Recept Svíčková po horalsku

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na malé kousky.

Na větší pánvi na sádle orestujeme pokrájenou slaninu, přidáme a zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kousky masa a prudce ze všech stran ho opečeme.

Osolíme, opaprikujeme, přidáme podle chuti pepř, lečo a vše ještě chvíli podusíme. Když je maso měkké, přidáme kysanou smetanu.

Z mouky a vajíčka vytvoříme těsto a zaváříme do vroucí vody. Uvařené halušky scedíme a promícháme s masem, prohřejeme, podáváme.

Zdroj: Maruška z Martina

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 09.03.07 vloženo
  • 4091x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g hovězí svíčkové
  • sádlo
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 100 g slaniny
  • mletá pálivá červená paprika
  • 250 g leča
  • 250 g kysané smetany
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce na halušky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková po horalsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Svíčková po horalsku

Dnes už ano, a jak pro koho…

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková po horalsku

Sakramtntsky drahé lečo.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist