Recept Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kdysi na Velikonoce jedna milá římanka, maminka našeho přítele náruživého labužníka, vykouzlila z malé části jehněčího kořínku tuto lahůdku.

Postup

Dobře očistíme droby a odděleně je nakrájíme na malé kousky. Poměr a množství můžete přizpůsobit vaší chuti.
Ve větší pánvi na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, pár lístků šalvěje a celé stroužky česneku. Postupně přidáváme pokrájené droby (začneme srdcem a končíme játry), orestujeme a odstraníme česnek a šalvěj.
Přidáme vidličkou rozmačkaná rajčata i se šťávou. Dochutíme solí a feferonkou. Dusíme až do změknutí, podle potřeby podlejeme vývarem. Ke konci přidáme nasekanou petrželku. Omáčka nemá být moc hustá ani moc rajčatová , jestli to tak můžu popsat.
Těstoviny uvařené hodně al dente scedíme a krátce dovaříme v omáčce na pánvi. Lehce poprášíme sýrem a necháme jej k dispozici na stole. Pecorino romano je dost slaný a pikantní sýr, každý má rád jiné množství. Můžeme podávat i s parmazánem.

Hustá omáčka je dobrá na brusketkách.
Jednou jsem dostala králíka i s droby a připravila jsem z nich (včetně ledvinek) tuto omáčku. Bylo toho tak pro dva malé jedlíky, ale bylo to dobré, skoro jak z jehněčího.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 27.11.09 vloženo
  • 2345x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g jehněčí srdce, plíce, slezina, brzlík, játra
  • 300 g loupaná rajčata ve vlastní šťávě
  • 400 g těstoviny, nejlépe vaječné tagliatelle
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • panenský olivový olej
  • petržel, šalvěj
  • sůl, feferonka
  • strouhaný sýr pecorino romano.

Doporučená příloha

  • Suché červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist