Recept Syrová omáčka

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Syrová omáčka

Postup

Mlieko nechám zovrieť. Na panvici na miernom ohni rozpustím maslo, pridám hladkú múku a nechám to zpeniť 1-2 minúty. Dolejem horúce mlieko a varím kým omáčka trocha nezhustne. Okorením to muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou prípadne aj trochou soli, ak treba a varím ešte asi 2 minúty. Odstavím omáčku z ohňa a primiešam nastrúhaný syr.

Do omáčky niekedy ešte pridávam varené hlávky brokolice alebo dusené hríby, prípadne na kocky nakrájanú šunku s vareným zeleným hráškom. Omáčka sa taktiež hodí na zapekanie rôznej zeleniny, alebo lasagní.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 21.06.05 vloženo
  • 47698x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 10 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 7,5 dl l mlieka
  • 90 g masla ( ja používam Palmarin alebo Ramu )
  • 45 g hladkej múky
  • asi 4 štipky mletého muškátového orieška
  • asi 2 štipky mletého čierneho korenia
  • vegeta
  • prípadne ešte trochu soli
  • 100 g strúhaného syra ( môže byť parmezán, eidam, Niva, ale aj tavený ako Bambíno, Syrokrém čím viac druhov syra, tým je to lepšie )

Doporučená příloha

  • cestoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.10.14 08:13

K uvaření jsem použila směs strouhaných sýrů (mozzarela, ementál, gouda a Grana Padano). Dala jsem jich trochu více, než je v receptu. Místo vegety výpek z kuřete. Navíc jsem před dokončením vmíchala sekanou nať petrželky a bazalky (v poměru cca 4 : 1). Omáčka je krémově zahoustlá a těstoviny dobře obalí. Podávala jsem ke špagetám spolu s pečenými kuřecími prsíčky a grilovanými cherry rajčátky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Syrová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1054 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Ano, je to běžná verze bešamelové omáčky nejčastěji používaná na těstoviny nebo gnochci, mění se jen přísady. Moc vděčné jídlo.

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Omáčka je opravdu mňam. Dala jsem jí na pečená kuřecí prsíčka (na koření Aglio Peperoncini). K tomu jen zelenina v páře. Už ji mám v oblíbených.

 
Mor2Moon
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

K této fantastické dobrotě snad jen jedno- zelenou petrželku :)

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Dharmo, tuto omacku pouzivam do testovin, do kterych obcas primicham brokolici, zbytky peceneho kurete, vsechno promicham, dam do vymazane zapekaci formy, pokud chci vylepsit a pridat kalorie posypu hojne strouhanym syrem a dam tak na dvacet minut az pulhodinky zapect do trouby. Mnam, mocky dobre.

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist