Recept Tradiční velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme mandle a rozinky. Do tohoto základu lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlého beránka přelijeme polevou, místo očí dáme rozinky a po ztuhnutí polevy uvážeme kolem krku červenou mašli.

Tip:
Stejně můžeme ve formě upéci i velikonočního zajíce.

Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena – Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 6106x zobrazeno

Ingredience

  • 30 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • 4 vejce
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • asi 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • čokoládová poleva
  • rozinky.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tradiční velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pivní štrúdl (závin)

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
TOPlist