Recept Sýrový twister

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sýrový twister

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Olej, sůl a česnek promíchejte v misce. Těsto rozprostřete na vál nebo ho vyválejte do tenkého plátu a potřete ochuceným olejem. V marketu můžete koupit čerstvé těsto již vyválené a srolované. Těsto přepulte a nakrájejte na dva centimetry široké proužky, posypte sýrem, zatočte (jako když ždímáte hadr) a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 5-8 min. Twistery by měly být zlaté a nafouknuté.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.11.10 vloženo
  • 7909x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 125ml olivového oleje
  • mořská sůl
  • stroužek česneku- rozmačkaný
  • 200g listového těsta rozváleného na plát
  • 80g tvrdého sýra- nastrouhat (v původním receptu parmazán)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 09.08.11 01:04

pečeno v troubě klasické

Odkaz na uvaření

2905 18.11.10 23:50

Dodržrn postup, máznuto ochuceným olejem, přidáno pár plátků česneku, přeloženo, nakrájeno, posypáno sýrem. Byl trochu problém mastné těsto „ždímat“, klouzalo:)) upečeno v mikrovlnce, jen pokus, doporučuji troubu klasickou. Výsledek chuti neubral:)

Diskuse k receptu Sýrový twister

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 09.08.11 01:04

pečeno v troubě klasické

 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 01:09

Glamooooo, to je ohromne vyborna novinka. Jenom ten, jehoz recepty jsou neustale duplikovany muze pochopit! Dobre jsi zapracovala a Labuznik Ti muze podekovat, protoze to je dobry zacatek k udrzovani kvality techto stranek! Dekuji! :potlesk:

 
wydra  19.11.10 00:13

Bomba a jeste na krasnem taliri! Uz se taky tesim az se k tomu peceni dostanu ! Do te doby to tu alespon labuznici vychytaji :-)

 
2905
753 příspěvků 18.11.10 23:55

Česnek je dobrý nápad, díky:)

 
2905
753 příspěvků 18.11.10 23:50

Dodržrn postup, máznuto ochuceným olejem, přidáno pár plátků česneku, přeloženo, nakrájeno, posypáno sýrem. Byl trochu problém mastné těsto „ždímat“, klouzalo:)) upečeno v mikrovlnce, jen pokus, doporučuji troubu klasickou. Výsledek chuti neubral:)

 
glama  09.11.10 20:34

Babi, možná se blýská na lepší časy…Admini nejsou proti výmazu opakovaných receptů..
Moje vize: Autor duplikátu bude upozorněn - to tu stejně děláme - a buď recept přepíše, nebo se to nahlásí adminům a oni zbytečný recept smažou… Labužník tím jen a jen získá!
Mě to neustálé cpaní omletých nebo dávno uveřejněných receptů neskutečně štve, protože Labužníka strašně devalvuje… :think:

 
babi
6360 příspěvků 09.11.10 20:26

mila glamo, mnohokrat se rozmyslim, mam-li to pripomenout, protoze pak me kritizuje napriklad Kecal, avsak kdyz takova dobra ctvrtina mnou uverejnenych receptu ma v nasledujicich letech duplaky a nektere recepty jsou zde trebas 10×. tak me to prestava bavit. Jednou jsem zacala zapisovat duplaky, ake i kdyz lidi upozornis, tak se nic nedeje. Osobne si kontroluji nejenom jmeno receptu, ale take ingredience, coz mne trva dele, nez napsani vlastniho receptu 8-)

 
glama  09.11.10 19:21

Tak to vypadá na kandidáta na výmaz…nepřečetl, že receptu tu dááávno je a v mnohem kvalitnější formě… :think:

 
babi
6360 příspěvků 09.11.10 19:01

pripravuji jako vdecnou soucat k vinu http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?… 8-)

 
glama  07.11.10 23:55

Svevo, možná vím, jak Martin přišel na zemi původu. :mrgreen:
Podobné pečivo se u nás totiž úplně běžně prodává. Já si ho občas kupuji ve variantě Pizza twister - s rajčatovým protlakem a oreganem. takže tady možná bude ten italský původ. Sýr je jeho domácí variací..
Prima recept :palec:

 
sveva
751 příspěvků 02.11.10 18:32

Tvůj první recept na Labu je pěkný, dobrý a dobře napsaný. Ale proč to musí být italský recept? Peče se to dávno i u nás a možná se tady najde i recept. Slovo twister je používané pro mnoho výrobků, nářadí, přístrojů až po háčky na ryby. V gastronomii jde o koktejl, o balení omáček (jsou to ty plastové obaly, které se obrátí uzávěrem dolů, např. na kečup), možná další. Ale v Itálii tento výraz nepoužijí pro tyčinky z listového těsta. Bohudíky v kuchyni si na nové výrazy příliš nepotrpí.
Možná jsi mladý šikula Labužník, ber to jako malé upřesnění a pokud budeš chtít můžeš změnit zemi původu, třeba na Česká republika. Doufám, že napíšeš další sympatické recepty.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist