Recept Thajské surimi s chřestem a bambusem

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cukety i mrkev nakrájíme 1/2 množství na julienne (nudličky) a 1/2 na tenké kolečka. Cuketu vložíme např. do cedníku a prosolíme, trošku s tím proházíme, aby se jednotlivé kousky obalily solí a dáme cca na 15 minut stranou. Zmražené surimi tyčinky necháme trochu rozmrazit a překrojíme 1× podél, 1× napříč. Vymačkáme šťávu z limety popř. citrónu.

Na woku rozehřejeme olivový olej, přidáme mrkev, cuketu (tu jsme před vsypáním na pánev propláchli vodou-není nutné osušit, když se to hned hodí na pánev), bambusové výhonky i s nálevem, přidáme thajské kari, přilijeme limetku, zakryjeme poklicí a necháme cca 7 minut dusit. Je-li zelenina mladá, tak stačí 5 minut, je-li starší, tak raději 10 minut. Pokud se nám voda moc odpařuje (nálevu bylo málo, stačí kdykoliv podlít trošičkou vody).

Poté přidáme surimi a chřest, je-li třeba, tak i s nálevem (místo podlití vodou), opatrně osolíme a podlijeme kokosovým mlékem, pokud jej nemáme k dispozici, tak zaprášíme kokosem a podlijeme mlékem. Přikryté dusíme cca 2 minuty a pak teprve ochutnáme, hodně záleží na zralosti surovin, takže je pak možné přidat sůl, limetu nebo trošku chilli, pepř…podle chuti, možno přidat špetku sušeného zázvoru a přisypat rozinky.

Odkryté za stálého míchání necháme vypařit šťávu a podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 15.10.06 vloženo
  • 4026x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min vÄŤetn

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 2 malé cuketky
  • 1/2 konzervy (565g) bambusových výhonků-nudličky
  • cca 14 ks surimi tyčinek
  • chřest (250g konzerva)
  • 1 menší limeta popř.citrón
  • 1 zarovnaná lžíce thajského kari popř. koření Thai Koriander&limeta od Kotányi
  • 1 dcl kokosového mléka nebo mléko a strouhaný kokos
  • olivový olej, sůl
  • není nutné: vrchovatá lžíce rozinek, sušený zázvor

Doporučená příloha

  • bez přílohy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské surimi s chřestem a bambusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist