Recept Syrová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Syrová omáčka

Postup

Mlieko nechám zovrieť. Na panvici na miernom ohni rozpustím maslo, pridám hladkú múku a nechám to zpeniť 1–2 minúty. Dolejem horúce mlieko a varím kým omáčka trocha nezhustne. Okorením to muškátovým orieškom, čiernym korením, vegetou prípadne aj trochou soli, ak treba a varím ešte asi 2 minúty. Odstavím omáčku z ohňa a primiešam nastrúhaný syr.

Do omáčky niekedy ešte pridávam varené hlávky brokolice alebo dusené hríby, prípadne na kocky nakrájanú šunku s vareným zeleným hráškom. Omáčka sa taktiež hodí na zapekanie rôznej zeleniny, alebo lasagní.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 21.06.05 vloženo
  • 37124x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 10 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 7,5 dl l mlieka
  • 90 g masla ( ja používam Palmarin alebo Ramu )
  • 45 g hladkej múky
  • asi 4 štipky mletého muškátového orieška
  • asi 2 štipky mletého čierneho korenia
  • vegeta
  • prípadne ešte trochu soli
  • 100 g strúhaného syra ( môže byť parmezán, eidam, Niva, ale aj tavený ako Bambíno, Syrokrém čím viac druhov syra, tým je to lepšie )

Doporučená příloha

  • cestoviny

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Syrová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1017 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Ano, je to běžná verze bešamelové omáčky nejčastěji používaná na těstoviny nebo gnochci, mění se jen přísady. Moc vděčné jídlo.

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Omáčka je opravdu mňam. Dala jsem jí na pečená kuřecí prsíčka (na koření Aglio Peperoncini). K tomu jen zelenina v páře. Už ji mám v oblíbených.

 
Mor2Moon
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

K této fantastické dobrotě snad jen jedno- zelenou petrželku :)

 
Yvette
697 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Syrová omáčka

Dharmo, tuto omacku pouzivam do testovin, do kterych obcas primicham brokolici, zbytky peceneho kurete, vsechno promicham, dam do vymazane zapekaci formy, pokud chci vylepsit a pridat kalorie posypu hojne strouhanym syrem a dam tak na dvacet minut az pulhodinky zapect do trouby. Mnam, mocky dobre.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist