Recept Topinky netradičně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept je vhodný ke snídani

Postup

Čtyři topinky z topinkovače potřeme česnekem a mírně pomázneme máslem.„já používám Ramu“
na dvě topinky dáme lžičku drceného lososa a na druhé dvě lžičku kaviaru"barvu střídám"jednou dám červenej a jindy zase černej.losos na topince rozetřeme.je to rychlá a jednoduchá snídaně.možná mi to nebudete věřit ,ale tohle snídám 5 dní v tejdnu.recept je můj vlastní.erich­.zkuste to je to fakt dobrý.

Recept je z kategorií: Topinky



Nahlásit recept

  • 10.01.10 vloženo
  • 4471x zobrazeno

Čas přípravy

  • Pět minut

Ingredience

  • Topinky,česnek,rama,kaviár,drcený losos

Doporučená příloha

  • Čaj nebo pivko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Topinky netradičně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ataata
43 příspěvků 13.01.10 04:01
Re: Topinky netradičně

Na topinky patří vždy sádlo. Pokud někomu stačí 4 kousky, pak mu závidím. Já jsem minimálně pro 6-8.
Tohleto nejsou topinky ale tousty. Kaviár (jak se říká v jednom filmu „borůvky co jsou cítit rybinou“) rozhodně nemusím. Ze svého platu si nemohu pořídit ty kýblíky kaviáru, co autor popisuje (matematika je neúprosná - 2 tousty x 2lžičkyx 5dnů x 52 týdnů, ani se mi to nechce počítat a převádět na kila)
Pokud je něčím mažu, pak mám nejraději tvarůžkovou pomazánku. Sice je to poněkud komplikovanější v práci, ale dobrá pasta a ústní voda to spraví.

 
casino
4379 příspěvků 13.01.10 00:53
Re: Topinky netradičně

Autor je patrně estét - střídá barvu kaviáru :-) Z důvodů chuťových bych použil i různobarevného pečiva. U výrazného lososa možná i tmavý chleba, ale u delikátního kaviáru především bílý toustový chleba. Pečivo můžeme opékat v topinkovači, nebo toustovači. Je to skoro jedno, na rozdíl od „komunismu“ a asi uvažované „země komunismu“ :-)))

 
esmeralda
4799 příspěvků 12.01.10 06:07
Re: Topinky netradičně

Jestli to vyléčí někomu komplexy, tak jsem tedy oboje.
Nežila jsem v komunismu dostatečně dlouho abych se naučila blábolit dlouze o ničem.
Good day.

 
casino
4379 příspěvků 12.01.10 05:42
Re: Topinky netradičně

ANO - drcený losos je obvykle treska :-)
Kdo je to simplicista? Jednoduše se vyjadřující, nebo jednoduchý člověk? :-()

 
esmeralda
4799 příspěvků 12.01.10 05:10
Re: Topinky netradičně

To jsem netušila že moje jednoduchá otázka byla pro mnohé tak složitá.

Jsem asi simplicista a odpověď ANO nebo NE by mi bývala zcela postačila.
Sice stále odpověď nemám, ale přesto díky všem kteří se snažili.

 
casino
4379 příspěvků 11.01.10 17:21
Re: Topinky netradičně

Ke třetímu odstavci předešlého komentáře by se mohla rozvinout plodná diskuze… Prosím, pokračujme ZDE :)

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 15:36
Re: Topinky netradičně - ehirsch, esmeraldo

Omlouvám se, jsi tady asi nový - nová.

Je to Pepíčkovo stránka a stanovil tady jistá pravidla pro psaní receptů. Bylo by proto dobré si je přečíst a dodržovat, aby tvé recepty na stránce fungovaly a bylo je možné najít a v nich vyhledávat.

A teď proč takové reakce ode mne a třeba od Esmeraldy. Stránka se jmenuje Labužník (což je gourmet), a už samotný název vyvolává určité představy o charakteru této stránky a napovídá, co by na této stránce asi mělo být a co zde ten kdo hledá může očekávat.
Podle mne k labužníkovi různé náhražky a uměle získané suroviny nepatří, ty je možné uplatnit např. v časopisu ChefGurmán (česky Vedoucí Žrout), kde vůbec nevědí, která bije, což soudím z toho, že nemají ponětí o rozdílu mezi bílým a dezertním vínem a pletou si kerblík s koriandrem.

Esme, my nejsme Austrálie. Tam u vás to můžou dělat z této ryby a je to třeba dobré, ale pochybuji, že by u nás změnili recepturu a místo těch s…k co pamatuju začali v rámci zvyšování zisku vyrábět něco lepšího.

 
esmeralda
4799 příspěvků 11.01.10 06:59
Re: Topinky netradičně - Manana

Tady se to prodává pod názvem Saithe, z čehož usuzuji že je to z ryby stejného jména. Myslím si že je to druh tresky.
Docela mě to chutná. Používám to do sushi.

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 06:28
Re: Topinky netradičně

Ježiš, drcenej losos. No toho jsem si vůbec nevšiml. To je ta mletá padrť bůchvízčeho obarvená načerveno - no, někdo říká, že na to pěstujou chobotnice s červeným inkoustem.

 
esmeralda
4799 příspěvků 11.01.10 06:13
Re: Topinky netradičně

Drcený losos - je to taková růžová hmota ve spoustě oleje v malé skleničce?

A také bych se přimluvila za máslo.

 
Manana
1516 příspěvků 11.01.10 05:58
Re: Topinky netradičně

Rama? Ten vyjetej motorovej olej s drcenejma umělejma hmotama?
Ale fuj!

 
casino
4379 příspěvků 11.01.10 05:04
Re: Topinky netradičně

Tady je netradiční nejspíš ten česnek s kaviárem… Říkáte 5× týdně? Patrně místo bublinek nebo vodky pijete ústní vodu…

 
Dharma70
28 příspěvků 11.01.10 03:06
Re: Topinky netradičně

mnam, to moze byt dobrota… :-)
ja by som to este vylepsila platkom citronu a cerstvym koprom…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist