Recept TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Postup

Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, pocukrujeme a zalijeme vlažnou vodou (zhruba polovina, tj. 60 ml). Necháme vzejít 20 min. na teplém místě.

Pak zpracujeme v těsto spolu s ostatními surovinami (zbytek vody 40 - 60 ml, sůl, máslo, olivový olej). Jakmile je těsto dobře vypracované a vláčné, vyválíme nebo vytáhneme ho do požadovaného tvaru (tloušťka 5 mm) a umístíme do pečící nádoby (nízký plech), vymazané tukem (olej), kde ho necháme 20 minut kynout.

Mezitím si nachystáme suroviny na vrch pizzy, po 20ti minutách nazdobíme a pečeme v troubě (prvních pět minut naprudko, aby naskočilo) cca 20 - 40 minut (až začnou kraje růžovět).

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 10.03.04 vloženo
  • 29984x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g hl. mouky
  • 15 g droždí
  • max. 120 ml vlažné vody
  • lžíce krystalového cukru
  • lžička soli
  • 50 g másla
  • lžíce olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sarkar86 28.11.14 19:13

S manželem jsme se shodli, že to byla nejhorší pizza, co jsme jedli :-( Těsto samo o sobě nebylo zlé, ale nebylo „pizzové“.

Odkaz na uvaření

birkana 16.11.14 11:02

Tentokrát jsem těsto použila při pečení slaného koláče se zelnou náplní. Na koláčovou formu stačilo zadělat z 200 g mouky. Zelná náplň: ½ menší zelné hlávky, 2 cibule, 2 PL sádla, sůl, mletý pepř, 3 vejce, 100 g tvrdého strouhaného sýra (Grana Padano). Na sádle zpěníme cibuli, vsypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme a opepříme. Udusíme do měkka – podle potřeby podlijeme vodou. Tekutinu vydusíme co nejvíce a necháme schladnout. Poté vmícháme vejce a sýr. Rozprostřeme na těsto, které jsme mezi tím vyváleli, vložili do formy a okraje vytáhli nahoru. Pečeme do zezlátnutí až jemného zahnědnutí povrchu. Chutná teplý i na druhý den studený.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 02.08.14 16:58

Zadělávala jsem z 300 g mouky. S těstem se dobře pracuje. Placku jsem vyválela / vytáhla na tloušťku cca 3 mm; ještě trochu dokynula. Po upečení bylo těsto pod náplní vláčné, jemně pórovité, nadýchané. Okraje se vypekly do růžova a křupava, tak, jak je mám ráda. Stojí za vyzkoušení!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Camo 24.02.13 11:10

rozhodně to nechutná ani jako v Itálii ani jako v české pizzerce, ale je skvělé a moc ráda ho doma vařím

Diskuse k receptu TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1074 příspěvků 11.11.10 11:16

Musí se počítat s tím, že hůře kyne.

 
brouk
46 příspěvků 11.11.10 09:48

Nemáte někdo zkušenost s celozrnnou moukou místo bílé ???

 
Sylvie
2302 příspěvků 30.05.09 19:23
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Těsto je výborné, jen ta doba pečení se mi zdá strašně dlouhá.
Jinak doporučuju!!

 
petrunka
102 příspěvků 16.03.09 18:00
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

a toto těsto na pizzu je opravdu skvělé! jak z pizzerie, mňam

 
Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Musím vytáhnout tenhle recept na pizzu, používám tohle těsto už snad víc než rok, je perfektní!!!
A ten postup pečení podle Zuzy taky nemá chybu, jenom to chce 4 ruce při přesunu papíru s pizzou na rozpálený plech.

 
arny71
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Těsto jsem vyzkoušel a bylo moc dobré. Mám připomínku k době pečení v receptu - 20-40 minut je hrozně moc, to by z těsta zbyl jen škvarek. Není to chybička? Já pizzu pekl na papíře v elektrické troubě (sporák Ariston) v režimu Pizza cca 12 minut na max (250 °C) a už to bylo moc, korpus byl příliš suchý. Podruhé jsem nechal ve stejném režimu max teplotu jen 3 minuty a cca 7 minut doporučovaných 220°C a bylo to o hoodně lepší :) Díky za ten recept :)

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Eleen, recept mohu jen pochválit, dala jsem jej na plech pomoučený hladkou moukou, malým válečkem rozválela, po upečení je těsto tenoučké a okraje pěkně křupavé, nastačím si mýt ruce, jak odbíhám. Jen té vody jsem dala o malinko více. Díky moc, jiný recept již hledat nebudu.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Pizza se opravdu peče min při 300 C. Doma to mám odzkoušené úplně dole na dně trouby (hrokovzdušné). Na dno dám plech, aby byl rozpálený už při ukládání pizzy a na tento rozpálený plech přešoupnu připravenou pizzu na pečpapíře a peču cca 3-4 min. Troubu předem vytápím aspoň 20-30 min na max.

 
esmeralda
4806 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Jenom pro zajímavost: tady je pizzérie na každém rohu, tak jsem se zeptala při jaké teplotě to pečou. Řekli mi že okolo 450 C. To je asi důvod proč je to hned a pěkně křupavé.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Scarlet, máš pravdu. Taky už peču pizzu naprudko. A taky plynové troubě…

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Vyzkoušela jsem a mohu jen doporučit. Opravdu dobré těstíčko,
pekla jsem ho v plynové troubě na nejvyšší stupeň, tak jsem zkrátila dobu pečení a bylo krásně křupavoučké, jako z pizzérie. Díky Eleeen za recept.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Upravila jsem recept neb jsem byla upozorněna na nedostatky. Oprávněně… ;-D
Děkuju za to, že mé recepty čtete a zkoušíte!

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Pro: Gabika

Gabiko, celková spotřeba vody (tedy na kvásek i ta další) je u mě 150 ml. V původním italském receptu je uvedeno 300 ml, ale těsto bylo velice řídké, kašovité a musela jsem pak přidávat mouku i tuk.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Pro: eja

Ejo, já mám ráda nizoučké těsto a hodně dobrot nahoře, takže toto těsto rozválím a roztahám na celý nízký plech. A mám teď jednu úpravu: peču ji na pečícím papíře a pokud peču bez papíru, tak NEVYMAZÁVÁM TUKEM. V těstě je tolik tuku, že to není potřeba - opravdu mnohokrát odzkoušeno.

 
Labužník gabika
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

ahoj Eleen,
tá voda na vále je ďalšia, alebo je to polovica z množstva v rozpise (300 ml)-znamenalo by to, že na zojdenie kvásku stačí 150 ml a zbytok dolejeme postupne???

 
Eja
3648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: TĚSTO NA PIZZU – Elenčino odzkoušené

Elenko, na jak velkou formu tohle množství - velkou koláčovou, ty mají průměr myslím 28 cm ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Polévka z naťových cibulek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist