Recept Topinky netradičně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept je vhodný ke snídani

Postup

Čtyři topinky z topinkovače potřeme česnekem a mírně pomázneme máslem.„já používám Ramu“
na dvě topinky dáme lžičku drceného lososa a na druhé dvě lžičku kaviaru"barvu střídám"jednou dám červenej a jindy zase černej.losos na topince rozetřeme.je to rychlá a jednoduchá snídaně.možná mi to nebudete věřit ,ale tohle snídám 5 dní v tejdnu.recept je můj vlastní.erich­.zkuste to je to fakt dobrý.

Recept je z kategorií: Topinky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.01.10 vloženo
  • 4880x zobrazeno

Čas přípravy

  • Pět minut

Ingredience

  • Topinky,česnek,rama,kaviár,drcený losos

Doporučená příloha

  • Čaj nebo pivko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Topinky netradičně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ataata
43 příspěvků 13.01.10 04:01
Re: Topinky netradičně

Na topinky patří vždy sádlo. Pokud někomu stačí 4 kousky, pak mu závidím. Já jsem minimálně pro 6-8.
Tohleto nejsou topinky ale tousty. Kaviár (jak se říká v jednom filmu „borůvky co jsou cítit rybinou“) rozhodně nemusím. Ze svého platu si nemohu pořídit ty kýblíky kaviáru, co autor popisuje (matematika je neúprosná - 2 tousty x 2lžičkyx 5dnů x 52 týdnů, ani se mi to nechce počítat a převádět na kila)
Pokud je něčím mažu, pak mám nejraději tvarůžkovou pomazánku. Sice je to poněkud komplikovanější v práci, ale dobrá pasta a ústní voda to spraví.

 
casino
4446 příspěvků 13.01.10 00:53
Re: Topinky netradičně

Autor je patrně estét - střídá barvu kaviáru :-) Z důvodů chuťových bych použil i různobarevného pečiva. U výrazného lososa možná i tmavý chleba, ale u delikátního kaviáru především bílý toustový chleba. Pečivo můžeme opékat v topinkovači, nebo toustovači. Je to skoro jedno, na rozdíl od „komunismu“ a asi uvažované „země komunismu“ :-)))

 
esmeralda
4812 příspěvků 12.01.10 06:07
Re: Topinky netradičně

Jestli to vyléčí někomu komplexy, tak jsem tedy oboje.
Nežila jsem v komunismu dostatečně dlouho abych se naučila blábolit dlouze o ničem.
Good day.

 
casino
4446 příspěvků 12.01.10 05:42
Re: Topinky netradičně

ANO - drcený losos je obvykle treska :-)
Kdo je to simplicista? Jednoduše se vyjadřující, nebo jednoduchý člověk? :-()

 
esmeralda
4812 příspěvků 12.01.10 05:10
Re: Topinky netradičně

To jsem netušila že moje jednoduchá otázka byla pro mnohé tak složitá.

Jsem asi simplicista a odpověď ANO nebo NE by mi bývala zcela postačila.
Sice stále odpověď nemám, ale přesto díky všem kteří se snažili.

 
casino
4446 příspěvků 11.01.10 17:21
Re: Topinky netradičně

Ke třetímu odstavci předešlého komentáře by se mohla rozvinout plodná diskuze… Prosím, pokračujme ZDE :)

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 15:36
Re: Topinky netradičně - ehirsch, esmeraldo

Omlouvám se, jsi tady asi nový - nová.

Je to Pepíčkovo stránka a stanovil tady jistá pravidla pro psaní receptů. Bylo by proto dobré si je přečíst a dodržovat, aby tvé recepty na stránce fungovaly a bylo je možné najít a v nich vyhledávat.

A teď proč takové reakce ode mne a třeba od Esmeraldy. Stránka se jmenuje Labužník (což je gourmet), a už samotný název vyvolává určité představy o charakteru této stránky a napovídá, co by na této stránce asi mělo být a co zde ten kdo hledá může očekávat.
Podle mne k labužníkovi různé náhražky a uměle získané suroviny nepatří, ty je možné uplatnit např. v časopisu ChefGurmán (česky Vedoucí Žrout), kde vůbec nevědí, která bije, což soudím z toho, že nemají ponětí o rozdílu mezi bílým a dezertním vínem a pletou si kerblík s koriandrem.

Esme, my nejsme Austrálie. Tam u vás to můžou dělat z této ryby a je to třeba dobré, ale pochybuji, že by u nás změnili recepturu a místo těch s…k co pamatuju začali v rámci zvyšování zisku vyrábět něco lepšího.

 
esmeralda
4812 příspěvků 11.01.10 06:59
Re: Topinky netradičně - Manana

Tady se to prodává pod názvem Saithe, z čehož usuzuji že je to z ryby stejného jména. Myslím si že je to druh tresky.
Docela mě to chutná. Používám to do sushi.

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 06:28
Re: Topinky netradičně

Ježiš, drcenej losos. No toho jsem si vůbec nevšiml. To je ta mletá padrť bůchvízčeho obarvená načerveno - no, někdo říká, že na to pěstujou chobotnice s červeným inkoustem.

 
esmeralda
4812 příspěvků 11.01.10 06:13
Re: Topinky netradičně

Drcený losos - je to taková růžová hmota ve spoustě oleje v malé skleničce?

A také bych se přimluvila za máslo.

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 05:58
Re: Topinky netradičně

Rama? Ten vyjetej motorovej olej s drcenejma umělejma hmotama?
Ale fuj!

 
casino
4446 příspěvků 11.01.10 05:04
Re: Topinky netradičně

Tady je netradiční nejspíš ten česnek s kaviárem… Říkáte 5× týdně? Patrně místo bublinek nebo vodky pijete ústní vodu…

 
Dharma70
28 příspěvků 11.01.10 03:06
Re: Topinky netradičně

mnam, to moze byt dobrota… :-)
ja by som to este vylepsila platkom citronu a cerstvym koprom…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist