Recept Thajské zelí

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Původ receptu je na stránkách recipezaar.com, kde jsme ho objevili a upravili, když jsme se už několik dní nemohli zbavit hlávky zelí. Dávám ho sem jako prověřený, ochutnaný a velmi oblíbený.

Postup

V porcelánové misce smícháme limetkovou nebo citronovou šťávu, rybí omáčku, cukr a chilli pastu (ta pasta, co jsem vytvořila rozmixováním všech jejích ingrediencí, je opravdu hodně ostrá - pokud máte kupovanou, můžete dát i víc, nebo podle vašich zkušeností).

Na woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený či prolisovaný česnek a najeno nakrájený zázvor a minutu nebo dvě opékáme, dáváme pozor, aby česnek nezhnědl.

Přidáme pokrájené zelí, mrkev a papriku. Restujeme několik minut.

Přidáme směs šťávy, rybí omáčky, cukru a chilli pasty a za průběžného míchání na prudším ohni napůl restujeme - napůl dusíme, dokud není zelenina sice křupavá, ale měkká a tekutina prakticky vydušená (regulujte si výkon vařiče tak, aby tyto fáze nastaly pokud možno současně - mně to na stupni č. 8 z deseti trvalo asi 10 minut).

Vmícháme posekanou čerstvou koriandrovou nať a odstavíme.

Můžeme podávat teplé i studené.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 5438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • šťáva z 1 limetky nebo z 1 malého citronu
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 čajové lžičky chilli pasty (viz níže)
  • 1,5 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce burákového oleje (nemáte-li, může být jiný rostlinný olej)
  • asi 1,5 cm kousek najemno nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku, rozetřené nebo prolisované
  • 300g na jemné nudličky nakrájeného bílého zelí
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké nudličky
  • 1 velká nebo 2 menší mrkvé, nakrájené na tenké nudličky
  • svazek čerstvé koriandrové natě
  • Chilli pasta, jak jsem ji dělala já (podle toho, co jsem zrovna měla doma):
  • 2 čerstvé papričky Habaneros
  • 2 sušené chilli papričky dovezené z Maďarska (jedna je asi 3,5 cm dlouhá)
  • 2 štíhlé nakládané papričky Piri-piri
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 střední cibule
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3 čajové lžičky hnědého cukru
  • asi 3 polévkové lžíce vody

Doporučená příloha

  • Nic; může ale být maso nebo rybka bez výraznějšího ochucení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist