Recept Tarhoňa

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vajec, múky / podľa potreby/ a trochu soli vymiesime veľmi tuhé cesto tak, aby sa dalo strúhať. Takto pripravené tuhé cesto postrúhame na väčšom strúhadle hneď priamo na plech a dáme do rúry dobre vysušiť /maximálne do ružova/. Občas premiešame rukou, aby neostali spojené kusy.
Na panvici podusíme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku /nie veľa/ a štipku mletého čierneho korenia. Na usmaženú cibuľku dáme usušenú tarhoňu, dobre premiešame, aby sa premastila, zalejeme vodou tak, aby voda prečnievala tarhoňu asi 3–4 cm a dusíme. Zakryjeme pokrievkou a občas premiešame.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 23.03.04 vloženo
  • 6897x zobrazeno

Ingredience

  • 3 vajcia
  • polohrubá múka
  • soľ
  • menšia cibuľka
  • mletá červená paprika
  • trochu mletého čierneho korenia

Doporučená příloha

  • Slepačí alebo hovädzí perkelt a hlávkový šalát

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarhoňa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
HelenaL
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa - Miroslava

TarhoňU, teda vlastne cestovinovú ryžu, pretože ani ja ju nevyrábam doma, zvyknem opražiť pred dusením podobne ako normálnu ryžu. Len je potrebné opražiť ju takmer do hneda, čo trvá pochopiteľne dlhšie ako keď robíme ryžu do sklovita. Tiež je dobré osmažiť ju pri nižšej teplote, lebo pri vysokej teplote sa nemusí podariť rovnomerné osmaženie. No celkom rovnomerné to vlastne nie je nikdy. Ja zvyknem skončiť, keď väčšina zrniek, príp. guličiek je osmažená do zlata a niektoré až do hneda. Na slabšom plameni to trvá možno aj desať minút.

 
miroslava
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa

tarhoňu vaříme již více jak 6let,hodí se prakticky ke všemu.Jen nemohu zjistit jak ji opražit, jestli před uvařením nebo po uvaření.Jedla jsem ji u Dunajské Stredy
opraženou s řízkem a bylo to vynikající.

 
Jenofefa
1314 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa

chutná fantasticky, ale nikdy jsem ji nedělala sama – kupuji takovou těstovinovou rýži a upravuji ji tak, jak píšeš. Tak se polepším a udělám těsto doma.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa

elinko, určitě recept vyzkouším… :-))

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa

Skúste niekedy tarhoňu k prírodnému rezňu – je jedno, z akého mäsa, alebo aj ku klasickému viedenskému rezňu. Tak to jedia v Maďarsku. K tomu, samozrejme, veľa zeleninového šalátu alebo v zime čalamádu.
Srdečne zdravím

 
1irena
583 příspěvků 25.01.09 03:43
Elo

diky, moje maminka o tarhoni stale „basni“, tak ji muzu predat recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát -...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
TOPlist