Recept Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Postup

Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek, přidáme vejce, zpracujeme v těsto a necháme mírně oschnout. Pak je prolisujeme přes velmi hrubé síto nebo nahrubo nastrouháme, zlehka pomoučíme a necháme dobře oschnout. Před další úpravou je nutné tarhoňu zbavit mouky (prosít).
V kastrůlku rozehřejeme sádlo, přidáme tarhoňu, sůl, papriku. Za stálého míchání zlehka osmahneme, zalijeme vařící vodou nebo vývarem a vaříme tak dlouho, až se voda odpaří a tarhoňa se od sebe odděluje.

Je lépe dát vody (vývaru) o něco méně, a je-li nutné, pak dolít.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 03.04.04 vloženo
  • 19421x zobrazeno

Ingredience

  • *Do doby, než jsem poznala Elu, neměla jsem vůbec ponětí, co to tarhoňa je...a dnes jsem objevila recept v kuchařce *Speciality světových kuchyní od Jaroslava Řešátka a Ladislava Nodla (1992), *a tak se o něj s Vámi podělím...*
  • 350 g mouky (*Ela uvádí, že polohrubou; kuchařka neuvádí nic* )
  • 2 vejce
  • 50 g sádla
  • 1/2 - 3/4 l vody nebo vývaru (*drůbeží, masový, skopový*)
  • sůl
  • sladká mletá paprika

Doporučená příloha

  • maso, drůbež, zvěřina, polévka; samostatně se smetanou, s houbami, slaninou, se škvarky a s rajčatovou šťávou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa II (těstovinová rýže)

tak dalece pány autory neznám…ale tato kuchařka je zmetek..mimochodem, protože nesouhlasí stránky v obsahu a stránky skutečné, takže hledání receptů je taková malá pátrací akce…

 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tarhoňa II (těstovinová rýže)

Řešátko a Nodl jsou spíš machři na studenou kuchyni ale jistě ví o čem píší.Recept je tudíž perfektní!!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist