Recept Svíčková na hříbkách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso marinujeme 24 hodin ve víně a oleji s mrkvemi a šalotkami nakrájenými na kolečka, s bouquet garni a utřeným česnekem.

Na lžíci másla opečeme šunku, vyjmeme. Vložíme hříbky , které dusíme až do vysmahnutí, vyjmeme. Do téže nádoby nalijeme marinádu z masa, necháme ji zvolna bublat asi 20 minut, prolisujeme.
Mezitím na suché pánvi opečeme ze všech stran dozlatova svíčkovou / dobře ji předtím osušíme/.
Do kastrolu vložíme opečenou svíčkovou, šunku, hříbky, sklenku koňaku, prolisovanou marinádu , osolíme, opepříme, strouhneme oříšek.
Přivedeme do varu, pak snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a necháme " bublat" cca 60 minut / podle kvality masa/. V polovině dušení maso obrátíme. Když je maso měkké, postupně do omáčky vmícháme utřenou mouku s máslem na zahuštění a provaříme.

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, které na talířích podléváme malým množstvím omáčky / nic pro milovníky knedlíků, tolik omáčky nemáme/.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 15.08.03 vloženo
  • 3414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hod.+ 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg svíčkové
  • 15 dkg šunky
  • 4 dcl červeného vína
  • 6 dkg másla
  • lžíce olivového oleje
  • sklenička koňaku
  • 2 mrkve
  • 4 šalotky
  • 20 dkg čerstvých hříbků
  • stroužek česneku
  • bouquet garni
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • utřená 1 lžíce másla s jednou lžící mouky

Doporučená příloha

  • podle chuti, nejlepší jsou asi malé placičky z bramborového těsta usmažené na trošce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svíčková na hříbkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velký kokosový (ná)řez

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist