Recept Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kdysi na Velikonoce jedna milá římanka, maminka našeho přítele náruživého labužníka, vykouzlila z malé části jehněčího kořínku tuto lahůdku.

Postup

Dobře očistíme droby a odděleně je nakrájíme na malé kousky. Poměr a množství můžete přizpůsobit vaší chuti.
Ve větší pánvi na oleji zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, pár lístků šalvěje a celé stroužky česneku. Postupně přidáváme pokrájené droby (začneme srdcem a končíme játry), orestujeme a odstraníme česnek a šalvěj.
Přidáme vidličkou rozmačkaná rajčata i se šťávou. Dochutíme solí a feferonkou. Dusíme až do změknutí, podle potřeby podlejeme vývarem. Ke konci přidáme nasekanou petrželku. Omáčka nemá být moc hustá ani moc rajčatová , jestli to tak můžu popsat.
Těstoviny uvařené hodně al dente scedíme a krátce dovaříme v omáčce na pánvi. Lehce poprášíme sýrem a necháme jej k dispozici na stole. Pecorino romano je dost slaný a pikantní sýr, každý má rád jiné množství. Můžeme podávat i s parmazánem.

Hustá omáčka je dobrá na brusketkách.
Jednou jsem dostala králíka i s droby a připravila jsem z nich (včetně ledvinek) tuto omáčku. Bylo toho tak pro dva malé jedlíky, ale bylo to dobré, skoro jak z jehněčího.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 27.11.09 vloženo
  • 2294x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g jehněčí srdce, plíce, slezina, brzlík, játra
  • 300 g loupaná rajčata ve vlastní šťávě
  • 400 g těstoviny, nejlépe vaječné tagliatelle
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • panenský olivový olej
  • petržel, šalvěj
  • sůl, feferonka
  • strouhaný sýr pecorino romano.

Doporučená příloha

  • Suché červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Těstoviny s pajšlíčkem po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist