Recept Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Postup

Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek, přidáme vejce, zpracujeme v těsto a necháme mírně oschnout. Pak je prolisujeme přes velmi hrubé síto nebo nahrubo nastrouháme, zlehka pomoučíme a necháme dobře oschnout. Před další úpravou je nutné tarhoňu zbavit mouky (prosít).
V kastrůlku rozehřejeme sádlo, přidáme tarhoňu, sůl, papriku. Za stálého míchání zlehka osmahneme, zalijeme vařící vodou nebo vývarem a vaříme tak dlouho, až se voda odpaří a tarhoňa se od sebe odděluje.

Je lépe dát vody (vývaru) o něco méně, a je-li nutné, pak dolít.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 03.04.04 vloženo
  • 19467x zobrazeno

Ingredience

  • *Do doby, než jsem poznala Elu, neměla jsem vůbec ponětí, co to tarhoňa je...a dnes jsem objevila recept v kuchařce *Speciality světových kuchyní od Jaroslava Řešátka a Ladislava Nodla (1992), *a tak se o něj s Vámi podělím...*
  • 350 g mouky (*Ela uvádí, že polohrubou; kuchařka neuvádí nic* )
  • 2 vejce
  • 50 g sádla
  • 1/2 - 3/4 l vody nebo vývaru (*drůbeží, masový, skopový*)
  • sůl
  • sladká mletá paprika

Doporučená příloha

  • maso, drůbež, zvěřina, polévka; samostatně se smetanou, s houbami, slaninou, se škvarky a s rajčatovou šťávou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa II (těstovinová rýže)

tak dalece pány autory neznám…ale tato kuchařka je zmetek..mimochodem, protože nesouhlasí stránky v obsahu a stránky skutečné, takže hledání receptů je taková malá pátrací akce…

 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Řešátko a Nodl jsou spíš machři na studenou kuchyni ale jistě ví o čem píší.Recept je tudíž perfektní!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Cuketové placky Cuketové placky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist