Recept Texasské chilli

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrolu rozehřejte 3 PL oleje, na něm osmahněte po částech do hněda maso, které pak přendavejte do hrnce.
Snižte teplotu, přidejte cibuli, zpěňte, přidejte česnek a pak vše vyklopte do hrnce s masem. Přidejte vývar, pivo, vodu, chilli powder, rajčata, rajský protlak, cumin a oregano.
Uveďte do mírného varu, přidejte sůl, cayanský pepř a chilli koření podle chuti. Duste až je maso měkké.
Pokud je třeba dolévejte vodu, nebo vývar. Pokud, až je to hotovo, je šťáva příliš řídká, můžete zahustit trochou škrobu rozmíchanou ve vodě.
Servírujte horké, posypané hrubě strouhaným sýrem a usekanou cibulkou.

Podle „The California Culinary Academy“, je to typické Americké jídlo na párty. Recept je převzat z mé Světové Barbecue Kuchařky.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 20.04.06 vloženo
  • 5142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 1/3 hrnku oleje
  • 2 3/4 kg (6 Lb) kližky, nakrájené na kostky
  • 1 větší cibule, nakrájená
  • 5 - 8 stroužků česneku, usekaného
  • 3 hrnky hovězího vývaru
  • 3 hrnky piva
  • 1 1/2 hrnku vody
  • 1/4 hrnku chilli koření
  • 2 3/4 kg (6 Lb) rajčat z plechovky, loupaných
  • 1/3 hrnku rajského protlaku
  • 1 1/2 PL usekaného čerstvého oregana
  • 3 PL římského kmínu
  • sůl
  • cayanský pepř
  • škrob na zahuštění, je-li třeba.

Doporučená příloha

  • Pečivo, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Texasské chilli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Texasské chilli.

Drobku, cením tvé přiznání. Já ho do Tex-Mex kuchyně taky nedávám, protože to je koření z Indie a v kuchyni ovlivněné Mexikem ho nemusím.
Ale s pivem je to super, já tam s pivem přidám trochu kozího sejra a pak to nemá chybu!

 
Drobek  25.01.09 03:43
Re: Texasské chilli.

Podle Gernot Katzer slovníku koření je ořeklad originálního cumin Římský kmín, Šabrej kmínovitý. No ale my ho neradi a nedáváme ho. Nebojíme se, policie nepřijde.
Takže ho klidně vynechte.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Texasské chilli.

Ostrá jídla můžu, určitě vyzkouším - vypadá to velmi jedle - díky.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Texasské chilli - Drobek

That's my boy!!!!!
Po čtvrt hrnku chilli se protočí panenky i rodilému Texanovi. S tím římským kmínem si nejsem jistá, ale když je to v receptu z academy…
A komu se to nezdá ještě dost ostré, dohoní to cayenskou paprikou…
Recept se mi líbí.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist