Myslím to vážně, nikoli ironicky!!! Asi jsem ten recept nenapsal úplně správně… myslím tím hrášek suchý, prostě ten obyčejný - nikoli zelený…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

MI_LANe, myslíte zelený hrášek nebo suchý hrách? Když totiž budu vařit zelený hrášek tři hodiny, budu z něj mít kaši. A ještě jeden dotaz - jestliže vepřové přidám do vody z hrášku, tak ho neosmahnu. Takže buď můžu osmahnout vepřové a patison, pak přidat hrášek a špaldu, zalít hráškovým vývarem a podusit nebo můžu dát vepřové do vývaru a povařit i s patisonem, což bude dietnější, ale chuťově odlišné.
Nechci rýpat, ale z receptu to opravdu nevysvítá a mě to zajímá, protože skladba potravin v receptu mě láká.
Díky a zdravím.

 
nynuna
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Hrášek mám vařit 3 hodiny ?
Co když bude chtít vyzkoušet recept nějaký začínající kuchtík ?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist