Recept Taliány po domácku dle Sandtnerové

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí nasekáme na malé kostky, polovinu umeleme na masovém strojku. Vepřový bůček též nakrájíme na kostky. Takto upravené maso dáme do mísy, přidáme se solí utřený česnek, pepř a kardamom, zalijeme studenou vodou (podle poteřeby) a směs dobře promícháme.

Touto směsí nadíváme pomocí trychtýře předem připravené dobře vyprané tenčí hovězí střevo, které při plnění v délce každých 10cm převážeme motozem na uzel.

Hotové, syrové taliány pověsíme na dřevěnou tyčku a necháme je v chladné místnosti dva až tři dny viset.

Před podáváním je trochu propícháme jehlou a vaříme 1 1/4 - 1 1/2 hodiny.

P.S.: Dají se zmrazit (moje poznámka).

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 28.08.02 vloženo
  • 12002x zobrazeno

Čas přípravy

  • delši

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg libového mladého hovězího masa z kýty (býčka)
  • 1 1/4 kg vepřového bůčku
  • 4-6 česneků
  • sůl podle chuti
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1g tlučeného kardamomu
  • 1/4-1/2l vody
  • 3 metry hovězího, tenčího střeva, dobře propraného
  • motouz na převázání z přírodního materiálu

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Taliány po domácku dle Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist