Recept Svíčková po horalsku

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na malé kousky.

Na větší pánvi na sádle orestujeme pokrájenou slaninu, přidáme a zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kousky masa a prudce ze všech stran ho opečeme.

Osolíme, opaprikujeme, přidáme podle chuti pepř, lečo a vše ještě chvíli podusíme. Když je maso měkké, přidáme kysanou smetanu.

Z mouky a vajíčka vytvoříme těsto a zaváříme do vroucí vody. Uvařené halušky scedíme a promícháme s masem, prohřejeme, podáváme.

Zdroj: Maruška z Martina

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 09.03.07 vloženo
  • 3311x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g hovězí svíčkové
  • sádlo
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 100 g slaniny
  • mletá pálivá červená paprika
  • 250 g leča
  • 250 g kysané smetany
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce na halušky.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková po horalsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Svíčková po horalsku

Dnes už ano, a jak pro koho…

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svíčková po horalsku

Sakramtntsky drahé lečo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Cibulačka Cibulačka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
TOPlist