Recept Tlačenkový salám Eso

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlava, jazyky a zelenina vč. cibule se uvaří do měkka. Kožky ( nožičky) uvařit s polévkovým kořením ve slané vodě. Obrat maso z hlavy a dohromady s houbami ementálem a kožkami semlít. Jazyky oloupat-očistit a nakrájet na kostky. Všechno smíchat, osolit a okořenit. Naplněné salámové střeva (obaly) opláchnout pod tekoucí vodou a udit nad mírným ohněm 2,5 hodiny. Teplý salám několikrát obrátit aby se obsah rovnoměrně rozložil. Vychladnout , nakrájet a dobrou chuť.
Salám není trvanlivý, co nejdříve spotřebovat !

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 06.03.07 vloženo
  • 3105x zobrazeno

Ingredience

  • půlka vepřové hlavy
  • 4 vepřové jazyky
  • 750 g vepř. kožek ( vepř. nožičky)
  • 750 g ementálu
  • 7,5 dl uzených hub
  • cibule mrkev celer petržel
  • polévkové koření
  • grilovací koření
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl

Doporučená příloha

  • Co kdo rád

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tlačenkový salám Eso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4726 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso-Muchachoooo

…tlacenka, tlacenka, tlacenocka vonava sa chladi… ta jedna je sice malo o)))))))..ale to je citit v nose, ze bude eno nuno lahoda dobrota..teraz mozes povedat stastna to zena a to teda som! tlacenku milujem…zdravim a pekny vecer;)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso Jolana

šťastná žena nikdy nejedla kupovanou tlačenku, a jde si koupit telecí nožičky. kdo chce v česku shání, ale to jen výjimečné věci. křepelky vím, křepelčí vajíčka vím telecí kýtu vím foul vím ale telecí nožičky to tedy nevím. jsem teď středočech.
jedna věc je jistá, když si udělám tlačenku, tak jí musím jíst moc dní. když chci ,si koupím plátek. teď u nás mají pro mne chutnou. podobně když na zahrádce začnou dozrávat ředkvičky kedlubny atd. pak broskve. už to nikdo nechce a pořád je toho moc. pozdrav

 
jolana
4726 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso- Muchacho...

..dakujem ti za recept aj za uvahu- pomohla. Navyse ma napadlo ze si objednam telacie nozicky k tomu vyvaru, v tom pripade nemusim pouzivat zelatinu – myslim, ze zelatina aj zriedne ked sa vari.Popravde, neviem ake su tlacenky kupovane, este som kupovanu nikdy nejedla ani ma dako nikdy zvlast nezaujimali. Este raz dakujem. :)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso Jolana

Našel jsem pouze kuřecí salám s houbami.
Myslím, že se domnívám správně, že dnes koupíš všechny tlačenky ať masové zeleninové či jiné pouze se želatinou. Jednak tolik nožiček není a kdo by se ve velkovýrobě s nima patlal. To jedině doma při zabíjačce ženský mají čas obírat nožičky.
Jé bych asi udělal , a taky to zkusím, uvařit skelet z kuřete, se zeleninou a zázvorem, pak ve stejné polívce uvařit na kostky prsní maso z krůty aby bylo do čeho kousnout , možná trochu kyselkavého, tj naložená kapie už ne okurka . ještě dosolit dokořenit, v troše polívky rozpustit želatínu , spíš víc než míň smíchat dobře dohromady a dát vychladit. želatina jak známo varem zhořkne. Každý si doladí jak bude chtít. nedělat toho hned 10 kg ale poučit se z ev. chyb v malém množství.

 
jolana
4726 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso- Muchacho...

..bez hub. No prave akosi mi tam ta zelatina nesedi,alebo ze nie som zvykla tak sa akosi k tomu neviem odhodlat. Bola by som rada ak by si daco nasiel. Dakujem, si mily.. :)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso Jolana

Zatím stále čerpám z knihy houbových specialit p. Mgr Vrbky ale někde se podívám. Má to být s houbama nebo bez hub. Já si myslím kdyby se nepoužily vepř. nožičky a vepř, hlava ale želatina a kuřecí uvařené maso + koření, že by to mohlo být také moc dobré. Určitě se někde podívám.

 
jolana
4726 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenkový salám Eso- Muchacho...

..prosim Ta, nemas nahodou recept na daku dobru hydinovu tlacenku ?! Pekny vecer…:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
Chléb s celerem Chléb s celerem
TOPlist