Recept Thajské zelí

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Původ receptu je na stránkách recipezaar.com, kde jsme ho objevili a upravili, když jsme se už několik dní nemohli zbavit hlávky zelí. Dávám ho sem jako prověřený, ochutnaný a velmi oblíbený.

Postup

V porcelánové misce smícháme limetkovou nebo citronovou šťávu, rybí omáčku, cukr a chilli pastu (ta pasta, co jsem vytvořila rozmixováním všech jejích ingrediencí, je opravdu hodně ostrá - pokud máte kupovanou, můžete dát i víc, nebo podle vašich zkušeností).

Na woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený či prolisovaný česnek a najeno nakrájený zázvor a minutu nebo dvě opékáme, dáváme pozor, aby česnek nezhnědl.

Přidáme pokrájené zelí, mrkev a papriku. Restujeme několik minut.

Přidáme směs šťávy, rybí omáčky, cukru a chilli pasty a za průběžného míchání na prudším ohni napůl restujeme - napůl dusíme, dokud není zelenina sice křupavá, ale měkká a tekutina prakticky vydušená (regulujte si výkon vařiče tak, aby tyto fáze nastaly pokud možno současně - mně to na stupni č. 8 z deseti trvalo asi 10 minut).

Vmícháme posekanou čerstvou koriandrovou nať a odstavíme.

Můžeme podávat teplé i studené.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 07.03.10 vloženo
  • 5292x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • šťáva z 1 limetky nebo z 1 malého citronu
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 čajové lžičky chilli pasty (viz níže)
  • 1,5 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce burákového oleje (nemáte-li, může být jiný rostlinný olej)
  • asi 1,5 cm kousek najemno nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku, rozetřené nebo prolisované
  • 300g na jemné nudličky nakrájeného bílého zelí
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké nudličky
  • 1 velká nebo 2 menší mrkvé, nakrájené na tenké nudličky
  • svazek čerstvé koriandrové natě
  • Chilli pasta, jak jsem ji dělala já (podle toho, co jsem zrovna měla doma):
  • 2 čerstvé papričky Habaneros
  • 2 sušené chilli papričky dovezené z Maďarska (jedna je asi 3,5 cm dlouhá)
  • 2 štíhlé nakládané papričky Piri-piri
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 střední cibule
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3 čajové lžičky hnědého cukru
  • asi 3 polévkové lžíce vody

Doporučená příloha

  • Nic; může ale být maso nebo rybka bez výraznějšího ochucení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Chilli con carne Chilli con carne
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist