Recept Svíčková na hříbkách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso marinujeme 24 hodin ve víně a oleji s mrkvemi a šalotkami nakrájenými na kolečka, s bouquet garni a utřeným česnekem.

Na lžíci másla opečeme šunku, vyjmeme. Vložíme hříbky , které dusíme až do vysmahnutí, vyjmeme. Do téže nádoby nalijeme marinádu z masa, necháme ji zvolna bublat asi 20 minut, prolisujeme.
Mezitím na suché pánvi opečeme ze všech stran dozlatova svíčkovou / dobře ji předtím osušíme/.
Do kastrolu vložíme opečenou svíčkovou, šunku, hříbky, sklenku koňaku, prolisovanou marinádu , osolíme, opepříme, strouhneme oříšek.
Přivedeme do varu, pak snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme " bublat" cca 60 minut / podle kvality masa/. V polovině dušení maso obrátíme. Když je maso měkké, postupně do omáčky vmícháme utřenou mouku s máslem na zahuštění a provaříme.

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, které na talířích podléváme malým množstvím omáčky / nic pro milovníky knedlíků, tolik omáčky nemáme/.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 3030x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hod.+ 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg svíčkové
  • 15 dkg šunky
  • 4 dcl červeného vína
  • 6 dkg másla
  • lžíce olivového oleje
  • sklenička koňaku
  • 2 mrkve
  • 4 šalotky
  • 20 dkg čerstvých hříbků
  • stroužek česneku
  • bouquet garni
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • utřená 1 lžíce másla s jednou lžící mouky

Doporučená příloha

  • podle chuti, nejlepší jsou asi malé placičky z bramborového těsta usmažené na trošce oleje

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková na hříbkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
TOPlist