Recept Tartine z pařížské kavárny - Croque Monsieur

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravit ¨Mornay omáčku¨. Na pomalém ohni rozehřát v kastrolku máslo. Rychle do něj pomocí metly zašlehat mouku a šlehat asi po 2min.

Stále šlehajíc přidávat 1/2l mléka. Když omáčka přijde do varu, tak ji osolit, opepřit a přidat oříšek. Přidat polovinu sýru a po jeho rozpuštění omáčku odstavit a nechat ji zchladit.

Smíchat zbytek mléka (4 lžíce) s pivem a zamíchat tam zbytek sýru. Nechat sýr namočený asi po 2min. a potom jej slít a nechat okapat.

Nejdříve položit na každý krajíc chleba plátek šunky a tu bohatě potřít ¨Mornay¨omáčkou. Posypat namočeným sýrem a dát pod gril ogrilovat do zlatohněda. Ihned podávat.

P.S. Croque Monsieur se připravuje s různými chleby, tak jako na příklad u tohoto receptu se selským chlebem, ale jedla jsem ho i s brioškou atd. Někdy se chlebová kůrka odkrajuje a někdy ne. Existuje mnoho receptů mimo toho klasického.

Recept je z kategorií: Toasty a topinky



Nahlásit recept

  • 29.02.04 vloženo
  • 4225x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce sladkého másla
  • 5 lžic mouky
  • 1/2l + 4 lžíce mléka
  • sůl a čerstvě pomletý pepř
  • špetka pomletého muškátového oříšku
  • asi 340g pomletého Gruyere sýra
  • 120ml světlého piva
  • 4 silné krajíce francouzkého kulatého selského chleba
  • 4 plátky šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tartine z pařížské kavárny - Croque Monsieur

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tartine z pařížské kavárny - Croque Monsieur.

Eji. titul už je upraven :) Děkuji Ti za upozornění.
S pěkným pozdravem,

 
Eja
3607 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tartine z pařízké kavárny - Croque Monsieur.

Babi, oprav si nadpis, vypadá to divně. Měj se hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist