Recept Těstoviny se sýrovou omáčkou

aneb Těstoviny se sýrovou omáčkou a šunkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku.

V hrnci rozehřejeme máslo, na němž opražíme mouku. Zalejeme mlékem tak, aby nám nevznikly hrudky (vznikne nám bešamel). Do této směsi, kterou udržujeme horkou pomocí malého plamenu, vložíme oba „trojúhelníčky“ taveného sýra, který se snažíme co nejlépe rozmíchat. Poté opatrně přidáme najemno nastrouhanou Nivu a taktéž najemno nastrouhaný eidam. Opatrně mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí. Nakonec přidáme najemno nasekanou šunku, prolisovaný česnek a zaprášíme trochou čerstvě namletého pepře (dle chuti). Samozřejmě ochutnáme a můžeme podle chuti ještě dosolit (ale sýr a šunka jsou slané dost). Ještě několik minut za stálého míchání povaříme a můžeme servírovat.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 18.01.08 vloženo
  • 30062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • Těstoviny (nejlépe špagety nebo vřetena) - pro tři osoby cca. 3/4 sáčku
  • 150g Nivy
  • 100g Eidamu
  • 2 "trojúhelníčky" taveného sýra
  • 2 PL mouky
  • 2 PL másla
  • 250ml mléka
  • 100g šunky
  • 1 stroužek česneku
  • Pepř

Doporučená příloha

  • Těstoviny

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny se sýrovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bondousek
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny se sýrovou omáčkou a šunkou

Jasně – jednoduché a chutné. Šunka je u nás trochu nutností, protože jsme fakt velcí „masoužrouti“. Čerstvé bylinky zkusím, díky za tip :o)

 
Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Těstoviny se sýrovou omáčkou a šunkou

Místo mléka dávám smetanu, šunku vynechávám, ale přidávám posekané čerstvé bylinky (tymián, saturejku, kerblík, estragon, prostě co zrovna je, nejlíp ve směsi). U nás doma je to velice oblíbené a rychlé jídlo.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
TOPlist