Recept Tradiční velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme mandle a rozinky. Do tohoto základu lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlého beránka přelijeme polevou, místo očí dáme rozinky a po ztuhnutí polevy uvážeme kolem krku červenou mašli.

Tip:
Stejně můžeme ve formě upéci i velikonočního zajíce.

Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena – Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 6087x zobrazeno

Ingredience

  • 30 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • 4 vejce
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • asi 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • čokoládová poleva
  • rozinky.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
TOPlist