Recept Třené koblihy (pro Vodnáře)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Změklé máslo třeme do pěny s cukrem a žloutky. V malém množství vlažného mléka nebo smetany necháme vykynout rozdrobené droždí. Mouku prosijeme, doplníme solí a přidáme do mísy k třenému základu. S dobře vykynutým droždím pak vypracujeme s potřebným množstvím smetany těsto, o něco řidší, než na buchty. Přikryté necháme kynout. Pak vyválíme plát těsta, vykrájíme z něho kolečkem kulaté tvary a potřeme dobrým džemem. Přikryjeme druhým kolečkem, dobře k sobě okraje přitiskneme, popřípadě odkrojíme a necháme na vále přikryté asi 15 minut kynout. Tuk rozpustíme v kastrolu nebo hlubší pánvi. Do tuku vkládáme koblihy smažit tak, aby strana, která ležela na vále, byla nahoře. Protože počítáme s tím, že koblihy nabudou, nedáváme jich smažit příliš najednou. V tuku musí volně plavat. Děláme-li větší a vyšší koblihy, přikryjeme je nejdřív pokličkou, tak ještě nakynou a lépe se prosmaží. Smažíme po obou stranách. Po osmažení je vyjmeme a necháme okapat. Ještě je můžeme položit na papírový ubrousek, aby se tuk vsákl do papíru. Sypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilinovým.

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989) - podle M. D. Rettigové.

Recept je z kategorií: Koblihy


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.01.06 vloženo
  • 4584x zobrazeno

Ingredience

  • 140 g másla
  • 8 žloutků
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • sůl
  • asi 200 ml kávové smetany
  • mouka na vál
  • meruňkový džem
  • tuk na smažení
  • moučkový a vanilinový cukr na sypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třené koblihy (pro Vodnáře)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist