Recept Třené koblihy (pro Vodnáře)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Změklé máslo třeme do pěny s cukrem a žloutky. V malém množství vlažného mléka nebo smetany necháme vykynout rozdrobené droždí. Mouku prosijeme, doplníme solí a přidáme do mísy k třenému základu. S dobře vykynutým droždím pak vypracujeme s potřebným množstvím smetany těsto, o něco řidší, než na buchty. Přikryté necháme kynout. Pak vyválíme plát těsta, vykrájíme z něho kolečkem kulaté tvary a potřeme dobrým džemem. Přikryjeme druhým kolečkem, dobře k sobě okraje přitiskneme, popřípadě odkrojíme a necháme na vále přikryté asi 15 minut kynout. Tuk rozpustíme v kastrolu nebo hlubší pánvi. Do tuku vkládáme koblihy smažit tak, aby strana, která ležela na vále, byla nahoře. Protože počítáme s tím, že koblihy nabudou, nedáváme jich smažit příliš najednou. V tuku musí volně plavat. Děláme-li větší a vyšší koblihy, přikryjeme je nejdřív pokličkou, tak ještě nakynou a lépe se prosmaží. Smažíme po obou stranách. Po osmažení je vyjmeme a necháme okapat. Ještě je můžeme položit na papírový ubrousek, aby se tuk vsákl do papíru. Sypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilinovým.

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989) - podle M. D. Rettigové.

Recept je z kategorií: Koblihy



Nahlásit recept

  • 27.01.06 vloženo
  • 4364x zobrazeno

Ingredience

  • 140 g másla
  • 8 žloutků
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • sůl
  • asi 200 ml kávové smetany
  • mouka na vál
  • meruňkový džem
  • tuk na smažení
  • moučkový a vanilinový cukr na sypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třené koblihy (pro Vodnáře)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist