Recept Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hrášek (nikoli sterilovaný) uvaříme v mírně osolené vodě (trvá asi tři hodiny).

Pšenici špaldu taktéž uvaříme (trvá asi půl hodiny)

V části vody z hrášku rozpustíme med, osolíme a přidáme ocet (podle chuti a vztahu ke kyselosti) a trochu pepře.

Na oleji osmahneme zprudka nakrájené vepřové a na drobné kostičky nakrájený patison. Přidáme uvařenou pšenku špaldu a hrášek a podusíme (podléváme vodou z hrášku s medem a octem i pepřem).

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 24.10.07 vloženo
  • 2215x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 minut + obilÄ‚

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • plátek vepřového
  • oloupaný patison na kostičky nakrájený
  • hrášek uvařený
  • pšenice špalda (asi hrst)
  • trošku bílého pepře
  • vinný ocet (asi dvě polévkové lžíce)
  • jednodruhový olej
  • voda
  • dvě kávové lžičky medu
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme nejlépe s vařenými brambůrky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí: sigrid

ještě je možná varianta hrách na čtyřiadvacet hodin nechat máčet ve vodě - doba vaření se pak výrazně zkrátí! Já ale obvykle hrách nenamáčím; ovšem je to zcela jistě možné, neb mnozí to běžně dělají…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Díky :-))

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí : sigrid

Tohle je fakt moc dobrá a chytrá otázka. Myslím to vážně, nikoli ironicky!!! Asi jsem ten recept nenapsal úplně správně… myslím tím hrášek suchý, prostě ten obyčejný - nikoli zelený…

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

MI_LANe, myslíte zelený hrášek nebo suchý hrách? Když totiž budu vařit zelený hrášek tři hodiny, budu z něj mít kaši. A ještě jeden dotaz - jestliže vepřové přidám do vody z hrášku, tak ho neosmahnu. Takže buď můžu osmahnout vepřové a patison, pak přidat hrášek a špaldu, zalít hráškovým vývarem a podusit nebo můžu dát vepřové do vývaru a povařit i s patisonem, což bude dietnější, ale chuťově odlišné.
Nechci rýpat, ale z receptu to opravdu nevysvítá a mě to zajímá, protože skladba potravin v receptu mě láká.
Díky a zdravím.

 
nynuna
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Trochu zeleninky - trochu masa - trochu obilí

Hrášek mám vařit 3 hodiny ?
Co když bude chtít vyzkoušet recept nějaký začínající kuchtík ?

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hruškový koláč Hruškový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist