Recept Sýrové krémy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vhodné k plnění nejrůznějšího slaného pečiva, paštiček z křehkého, listového, odpalovaného těsta, slaných sýrových vaflí apod.

Postup

Sýrový krém I – z čerstvého sýra

600 g čerstvého smetanového sýra
60 g smetany ½ KL soli čerstvě mletý bílý pepř

Sýr, smetanu, sůl a pepř ušleháme šlehačem do pěny, pokud se nám zdá pěna příliš hustá, přilijeme ještě trochu smetany.
Naplníme sáček s trubičkou, nastříkáme na pečivo.

Toto je základní varianta, kterou je možno libovolně rozšiřovat:

  • šunka, křen
  • parmská šunka
  • olivy
  • kapary
  • barevné papriky na kostičky
  • česnek
  • šunka, česnek
  • atd., atd., atd.

Sýrový krém II – z gorgonzoly

300 g gorgonzoly (dolce)
120 g netučného okapaného tvarohu
100 g šlehačky
1 stroužek česneku
sůl
bílý mletý pepř

Gorgonzolu utřeme (nastrouháme), smícháme s tvarohem, utřeným česnekem a do tuha ušlehanou šlehačkou. Dochutíme solí a pepřem.

Sýrový krém III – pikantní

100 g stiltonu (nebo jiného výrazného sýra s modrou plísní)
100 g zralého camembertu (nebo jiného výrazného sýra s bílou plísní)
50 g čedaru
50 g tvarohu
50 g šunky (nejlépe parmské, ale to už se skoro bojím napsat :-) ) ½ malé cibule
1 stroužek česneku ½ KL ostré dijonské hořčice
sůl dle chuti
bílý pepř

Vydlabeme camembert. (Vydlabanou kůrku odložíme na později k jinému využití). Vnitřek camembertu utřeme společně s nastrouhaným nebo vidličkou rozmělněným stiltonem a tvarohem do pěny. Šunku, čedar a cibulku nakrájíme na malé kostičky, spolu s utřeným česnekem vmícháme do sýrové pěny. Dochutíme hořčicí a pepřem, pokud je potřeba dosolíme.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 5577x zobrazeno

Ingredience

  • šunka, křen
  • parmská šunka
  • olivy
  • kapary
  • barevné papriky na kostičky
  • česnek
  • šunka, česnek
  • atd., atd., atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sýrové krémy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 28.12.10 18:42

casino, když jsem sem recept vkládala, bylo to proto, že mě kdosi prosil, abych uveřejnila recept na sýrové krémy do sýrových slaných vaflí. Proto jsem také psala o tom, schovat skořápku z camambertu na později. Nápad s risotem je dobrý nápad. Stejně tak je ale možnost mističku naplnit, přiklopit a ozdobit, na Silvestrovském stole to může působit jako hezký malý slaný dortík :-)

 
casino
4379 příspěvků 28.12.10 18:01

…čas tohoto receptu se opět, pomalu ale neúprosně, zase naplňuje… :-)

 
casino
4379 příspěvků 10.01.10 04:12
Re: Sýrové krémy

sveva, ačkoli mám v ústech ještě pořád čtyři oktávy, tak překousnout prosciutto crudo např. na obloženém chlebíčku mi, takřka pravidelně, dělá problémy…, takže bych taky nakrájel :-)
alis, „…chutě zůstanou, každá vystupuje na povrch ve správném okamžiku…“ Konečně někdo nepoužívá klišé o „propojených chutích“ Moc Vám nevěřím protože to považuji za, sice poetickou, ale kulinářskou latinu; leč těším se na odzkoušení… Třeba budu překvapen. Příjemně :o)
Tu kůrku z camembertu bych přidal do risotta.
Na receptu je výborné, kolik variant na jednom místě nabízí … :-) Řekl bych, že věrně kopíruje společenskou poptávku po pomazánkách. Nevím jak jiní, ale já mám asi smůlu, že kam se vrtnu, jedno zda oslava u známých či společenská akce, všude podávají chuťovky ovoněné česnekem… Minimálně 2/3 jsou s česnekem :-( Podotýkám, že mám česnek rád :-)

 
Alis
2617 příspěvků 08.01.10 18:38
Re: Sýrové krémy, Svevo...

máš pravdu, gorgonzolu rozetřít, nestrouhat, špatně jsem se vyjádřila :-) Ale parmská šunka se lépe krájí, než žvýká, trhat ji zpod krému zubama? Než plátek pod krém, radši nakrájej, je to sice práce, ale jde to a stojí to za to :-)

Zdravím
A.

 
Alis
2617 příspěvků 08.01.10 17:57
Re: Sýrové krémy, Jandule...

variantě III jsem se dlouho bránila… připadalo mi to jako svatokrádež, ničit dva takhle skvělé sýry… a ještě ta hořčice… třásla se mi ruka… ale zkus to, když je camembertová hmota dobře vláčná a stilton uzrálý, chutě zůstanou, každá vystupuje na povrch ve správném okamžiku :-)

 
Labužník jandule02
1054 příspěvků 08.01.10 17:27
Re: Sýrové krémy

Pro variantu III bych asi nedávala dohromady modře plesnivý sýr s camambertem. Myslím, že zanikne jemnější camambert a to je škoda, ne?

 
ewa
600 příspěvků 08.01.10 13:53
Re: Sýrové krémy

Alis, ty si dovedeš s tím jídlem vyhrát. :-)) Moc pěkné!

 
sveva
751 příspěvků 08.01.10 04:38
Re: Sýrové krémy

Jsou to velmi lákavé návody. Šlo by do nich přidat nějakou velmi jemně posekanou zeleninu jako okurky, papriky, kedlubny a pod.?
Parmská šunka se velmi špatně krájí nebo seká na malé kousky. V Itálii bych raději použila vařenou (prosciutto cotto) nebo vařenou mírně zauzenou (prosciutto di Praga). V Česku se také sežene dobrá šunka. Parmskou bych asi položila jako malý plátek pod sýrový krém.
Gorgonzola pokud je dolce se nedá strouhat, je hodně krémový a dobře se rozetírá.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist