Recept Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misky vlijeme hodně studenou vodu, přidáme vejce, sůl, mouku a krátce rozmícháme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na delší proužky (silné asi jako sirky), vsypeme ji do těstíčka a zlehka promícháme. Poté pomocí dvou vidliček vždy nabereme část zeleniny obalené v těstíčku a vložíme do horkého oleje na pánvi. Mírně roztrhneme a dozlatova usmažíme.
Jednotlivé porce usmažené zeleniny klademe na talířky a podáváme s omáčkou připravenou ze zeleninového vývaru, sójové omáčky, soli, cukru a glutasolu.

Tip:
Takto je možno připravit tempuru z hub, ryb, korýšů i z dalšího masa.

Čerpáno z kuchařky Speciality světových kuchyní (1992).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 23.04.04 vloženo
  • 11695x zobrazeno

Ingredience

  • 1 dl studené vody
  • 1-2 vejce
  • 125-150 g hladké mouky
  • sůl
  • petrželka
  • lilek
  • cibule
  • karotka
  • fazolky
  • olej na smažení;
  • *Omáčka:*
  • 50 g cukru
  • 1 dl vývaru ze zeleniny
  • 50 g sójové omáčky
  • glutasol
  • sůl.

Doporučená příloha

  • saké nebo pivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 11.12.11 22:34

Diskuse k receptu Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  11.12.11 22:34

Delala jsem z nudlicek porku, mrkve, celeru, paprik, dyne, cukety, cibule plochych fazolovych lusek. Do misky s obalovaci smesi jsem dala kusy ledu, takze to nezteplalo !
Chutnalo velice :potlesk:

 
Ifanka
94 příspěvků 04.03.09 21:48
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Ještě k tématu Tempura. Zkoušela jsem doma vícekrát, ale těstíčko nikdy ne a nebylo tak dobré jak znám z některých Sushi a Jap.restaurací, buď moc nasákávalo olej nebo stékalo ze zeleniny… Pak jsem objevila obalovací směs Tempurako z obchodu s jap.potravinami v Michelské 55, Pha 4…nebo lze objednat na www.japan-eshop.com. Doporučuji.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku - Helčo,

díky. Už mně to občas nemyslí. Jak jsem mohla zapomenout!!??

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Předevčírem jsem toto těstíčko použila na proužky kuřecího masa. Než jsem vůbec pomyslela na japonskou omáčku, děti si k tomu vzaly hořčici a rohlíky. Jen jsem lapala po dechu. Ti mladší teda bez hořčice, ale faux pas bylo dokonalé.

 
HelcaK
959 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku - Esme

Spropitné?

 
casino
4379 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Japonci do těsíčka k důkladnému vychlazení přidávají kosky ledu

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen) - Di

Ano, tip (neboli gratuity, ale tohle slovo v Oz nikdo nepoužívá) znamená čemu se za mých mladých let říkalo diškrece neboli dýžko.
S ruměncem v líci se přiznám že si na jiný (aspoň trochu „češtější“) výraz nevzpomínám.

 
di
2387 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen) No, esme,

když se tak na to moje ranní písání dívám teď, mám z toho trochu blbý pocit, že to nebylo až tak dobře vysvětlené (psala jsem to narychlo, bez rozmýšlení). U vás „tipovat“ taky asi ještě znamená něco jiného, že? ;-)

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Díky Di. :-))))

 
di
2387 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen) - esme

Tip s měkkým -i od slova tipovat, typ s tvrdým je druh něčeho. ;-) Přeju pěkný den!

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Typ nebo tip? Sama nevím…
Asi tip. Tak mi to odpusťte.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Použití škrobové moučky je velice neobvyklé.
Větinou se používá mouka hladká, nebo kombinace hladké a škrobové.
Dá se použít i Besan neboli cizrnová mouka.
Nejdůležitější typ: těstíčko nepřemíchat. Nemusí být hladké, naopak, pár hrudek nerozmíchané mouky se očekává.

Tempura je nejen smažená zelenina ale také různé plody moře.

 
muminen
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

http://www.cz.emb-japan.go.jp/…n2008_3.html
Pro doplneni. Tempura se dela ze skrobu - mam radsi kukuricny.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tempura - zelenina smažená v těstíčku (pro Eleeen)

Díky, díky, díky. A zkoušela jsem kdysi i kousky zelí (čínského i červeného) a je to moc dobré. Nejlepší je mít od všeho trochu (masa i zeleniny), je to pak večeře s překvapením.
Díííííííííííí­kyyyyyyyyyy!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist