Recept Svatební koláčky 3

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze všech ingrediencí se vypracuje těsto na vále a nechá se chvíli odpočinout (nenechává se kynout!!!).
Dělají se čtverečky nebo kulaté koláčky a plní se náplní.
Peče se v prudké troubě a ještě teplé se potírají rozpuštěným máslem s rumem a pocukrují se.

Předpis jsem dostala od své bývalé kolegyně paní Vondrákové, několikrát jsem je dělala a vždy sklidily velký úspěch. Koláčky jsou spíš cukrářské a díky použitému sádlu v těstě a potření směsí másla a rumu a posypání cukrem zůstávají dlouho vláčné. Spíše jim pár dní uležení prospěje, kdežto klasické kynuté ztvrdnou. Mně se osvědčily vypichované malé kulaté koláčky (asi 3 - 3,5 cm průměr - vypichovala jsem skleničkou), těsto vyválet asi na 1/2 cm vysoko, než se udělají další plechy, tak trošku vyběhnou, pak se udělají něčím (dříve se používalo malé umyté závažíčko) malé, celkem ploché, prohlubně, které se plní náplní. Vzhled se celkem pod „krustou“ z másla, rumu a cukru skoro ztratí, takže je skoro jedno, jestli děláte koláčky čtvercové a vázané nebo kulaté. Jako náplně se osvědčila ořechová, maková, jablečná a tvarohová. Záleží na chuti. Podmínkou není ani ta svatba - chutnají i bez ní…

Recept je z kategorií: Koláče



Nahlásit recept

  • 19.09.05 vloženo
  • 111947x zobrazeno

Ingredience

  • polohrubá mouka 0,5 kg
  • sádlo 15 dkg
  • máslo 12 dkg
  • droždí 5 dkg
  • celá vejce 2 ks
  • mléko 8 lžic
  • sůl - špetka
  • cukr - špetka
  • na potření: máslo, rum
  • na posypání: cukr moučka a vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Svatební koláčky 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Tervi_cz
17 příspěvků 01.07.14 21:47

Mám podobrý recept od babičky - sádlo a máslo nahrazeno Herou. Jsou jako droga… :dance:

 
Jenofefa
1315 příspěvků 19.10.09 21:31
Re: Svatební koláčky - Casino

Jako linecké vypadá to těsto za syrova při zpracování, po upečení jsou koláčky nafouklejší, ale křehké - není to svým charakterem typické kynuté těsto. Pod „skořápkou“ z rumu, másla a cukru se rozleží a neztvrdnou.

 
casino
4378 příspěvků 19.10.09 21:05
Re: Svatební koláčky

Jenofefa, díky za tu zmínku o lineckém, nebyl jsem si jist a chystal se na Váš recept; tímto nevyjadřuji svůj odsudek, pouze to není náš šálek čaje :o)
Nemec - povidla: to ředění rumem se praktikovalo dříve (nechci říci že neředím, ale ne navrch na koláče) když se „dojížděla“ starší, „betonová“, doma vařená povidla.
Překvapuje mě ta špatná zkušenost s HAMÉ…
Ve skle koupím jen tehdy když dostanu echo od nějakého kuchyňky: „Mají správně betonový povidla“.
Dříve jsem povidla kupoval v popundeklu, teď v plastu. V regálu si jednotlivé kelímky podlábím (pomačkám:-), ty nejtužší bývají vzadu (není to ale pravidlo; aby neprošvihli záruku, tak zboží rafinovaně přeskupují :-). Nakoupím více kusů a doma jich pár otevřu a ona se „dozahustí“ už časem sama :o))), pokud mi je někdo nese… nesní :-(

 
Jenofefa
1315 příspěvků 19.10.09 01:54
Re: Svatební koláčky

No ono to těsto vlastně jako kynuté nevypadá, spíš jako linecké. Kvásek se nedělá, jen se droždí do těsta rozdrobí a nenechává se kynout. Těsto se rozválí bez kynutí hned po zpracování a vykrajují se kolečka (nebo krájejí čtverečky), dají na plech - to se to těsto začne tak trochu nafukovat, tak se do toho udělá důleček, dá náplň (čtverečky se sváží do „ranečku“) a bez kynutí se to peče. Výsledkem nejsou kynuté koláče, ale koláčky v křehkého těsta (no tuku je tam až až). Dělala jsem je mockrát a nikdy nebyl problém… Nevím, proč to těsto je „matlavé“, záleží na mouce i na velikosti vajec. Když tak dávat mléko postupně a případně o nějakou lžíci méně nebo přidat trošku mouky navíc. Moje babička říkala, že „nesmím utopit mlynáře“.

 
kikuse
1 příspěvek 18.10.09 22:27
Re: Svatební koláčky

Tak se snažím ukuchtit tyto koláčky. Jenže mi to prostě nejde. S pečením mám hromadu zkušeností. Peču tak 2× do týdne. Ale takové kynuté je pro mně nějak nezvládnutelné. Postupuju dle návodu. ALe těsto se nechce proměnit v těsto vyhlížející jako kynuté. Prostě je to furt matlavé. V čem je chyba??? Ja fakt nechápu. Kynuté dělám taky občas. Ale jiný recept a ten se mi povede bez problému. ALe tento ne. Mám ještě jeden podobný a ten byl to samé. Jak to děláte, že je z toho těsto??? Ja FAKT NEVÍM!!!!!!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 29.05.09 05:39
Re: Svatební koláčky

Hm, s povidly neporadím, já jsem dělala nádivku makovou, z jablek, z tvarohu a z ořechů. To by chtělo povidla domácí, hodně hustá, aby se dala krájet. Já těm kupovaným moc nevěřím od té doby, se se nesmí říkat marmeláda ničemu, co není z citrusového ovoce. Přidávají do toho různé želírovací přípravky, říkají tomu ovocná pomazánka a výsledek je, že se to v teple rozteče. Pravá švestková povidla jsou jen do husta svařené mleté či pasírované švestky bez přidání cukru a ty se potom neroztečou. Nemáte někde v příbuzenstvu tetičku, která má domácí povidla? S kupovanými povidly zkučenost nemám, ale obávám se, že co výrobce, to jiný mix surovin a jejich poměru. :-( Jinak přeji ať se koláčky povedou a chutnají. A ať se povedou nejen koláčky… /dopředu se gratulovat nemá :-)/.

 
Nemec
1 příspěvek 29.05.09 02:40
Re: Svatební koláčky

Dobrý den, díky za super recept - už jsme napekli přes 10kilo koláčků a jsou výborné - vykrajujeme tubou od vitamínů, rozplácneme lahvičkou od worchestrové omáčky a pak ještě doroztáhneme dnem lahvičky od vitamínů. Náplně si děláme vlastní - kor u ořechů je to chuťově hodně znát. Na plech se nám vejde 54 koláčků (9 řad po 6ti) a z jedné dávky je cca 6 plechů. Jeden plech se peče cca 12minut - pečeme na teplotu kolem 200stupňů. Celkem si na svatbu budeme píct kolem 25kg koláčků.
S čím si nevím rady a zatím mi nikdo neporadil, tak švestková povidla - ředil jsem dle návodu z kuchařky pouze trochou vody, rumu a cukru. POvidla na plechu bublají a z koláčku stečou. Dal jsem teda syrová povidla (NOVA z kauflandu) a vše bylo ok.
Nedlouho nato jsme teď pekli znovu, koupil jsem povidla Hamé a dal neředěná a ejhle, povidla bublala a z koláčků stékala.
Fungovaly strouhané piškoty, ale když je tam takový poměr, aby povidla nebublala, tak už to spíš připomíná povidlové těsto, než povidla.
Tuší někdo důvod nebo recept, jak na povidla?
Mimochodem opravdu jsou nejlepší druhý den. Tvarohové už třetí a čtvrtý den tužší, ostatní náplně jsou dobré i po několika dnech.
TAkže ještě jednou díky za výborný recept.
Petr a Jana

 
ilona.mockova
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Velice dobré. Jsou křehounké. Místo 2 vajec jsem dala 3 žloutky a nastrouhala citr.kúru. Z těsta jsem kousek odřízla na vyváení a zbytek jsem nechávala v ledničce. Lépe se m s ím pracovalo. Doporučuji.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - Petrunko,

ještě doplňuji méně sladkou verzi, děláme šátečky (velikost po zabalení asi 3 cm), které potřeme vajíčkem a posypeme klasickou drobenkou (mouka, cukr, máslo). Koláčky vydrží v mrazáku i půl roku (po svatbě dcery jsme zbylé uložili do mrazáku a zapomněli na ně) a po rozmrazení jsou výbornné.

 
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

jenofefo, ejo, dekuju za dodatecne popisy, jak na kolacky… protoze jsem si vase rady uz bohuzel teda neprecetla, kvasek jsem udelala - ale myslim, ze to nicemu nevadilo. takze po naskoceni kvasku (to me uplne prekvapilo, jak to nakynulo:) jsem ho vlila do te mouky, pridala ostatni ingredience (vazeno „baj voko“, nemam tu vahu…) a testo bylo na svete. vyvalela jsem ho na pracovni desce pomoci flasky od piva, kolacky jsem vykrajovala vickem od nejakych vitaminu a dulek delala vickem od bromhexinu :) ale pak jsem zjistila, ze dulek je lepsi delat kloubem na prstu. naplnila jsem je povidlama a druhou pulku jablecnou presnidavkou s piskotama a skorici (taky improvizace :), pekla jsem je teda na 230st., 8-10 min, jsou rychle hotove. pak potrela (maslovacku dokopila pred pecenim) rumem s maslem a posypala (sitko tez dokoupeno) cukrem. byly naprosto uzasny, z pul kila mouky 134 ks (prumer tak cca 3cm). jsou super, 130 ks jsme snedli a 4 ks jsem ulozila hluboko do spajzu, protoze je chci vyzkouset za par dni, tak snad vydrzej.
kamaradce neveste taky moc chutnaly, takze plan na jeden cervencovy vikend mame s holkama jasny… nakoupeni tuny mouky a huraaa do peceni :)

diky moc vsem za rady, pekny den

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Já je snad budu muset po dlouhé době udělat a všechno změřit a spočítat. Původně jsem k tomu měla přesné poznámky, ale někam se zatoulaly. Když jsme pekly na svatbu kamarádčině dceři, tak jsme udělaly těsto z jedné dávky, vykrájely kolečka a daly je na plech. Plechy jsme dávaly křížem přes sebe, než se zpracovalo těsto (to byly, jestli si dobře pamatuji, asi 4 plechy), tak kolečka trochu vyskočila, vymáčkly jsme trošičku důlek (jak vidíš v diskusi, lze to různě), daly malou hromádku nádivky a první plech šel do trouby. Jedna hlídala troubu - mám pocit, že asi to bylo okolo těch 10 - 15 minut při 180° C, druhá plnila a více méně to šlo velmi rychle, jakmile šly plechy z trouby, tak potřít směsí másla a rumu a pocukrovat. Takže jedna hlídala, až budou kraje zlátnout, a vytahovala plechy, druhá plnila, potírala a cukrovala. No a pak se zadělala další dávka a další… da capo al fine. Když jsem je dělala na svatbu sestře, tak jsem je dělala sama a taky jsem to zvládla (asi 1 200 ks).

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Petrunko, tady je pořadí surovin celkem jedno, ale přece jen bych se snažila špetku soli promíchat s moukou tak, aby se nedostala do přímého kontaktu s droždím, to sůl nerado :). Je to moc dobrý recept, neměly byste s ním mít problémy, jen pozor na délku pečení, radši kontrolovat. Já už si to taky nepamatuji, dělala jsem je jen jednou, na 200 stupňů asi 15-20 minut ?, dělala jsem je hodně maličké. Ale Jena Ti to snad upřesní.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

POZOR: kvásek se nedělá, droždí se jen rozdrobí do mouky, přidají se všechny ostatní pří:,–(y a rukama se vše zpracuje do těsta. Těsto se nenechává kynout, jen chvilinku odpočinout. Takže robot nepotřebuješ. Váleček ano, ale dá se použít i umytá láhev. Na vykrajování stačí i malá sklenička. Těsto můžeš vyvalovat na umyté desce pracovní linky, případně si na ni položit jeden list pečícího papíru. Mašlovačku užiješ na potírání směsí másla a rumu před cukrováním. Já používám takový plochý štětec s umělými vlákny, který se dá dobře po použití vyprat. Na cukrování používám sítko. No a samozřejmě budeš potřebovat troubu a plechy na pečení. Pokud budeš používat papíry na pečení, můžeš si vykrájené koláčky připravovat na ty papíry a ty vždycky na plechu vyměnit (opatrně na rovno přetáhnout, aby se nesesunuly). Takže toho není tolik moc třeba. Ať se vám koláčky povedou :-)

 
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - bono

on se takovy valecek na zacatku manzelstvi muze hodit i na jine veci, nez jen na valeni testa, vid? :)
kamaradka se mi vdava v cervenci a s jinou kamaradkou jsme si rikaly, ze bychom ji ty kolacky napekly - ale jak je asi videt, zkusenosti a vybaveni je nulove, takze to nejdriv musime prubnout, jestli je to vubec realne. tak proto to jdu zkouset uz zitra… aby mela kdyztak moznost objednat si je u nejakeho profesionala :)
ale i tak diky za prani - v cervenci vyridim :)
 p.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky-Petrunko,

Tvoje vybavení mě pobavilo… Donedávna jsem na tom byla podobně jako Ty, jen váleček jsem si pořídila hned na začátku manželství…:-)))))))
Držím Ti palce, ať koláčky dopadnou dobře (a pokud jsou opravdu určené na příležitost, kterou naznačuje jejich název, tak přeji zúčastněným hodně štěstí!). Bona

 
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - blanca.xy

diky diky diky ! uz jsem se bala, ze muj skromny dotaz zapadne a ja budu namydlena :) robot nemam, jen takovy ten rucni, ty dve metlicky, ten by to asi nezvladl, tak to udelam rucne. snad to pujde. vlastne nemam ani val, valecek, sitko, maslovacku, vahu, nic… ale tak to nejak dopadne :)

diky moc

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - petrunko,

podobné koláčky děláme s kamarádkou, do robotu si dáš mouku, změklý tuk nakrájený na kousky, špetku soli a vejce, mléko mírně ohřeješ a do něj dáš cukr a nadrobené droždí, necháš chvilku (asi 10 min.) vyběhnout, naliješ do těsta a pak vše zpracuješ v robotu (případně v míse). Těsto je lepší dát do chladu a odebírat z něj postupně. Ať se ti dílo podaří :-).

 
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - prosimo radu

prosim, prosim o radu… chtela bych tyto kolacky zitra vyzkouset, ale s takovymto pecenim mam pramale zkusenosti :)
co presne znamena - ze vsech ingredienci se vypracuje testo? je na to nejaky postup, co dat prvni? a je potreba udelat z toho drozdi kvasek nebo se to jen rozdrobi do mouky?
omlouvam se za naprosto laicky dotaz, ale proste to fakt nevim :)
dekuju moc,
 p.

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Jenofefo, když jsem byla malá holka, jezdila jsem s babičkou na hody do Švábenic a tam se pekly dvojctihodné koláčky z převalovaného těsta, které upečené byly velikosti socialistické pětikoruny. Přiznám se , že na tohle bych se nedala. Dvojctihodné koláče pečeme doma celkem často a z 1 kg hladké mouky jich máme asi tak 350 o prům. 4 cm.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Asi názvosloví je vyloženě krajové, z tohoto těsta se mohou dělat koláčky kulaté s náplní navrchu i vázané se čtyřmi očky. Nedovedu si je představit jako tzv. „dvojctihodné“ s náplni uvnitř i navrchu. Je možné, že se jim někde říká vdolky, nevím, ale u nás byly vdolky rozhodně větší než 3 cm (zpravidla z kynutého těsta asi 6 cm průměr), pekly se bez náplně a mazaly se povidly navrch po upečení. Ale svatební koláčky jsou tak krajová záležitost a tady o nich bylo už tolik debat, odborných diskusí a hádek, že bych si nedovolila cokoliv tvrdit nekompromisně. Jediné, na čem trvám, je to, že jsou křehké a moc dobré.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nemám co dodat....

jenom obdivuji nejen ty koláčky, ale i šikovnost Labužníků a odvahu se kterou se do takových piplaček pustí.

 
ji
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Chápu správně, že tyto koláčky nejsou plněné dovnitř a balené, ale nádivka je jen na povrchu? Tomu se u nás zřejmě říká vdolky, koláče jsou pak plněné dovnitř a na povrchu zdobené tvarohem, povidly, ořech, nádivkou, nebo posypkou.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky - Ivuš

Na dceřinu svatbu jsem pekla koláčky z podobného těsta, kulaté tvary koláčků jsem vykrajovala kulatou formičkou 2,5cm v průměru a bylo jich z jednoho kila asi 200 kusů. Po upečení jsme je také povlažovali v másle s rumem a pak sypali vanilkovým cukrem.Přes týden do svatby byly koláče uskladněny v krabicích v místnosti kde byly otevřené ventilace, aby tam byla přirozená vlhkost. Na svatebních stolech pak bylo po míse koláčků, které všem velmi chutnaly, protože byly správně rozleželé.Ivuš, Přeji Ti ať se pečení koláčků i svatba pěkně vydaří. Zdraví Libuše.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Pekla jsem je na několik svateb, ale je to už dlouho a počet koláčků z jedné dávky si již přesně nepamatuji - mám pocit, že z jedné dávky byly asi 3 - 4 plechy, na jednom plechu cca 80 - 100 ks. Záleží na tom, jak jsou velké. Je lepší dělat po jednotlivých dávkách, vždy zadělat a upéci a pak zadělat další. Zkus je upéci na zkoušku, abys potom, až to bude doopravdy, měla už grif. Jsou opravdu moc dobré a dají se jíst i jen tak.

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

koukněte na recept Koláčky Škaredky - je to téměř totéž a je pod nimi diskuse s poznatky k pečení - jinak jsou opravdu vynikající.

 
ivik.bublik
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

zajímalo by mne kolik koláčků se udělá z této jedné várky, abych věděla kolik jich na svou svatbu upeču díky Ivuš

 
jitkap
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Jenofefo, jsem ráda, že sis našla čas na odpověď - důlek jsem dělala stejně jako Ty a i náplň se dá charakterizovat jako hromádka - s tím jsem nebyla spokojená, příště to vyzkouším s jinou náplní - povidla mně tekla dolů a náš slovenský tvaroh je tak nekvalitní - ať se výroba stydí - až hrůza! Ale nevzdám to a budu zkoušet dál. Díky a přeji Ti hezké Vánoce!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Množství tuku jsem vždycky dodržela a žádný problém. Pokud se týká „důlku“ na náplň, tak jsem ji dělala spodkem skleničky a prohloubenina byla pouze symbolická, aby se naznačil okraj koláčku, kde náplň nebude. Protože já těsto vyvalovala cca na 1/2 cm, byla náplň spíš jako hromádka na „placičce“ a kraj se při pečení zvedne, až když v teple trouby začne působit droždí. To těsto se nenechává kynout, tak má konzistenci spíš jako linecké, když jich dělám víc, tak mezitím, než je vypíchám, malinko nakyne, ale stejně ne moc. Nevím, jestli jsem objasnila všechny pochybnosti, když tak se zeptejte.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Já koláčky pekla už 2× a vždycky se povedly.

 
jitkap
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Milá Jenofefo, pokusila jsem se o realizaci Tvého receptu - ale … uvedené množství tuku máslo + sádlo jsou opravdu v takovém množství? Taky jsem měla problém s důlkem na náplň při 1,5 cm výšce těsta. Máš-li trošku času v předvánočním shonu, poraď v čem jsem pochybila. Díky. Jitka

 
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Já nemám na pečení čas:-( Ale vypadá to pěkně…

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky-Jenofefo

Díky za recept, už je v oblíbených a co nejdříve upeču!!

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky-brendo a manku

Prosíííím, dejte nám recepty ze sádla. Díííky.

 
brenda
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Na vánoce dělám sádlové kokosové věnečky a sádlo se dává i do medovníku :-)

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Recept na sádlové koláčky mám, takže jestli nezapomenu, přidám ho, jak se dostanu domů.

:-)
 
mamula
129 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Lydio, to jsi mi teď připomněla „sádlové koláčky“ nebo kuličky coby vánoční cukroví, ale nikdy jsem je nepekla tak ani nevím jakou mají chuť. Ale koláčky určitě upeču a dám vědět. Myslím ty svatební.

 
lydia
1214 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

mamulo, ja sice nejsem dobra cukrarka, (ja to radeji jim, nez delam) ale vim, ze existuje nejaky recept na vanocni cukrovi, kam se :,-(lo dava. A myslim, ze :,-(lo pecivo zjemnuje. Ale to si jenom myslim, mozna ti to Jena, nebo nekdo, kdo je v peceni lepsi nez ja vysvetli. :-))

 
mamula
129 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Jenofefo moc děkuji za tento recept, ač svatební budu je péct tento víkend, moc se mi líbí že se nemusí nechat těsto vykynout. Jsem zvědavá jak se projeví chuťově to sádlo. Ještě jsem ho nikdy do sladkého nepoužila.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

manku,
nápad s kuličkou z mouky se mi zdá vážně dobrý - vyzkouším!
Jenofefo, škoda že už mám po svatbě, ale myslím, že příležitost zkusit tvůj recept se jistě najde…

děkuji!

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Já na důlky používám malá závažíčka zabalená do plátna, stejně jak píše Jenofefa. Koláčky jsou pak jeden jako druhý.

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Svatební koláčky

Prohlubně se dělají také tak, že se do pláténka podle požadované velikosti důlků sváže do uzlíčku přiměřené množství mouky a touto kuličkou se dělají důlky na nálň.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist