Recept Tiramisu z Benátek

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tiramisu z Benátek

Postup

Cukr se žloutky utřeme do pěny – třeme nejméně 8 minut. Vmícháme polovinu likéru amaretto a potom pěnu opatrně zašleháme metlou na sníh do sýra mascarpone (nebo lučiny).

Polovinu piškotů rychle namáčíme do kávy – mají být vlhké, ale ne rozmáčené – a rovnáme do porcelánové mísy s plochým dnem. Urovnané piškoty pokapeme třešňovou pálenkou. Na piškoty dáme polovinu krému a na něj opět poklademe kávou zvlhčené piškoty.

Tentokráte piškoty pokapeme zbylým likérem amaretto. Poslední vrstvu bude tvořit krém, který uhladíme a hustě poprášíme kakaem.
Tiramisu necháme nejméně 6 hodin v chladničce, ale raději přes celou noc, aby se všechny chutě dokonale spojily.

Recept je z kategorií: Dezerty



Nahlásit recept

  • 19.08.04 vloženo
  • 27995x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g cukru
  • 4 žloutky
  • 40 ml likéru amaretto
  • 500 g sýra mascarpone (možno nahradit lučinou)
  • 250 g cukrářských piškotů
  • 2 šálky silné kávy
  • 200 ml třešňové pálenky
  • 2 lžíce kakaa k poprášení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tiramisu z Benátek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benátek

no jestli máte problémy s podetýlkou tak se svěřte spíš svýmu chovateli…

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benátek oscelola

Zkus slámu.
Zase vtipkuješ, ale bacha aby někdo nezačaĺ zas pendit.

 
Osceola
217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benátek

Jestli máš díravou formu, tak si ji něčím ucpi. „Ivan Mládek“ má takovou šikovnou písničku, jak Líza radí Lojzovi.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benátek

Taky jsem zápolila s tekutostí krému. Nakonec jsem zkusila při šlehání žloutků s cukrem přidat lžičku čiré želatiny a lžíci horké vody a funguje to (horkou vodu nakapu i při šlehání na piškot, ale na piškot do tiramisu ne, tam je naopak lepší suchý).
Dortovou formu bych ale nepoužívala, může protíkat a piškot má být nasáklý kávou a likéry jak houba.
Právě jdu na to a vyzkouším šlehání ve vodní lázni - to je dobrý nápad.

 
marmat3
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Andry,

díky za radu, v receptu se píše utřít, tak jsem třela, bylo to docela hustý, ale přidáním lučiny se to rozteklo. Ted to nabírám lžící do pohárků, na to šlehačku. :)
Příště to zkusím podle Tvé rady.

 
Labužník Andry02
121 příspěvků 25.01.09 03:43
Marmat3

zkus slehat zloutky s cukrem ve vodní lázni…a ušlehat se musí opravdu do velmi pevné pěny, pak by se ti hmota neměla „rozjet“ a navíc je pak krém krásně odlehčený, ňamózní. Ale šlehám i 10 -15 min!

 
marmat3
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benátek

Já teda nevim,kde je chyba,ale když jsem zašlehala lučinu do utřených žloutků,vznikla mi tekutá hmota. Zdá se mi, že je někde chyba, nemá tam být třeba ještě šlehačka? Zdá se mi to všechno moc řídké, přestože jsem na namáčení piškotů spotřebovala jen jeden šálek kávy a místo 200 g piškotů jsem dala téměř dvojnásobek, všechno teče! Třešňovou pálenku už jsem radši úplně vynechala. Teď to mám v lednici a čekám, jestli se nestane zázrak a nezhoustne to. Ach jo!

 
chatulka
52 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu z Benatek

Pampe, dělám Tiramisu už několik let úplně stejně a je to prostě to pravé! :-) Ještě jako tip bych uvedla, že je prima ho připravit do rozvírací dortové formy, neb se po zatuhnutí dá krásně krájet do úhledných „dortíků“! ;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist